Criteriul National

Ce cred cadrele didactice despre noile programe școlare de gimnaziu

Ce cred cadrele didactice despre noile programe școlare de gimnaziu
februarie 27
09:25 2017

Ministerul Educației și Institutul de Științe ale Educației au lansat programele școlare pentru clasele V-VIII pentru a fi consultate în perioada 27.01.2017-13.02.2017 de către specialiști și practicieni în domeniu. În acest context, Didactic.ro a realizat un sondaj în rândul profesorilor pentru a afla ce cred despre aceste proiecte.

 

Stufoasă, teoretică, prea puțin conectată la viața de zi cu zi a elevilor – materia de studiu la clasă a primit, atât din partea copiilor, cât și a cadrelor didactice, „note“ destul de mici de-a lungul vremii. Având ca exemplu sisteme de învățământ care au înlocuit separarea disciplinelor cu îmbinarea lor cât mai firească, sistemul de educație din România a încercat schimbarea vechilor direcții cu altele noi, conectate la profilul elevilor de astăzi.

La sfârșitul lunii ianuarie, Ministerul Educației și Institutul de Științe ale Educației au lansat programele școlare pentru clasele V-VIII pentru a fi consultate în perioada 27.01.2017-13.02.2017 de către specialiști și practicieni în domeniu. În acest context, Didactic.ro-un produs Intuitext a realizat un sondaj în rândul profesorilor pentru a afla ce cred despre aceste proiecte.

Astfel, în urma acestui chestionar la care au răspuns profesori ce fac parte din comunitatea Didactic.ro-un produs Intuitext, au fost obținute următoarele informații despre programele școlare lansate spre a fi consultate:

  • 58% – Sunt la fel de încărcate ca și cele dinainte, nu sunt practice.
  • 66% – Sunt bune, dar mai necesită revizuiri.
  • 1% – Nu sunt bune și ar trebui schimbate radical.
  • 47% – Sunt foarte bune și reflectă o schimbare reală.
  • 58% – Păstrez rezerve. Nu mă pronunț deocamdata.

Prin urmare, în acest moment, majoritatea cadrelor didactice (57.58%) sunt de părere că aceste programe școlare pentru clasele V-VIII puse la dispoziție spre consultare până pe 13 februarie nu sunt diferite față de vechile programe de studiu. Mai mult decât atât, 10.1 % dintre profesorii care au participat la acest sondaj resping vehement aceste propuneri, sugerând faptul că ar trebui schimbate radical.

În plus, profesorii membri ai comunității Didactic.ro-un produs Intuitext au declarat faptul că aceste programe sunt prea încărcate, materia poate fi parcursă doar păstrând un ritm alert, iar elevilor nu le mai rămâne timp suficient pentru recapitulare. În plus, exemplele oferite nu sunt extrase din experiența de viață a copiilor și astfel, devin greu de explicat și de înțeles.

Între 23 și 28 februarie se va realiza verificarea finală a programelor, urmând ca între 28 februarie și 1 martie să fie semnat și transmis către Monitorul Oficial ordinul de ministru ce va aproba noile programe pentru clasele V-VIII.

Citeste si Modalitati usoare de a-ti invata copilul matematica sau despre cum pot invata copii in timp ce se distreaza.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul