Criteriul National

Ce cred cadrele didactice despre noile programe școlare de gimnaziu

Ce cred cadrele didactice despre noile programe școlare de gimnaziu
februarie 27
09:25 2017

Ministerul Educației și Institutul de Științe ale Educației au lansat programele școlare pentru clasele V-VIII pentru a fi consultate în perioada 27.01.2017-13.02.2017 de către specialiști și practicieni în domeniu. În acest context, Didactic.ro a realizat un sondaj în rândul profesorilor pentru a afla ce cred despre aceste proiecte.

 

Stufoasă, teoretică, prea puțin conectată la viața de zi cu zi a elevilor – materia de studiu la clasă a primit, atât din partea copiilor, cât și a cadrelor didactice, „note“ destul de mici de-a lungul vremii. Având ca exemplu sisteme de învățământ care au înlocuit separarea disciplinelor cu îmbinarea lor cât mai firească, sistemul de educație din România a încercat schimbarea vechilor direcții cu altele noi, conectate la profilul elevilor de astăzi.

La sfârșitul lunii ianuarie, Ministerul Educației și Institutul de Științe ale Educației au lansat programele școlare pentru clasele V-VIII pentru a fi consultate în perioada 27.01.2017-13.02.2017 de către specialiști și practicieni în domeniu. În acest context, Didactic.ro-un produs Intuitext a realizat un sondaj în rândul profesorilor pentru a afla ce cred despre aceste proiecte.

Astfel, în urma acestui chestionar la care au răspuns profesori ce fac parte din comunitatea Didactic.ro-un produs Intuitext, au fost obținute următoarele informații despre programele școlare lansate spre a fi consultate:

  • 58% – Sunt la fel de încărcate ca și cele dinainte, nu sunt practice.
  • 66% – Sunt bune, dar mai necesită revizuiri.
  • 1% – Nu sunt bune și ar trebui schimbate radical.
  • 47% – Sunt foarte bune și reflectă o schimbare reală.
  • 58% – Păstrez rezerve. Nu mă pronunț deocamdata.

Prin urmare, în acest moment, majoritatea cadrelor didactice (57.58%) sunt de părere că aceste programe școlare pentru clasele V-VIII puse la dispoziție spre consultare până pe 13 februarie nu sunt diferite față de vechile programe de studiu. Mai mult decât atât, 10.1 % dintre profesorii care au participat la acest sondaj resping vehement aceste propuneri, sugerând faptul că ar trebui schimbate radical.

În plus, profesorii membri ai comunității Didactic.ro-un produs Intuitext au declarat faptul că aceste programe sunt prea încărcate, materia poate fi parcursă doar păstrând un ritm alert, iar elevilor nu le mai rămâne timp suficient pentru recapitulare. În plus, exemplele oferite nu sunt extrase din experiența de viață a copiilor și astfel, devin greu de explicat și de înțeles.

Între 23 și 28 februarie se va realiza verificarea finală a programelor, urmând ca între 28 februarie și 1 martie să fie semnat și transmis către Monitorul Oficial ordinul de ministru ce va aproba noile programe pentru clasele V-VIII.

Citeste si Modalitati usoare de a-ti invata copilul matematica sau despre cum pot invata copii in timp ce se distreaza.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro