Criteriul National

Ce cred cadrele didactice despre noile programe școlare de gimnaziu

Ce cred cadrele didactice despre noile programe școlare de gimnaziu
februarie 27
09:25 2017

Ministerul Educației și Institutul de Științe ale Educației au lansat programele școlare pentru clasele V-VIII pentru a fi consultate în perioada 27.01.2017-13.02.2017 de către specialiști și practicieni în domeniu. În acest context, Didactic.ro a realizat un sondaj în rândul profesorilor pentru a afla ce cred despre aceste proiecte.

 

Stufoasă, teoretică, prea puțin conectată la viața de zi cu zi a elevilor – materia de studiu la clasă a primit, atât din partea copiilor, cât și a cadrelor didactice, „note“ destul de mici de-a lungul vremii. Având ca exemplu sisteme de învățământ care au înlocuit separarea disciplinelor cu îmbinarea lor cât mai firească, sistemul de educație din România a încercat schimbarea vechilor direcții cu altele noi, conectate la profilul elevilor de astăzi.

La sfârșitul lunii ianuarie, Ministerul Educației și Institutul de Științe ale Educației au lansat programele școlare pentru clasele V-VIII pentru a fi consultate în perioada 27.01.2017-13.02.2017 de către specialiști și practicieni în domeniu. În acest context, Didactic.ro-un produs Intuitext a realizat un sondaj în rândul profesorilor pentru a afla ce cred despre aceste proiecte.

Astfel, în urma acestui chestionar la care au răspuns profesori ce fac parte din comunitatea Didactic.ro-un produs Intuitext, au fost obținute următoarele informații despre programele școlare lansate spre a fi consultate:

  • 58% – Sunt la fel de încărcate ca și cele dinainte, nu sunt practice.
  • 66% – Sunt bune, dar mai necesită revizuiri.
  • 1% – Nu sunt bune și ar trebui schimbate radical.
  • 47% – Sunt foarte bune și reflectă o schimbare reală.
  • 58% – Păstrez rezerve. Nu mă pronunț deocamdata.

Prin urmare, în acest moment, majoritatea cadrelor didactice (57.58%) sunt de părere că aceste programe școlare pentru clasele V-VIII puse la dispoziție spre consultare până pe 13 februarie nu sunt diferite față de vechile programe de studiu. Mai mult decât atât, 10.1 % dintre profesorii care au participat la acest sondaj resping vehement aceste propuneri, sugerând faptul că ar trebui schimbate radical.

În plus, profesorii membri ai comunității Didactic.ro-un produs Intuitext au declarat faptul că aceste programe sunt prea încărcate, materia poate fi parcursă doar păstrând un ritm alert, iar elevilor nu le mai rămâne timp suficient pentru recapitulare. În plus, exemplele oferite nu sunt extrase din experiența de viață a copiilor și astfel, devin greu de explicat și de înțeles.

Între 23 și 28 februarie se va realiza verificarea finală a programelor, urmând ca între 28 februarie și 1 martie să fie semnat și transmis către Monitorul Oficial ordinul de ministru ce va aproba noile programe pentru clasele V-VIII.

Citeste si Modalitati usoare de a-ti invata copilul matematica sau despre cum pot invata copii in timp ce se distreaza.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo