Criteriul National

Ce este ciorba de potroace si de ce este atat de importanta la nunti

Ce este ciorba de potroace si de ce este atat de importanta la nunti
noiembrie 07
12:04 2019

In povesti, o nunta tine de obicei trei zile, insa nici in prezent, la nuntile din realitatea pe care o cunoastem, nuntile nu sunt mai prejos, ceea ce inseamna ca dupa petrecerea de nunta si dupa foarte multe ore in care fiecare invitat de la eveniment s-a distrat, a dansat si a cantat, a ras si a intrat in atmosfera de petrecere, se impune si organizarea urmatoarei zile, cu aceleasi persoane. Acesta este momentul in care trebuie servita ciorba de potroace.

Din acest motiv, este recomandat ca mirii sa gaseasca un salon pentru nunti unde sunt respectate toate momentele importante ale acestui eveniment. La Salon du Mariage toate traditiile sunt importante iar persoanele care vor sa le respecte sunt binevenite si chiar incurajate sa o faca.

Ciorba de potroace este un obicei care s-a mentinut pana in prezent si este chiar interesant cand observi modul in care oamenii inca mentin anumite traditii si obiceiuri, care au aparut acum mult timp. In prezent, sunt imprumutate foarte multe obiceiuri din intreaga lume, ceea ce este foarte bine pentru o nunta, deoarece elementele variate sunt mereu integrate cu usurinta intr-o petrecere bine organizata, atata timp cat sunt combinate armonios cu traditiile romanesti, mostenite de la stramosi.

Ciorba de potroace traditie

In ziua imediat urmatoare nuntii, la ciorba de potroace din traditie, toti invitatii alaturi de miri si nasi se aduna iar, acasa la mire sau la printii sai, pentru ciorba de potroace. Aici se discuta despre modul in care s-a desfasurat evenimentul cu o zi inainte iar mirii primesc felicitari si urari in prima lor zi ca si sot si sotie.

Pentru ca in prezent petrecerile acasa nu mai sunt cea mai buna solutie si foarte multi le evita in primul rand din lipsa de spatiu, ciorba de potroace va fi servita in locatia aleasa pentru nunta.

La acest eveniment nu este servita doar ciorba, insa ea este vedeta zilei. Desigur, pe langa ciorba sunt servite mai multe feluri de mancare, tinand cont de ceea ce decid mirii si toti ceilalti organizatori ai evenimentului. Conform traditiei, mireasa ar trebui sa fie persoana care prepara aceasta ciorba. Este acceptat si ca mama mirelui sa o prepare.

La fel cum ciorba de potroace nu mai este servita acasa si obiceiul de a fi gatita acasa este omis, aceasta sarcina este lasata in seama bucatarilor cu experienta din salonul pentru nunti. Astfel, exista certitudinea ca fiecare persoana va aprecia aceasta ciorba si ca toti se vor simti bine. Sunt si familii care inca mentin traditia, pe cand altele prefera sa aiba o ciorba garantat delicioasa, lasand bucatarii sa isi faca treaba.

In momentul in care ciorba de potroace este preparata, se utilizeaza si zeama de varza pentru ca aceasta sa fie acra. Acest obicei este special pentru cei care cu o zi inainte au petrecut foarte mult. La inceput se folosea carne de oaie, insa acum sunt utilizate mai multe tipuri de carne, alaturi de o gama variata de noi ingrediente.

Este recomandat ca fiecare nunta sa respecte aceasta traditie, pentru a ramane in spiritul de sarbatoare si a doua zi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei