Criteriul National

Ce este credit responsabil?

Ce este credit responsabil?
iunie 24
08:36 2022

Pentru a profita de pe urma afacerilor, instituțiile financiare au nevoie de clienți, așa că acestora li se prezintă în permanență oferte noi pentru a-i atrage. Reclamele atrăgătoare aduc cu adevărat clienți care au nevoie de un credit. Dar dacă sunt în căutarea banilor, îi vor avea pentru a-și plăti cotizațiile în mod regulat? Pentru a echilibra optim relația dintre creditori și debitori, aceștia nu ar trebui să fie legați cu orice preț.

Creditorii vor beneficia de clienți solvenți. Dar cum poate un solicitant de împrumut să fie solvabil?

Este posibil dacă împrumutul și metoda lui de rambursare nu sunt imposibile pentru el. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ambele părți la împrumut trebuie să acționeze în mod responsabil.

Iată câteva principii ale creditării responsabile:

Conștientizarea

Creditorii trebuie să informeze bine clientul despre toți termenii împrumutului și să se asigure că acesta înțelege cât va datora și consecințele întârzierilor în rambursarea ratelor și a împrumutului.

Securitate

Nu acordați împrumuturi consumatorilor instabili financiar și îndatorați, clienților cu scopuri dubioase, identitate și relații ciudate cu terții.

Flexibilitate

Indiferent de cât de măsurat ar fi riscul acordării și solicitării unui împrumut, este posibil să existe dificultăți în rambursarea acestuia. Ambele părți trebuie să fie conștiente de acest lucru și să fie gata să suporte consecințele.

Consumatorii trebuie să-și strângă cureaua pentru a-și plăti ratele la timp.

Dacă totuși eșuează, creditorii trebuie să se poată oferi să-și renegocieze ratele, astfel încât debitorii să poată răsufla ușurați și să redevină obișnuiți.

Optimitatea

Nu măriți costul împrumuturilor cu comisioane și sarcini suplimentare. Împrumuturile accesibile îi fac pe oameni să le solicite, cumpărând astfel produsele de care au nevoie și stimulând economia. Nu este în interesul nimănui ca debitorii să se sufoce, să nu-și poată deservi creditele, să nu le poată rambursa sau să nu ia altele noi atunci când sunt rambursate. Acest lucru va reduce puterea de cumpărare, va dezvolta economia și va reduce cererea de credit.

Profitul este scopul firesc al unei afaceri, dar trebuie atins prin pași rezonabili și o viziune pe termen lung asupra dezvoltării acesteia. Împrumutul responsabil este modalitatea optimă de lucru pentru instituțiile financiare și ar trebui să depună eforturi pentru aceasta.

Sursă: crediterapide24.ro

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul