Criteriul National

Ce este gandirea pozitiva?

Ce este gandirea pozitiva?
octombrie 16
09:56 2017

Destul de des, atunci cand trecem printr-un perioada mai dificila auzim de cele mai multe ori sfatul: „Gandeste pozitiv!”,
Pentru a face acest lucru, trebuie sa ne schimbam mentalitatea, sau atitudinea, de la a fi neproductiva la cele pozitive si progresive. Desigur, nu putem fi intr-o stare de negare continuua.

Sentimentele si circumstantele negative exista si deseori servesc ca o indicatie ca ceva nu functioneaza sau are nevoie de atentie. In astfel de cazuri, trebuie sa angajam o gandire pozitiva si sa o folosim ca o strategie de interpretare a ceea ce se intampla cu noi intr-un mod util si constructiv pentru a face ca vietile noastre sa functioneze mai bine. Bineinteles, aceasta nu inseamna a nega durerea si disconfortul. Inseamna sa le intelegem si sa folosim ceea ce putem pentru a ne intari hotararea si alegerile.

Sfaturi pentru dezvoltarea unei gandiri pozitive
Viata nu merge intotdeauna fara probleme. Nu totul este menit a fi o joyride sau exercitiu in placere. Lectiile vietii pot fi dificile, dar sunt mai degraba daca le apropii cu evitare si teama. Daca le vedeti ca oportunitati de a deveni mai puternici si mai intelepti, gandirea este pozitiva si productiva.

Cautarea unor lectii de invatat din fiecare situatie. In loc sa ne lamentam atunci cand lucrurile nu merg in bine, trebuie sa facem tot ce ne sta in putere pentru a obtine cea mai buna solutie.
Increderea in propriile forte. Stabilim de ce avem nevoie pentru a reusii. Visele si obiectivele fiecaruia sunt o indicatie a modului in care dorim sa obtinem anumite lucruri.

Puterea de a fi perseverent. In momentul in care gandim pozitiv, nu vom reunta niciodata in situatiile dificile. Urmarirea obiectivelor si a scopurilor pana in momentul in care vom obtine ce ne dorim este cea mai eficienta atitudine. Asta nu inseamna ca nu vom avea obstacole si multe obstacole de-a lungul vietii. Pur si simplu inseamna trebuie doar sa nu le lasam sa ne opreasca!

Cautarea de inspiratie si sprijin. Multi oameni de succes au trecut prin circumstante dificile pentru a ajunge acolo unde sunt. Invatarea despre incercarile si necazurile lor ne poate motiva si inspira sa ne indeplinim dorintele si scopul.

Unele dintre beneficiile gandirii pozitive sunt o mai buna sanatate psihologica generala, ratele scazute ale depresiei, speranta de viata mai lunga, niveluri mai scazute de stres, o mai buna gestionare a stresului, cresterea bunastarii fizice.

In ultima instanta, gandirea pozitiva nu inseamna sa fii nerealist. Inseamna a face fata provocarilor vietii asa cum sunt. Inseamna sa fim dispusi sa muncim suficient pentru a continua cu obiectivele stabilite, de a trai pe deplin cu tot ceea ce implica viata noastra. Asa ca data viitoare cand o persoana va spune sa gandim pozitiv, trebeuie sa zambim cu incredere si sa devinam parte din mentalitatea noastra de zi cu zi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo