Criteriul National

Ce este gandirea pozitiva?

Ce este gandirea pozitiva?
octombrie 16
09:56 2017

Destul de des, atunci cand trecem printr-un perioada mai dificila auzim de cele mai multe ori sfatul: „Gandeste pozitiv!”,
Pentru a face acest lucru, trebuie sa ne schimbam mentalitatea, sau atitudinea, de la a fi neproductiva la cele pozitive si progresive. Desigur, nu putem fi intr-o stare de negare continuua.

Sentimentele si circumstantele negative exista si deseori servesc ca o indicatie ca ceva nu functioneaza sau are nevoie de atentie. In astfel de cazuri, trebuie sa angajam o gandire pozitiva si sa o folosim ca o strategie de interpretare a ceea ce se intampla cu noi intr-un mod util si constructiv pentru a face ca vietile noastre sa functioneze mai bine. Bineinteles, aceasta nu inseamna a nega durerea si disconfortul. Inseamna sa le intelegem si sa folosim ceea ce putem pentru a ne intari hotararea si alegerile.

Sfaturi pentru dezvoltarea unei gandiri pozitive
Viata nu merge intotdeauna fara probleme. Nu totul este menit a fi o joyride sau exercitiu in placere. Lectiile vietii pot fi dificile, dar sunt mai degraba daca le apropii cu evitare si teama. Daca le vedeti ca oportunitati de a deveni mai puternici si mai intelepti, gandirea este pozitiva si productiva.

Cautarea unor lectii de invatat din fiecare situatie. In loc sa ne lamentam atunci cand lucrurile nu merg in bine, trebuie sa facem tot ce ne sta in putere pentru a obtine cea mai buna solutie.
Increderea in propriile forte. Stabilim de ce avem nevoie pentru a reusii. Visele si obiectivele fiecaruia sunt o indicatie a modului in care dorim sa obtinem anumite lucruri.

Puterea de a fi perseverent. In momentul in care gandim pozitiv, nu vom reunta niciodata in situatiile dificile. Urmarirea obiectivelor si a scopurilor pana in momentul in care vom obtine ce ne dorim este cea mai eficienta atitudine. Asta nu inseamna ca nu vom avea obstacole si multe obstacole de-a lungul vietii. Pur si simplu inseamna trebuie doar sa nu le lasam sa ne opreasca!

Cautarea de inspiratie si sprijin. Multi oameni de succes au trecut prin circumstante dificile pentru a ajunge acolo unde sunt. Invatarea despre incercarile si necazurile lor ne poate motiva si inspira sa ne indeplinim dorintele si scopul.

Unele dintre beneficiile gandirii pozitive sunt o mai buna sanatate psihologica generala, ratele scazute ale depresiei, speranta de viata mai lunga, niveluri mai scazute de stres, o mai buna gestionare a stresului, cresterea bunastarii fizice.

In ultima instanta, gandirea pozitiva nu inseamna sa fii nerealist. Inseamna a face fata provocarilor vietii asa cum sunt. Inseamna sa fim dispusi sa muncim suficient pentru a continua cu obiectivele stabilite, de a trai pe deplin cu tot ceea ce implica viata noastra. Asa ca data viitoare cand o persoana va spune sa gandim pozitiv, trebeuie sa zambim cu incredere si sa devinam parte din mentalitatea noastra de zi cu zi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu