Criteriul National

Ce este gandirea pozitiva?

Ce este gandirea pozitiva?
octombrie 16
09:56 2017

Destul de des, atunci cand trecem printr-un perioada mai dificila auzim de cele mai multe ori sfatul: „Gandeste pozitiv!”,
Pentru a face acest lucru, trebuie sa ne schimbam mentalitatea, sau atitudinea, de la a fi neproductiva la cele pozitive si progresive. Desigur, nu putem fi intr-o stare de negare continuua.

Sentimentele si circumstantele negative exista si deseori servesc ca o indicatie ca ceva nu functioneaza sau are nevoie de atentie. In astfel de cazuri, trebuie sa angajam o gandire pozitiva si sa o folosim ca o strategie de interpretare a ceea ce se intampla cu noi intr-un mod util si constructiv pentru a face ca vietile noastre sa functioneze mai bine. Bineinteles, aceasta nu inseamna a nega durerea si disconfortul. Inseamna sa le intelegem si sa folosim ceea ce putem pentru a ne intari hotararea si alegerile.

Sfaturi pentru dezvoltarea unei gandiri pozitive
Viata nu merge intotdeauna fara probleme. Nu totul este menit a fi o joyride sau exercitiu in placere. Lectiile vietii pot fi dificile, dar sunt mai degraba daca le apropii cu evitare si teama. Daca le vedeti ca oportunitati de a deveni mai puternici si mai intelepti, gandirea este pozitiva si productiva.

Cautarea unor lectii de invatat din fiecare situatie. In loc sa ne lamentam atunci cand lucrurile nu merg in bine, trebuie sa facem tot ce ne sta in putere pentru a obtine cea mai buna solutie.
Increderea in propriile forte. Stabilim de ce avem nevoie pentru a reusii. Visele si obiectivele fiecaruia sunt o indicatie a modului in care dorim sa obtinem anumite lucruri.

Puterea de a fi perseverent. In momentul in care gandim pozitiv, nu vom reunta niciodata in situatiile dificile. Urmarirea obiectivelor si a scopurilor pana in momentul in care vom obtine ce ne dorim este cea mai eficienta atitudine. Asta nu inseamna ca nu vom avea obstacole si multe obstacole de-a lungul vietii. Pur si simplu inseamna trebuie doar sa nu le lasam sa ne opreasca!

Cautarea de inspiratie si sprijin. Multi oameni de succes au trecut prin circumstante dificile pentru a ajunge acolo unde sunt. Invatarea despre incercarile si necazurile lor ne poate motiva si inspira sa ne indeplinim dorintele si scopul.

Unele dintre beneficiile gandirii pozitive sunt o mai buna sanatate psihologica generala, ratele scazute ale depresiei, speranta de viata mai lunga, niveluri mai scazute de stres, o mai buna gestionare a stresului, cresterea bunastarii fizice.

In ultima instanta, gandirea pozitiva nu inseamna sa fii nerealist. Inseamna a face fata provocarilor vietii asa cum sunt. Inseamna sa fim dispusi sa muncim suficient pentru a continua cu obiectivele stabilite, de a trai pe deplin cu tot ceea ce implica viata noastra. Asa ca data viitoare cand o persoana va spune sa gandim pozitiv, trebeuie sa zambim cu incredere si sa devinam parte din mentalitatea noastra de zi cu zi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro