Criteriul National

Ce este implantarea dentara si de ce ai nevoie de un implant dentar

Ce este implantarea dentara si de ce ai nevoie de un implant dentar
august 03
17:09 2020

In absenta dintilor, componenta estetica este departe singurul motiv de a plasa un implant. Pierderea a cel putin unui dinte, in timp poate duce la o serie de consecinte negative, inclusiv deplasarea si slabirea dintilor adiacenti, modificari ale muscaturii, boli ale tractului gastrointestinal si atrofie osoasa. Prin urmare, cu cat implantarea se face mai devreme, cu atat ai mai multe sanse de a mentine sanatatea. Mai mult decat atat, implantologia moderna este capabila sa faca fata aproape oricarei probleme si ofera o solutie acceptabila, chiar daca nu exista o singura radacina de dinti in maxilar.

Ce este implantarea dentara

Implantarea dentara  este o operatie chirurgicala in care se executa o constructie artificiala speciala, denumita  implant care este introdus in locul dintelui lipsa. Actionand ca o radacina naturala, o astfel de structura devine un suport pentru o proteza sau o coroana. Instalarea unui implant cu protetice ulterioare face posibila nu numai imbunatatirea aspectului si functionalitatii dintilor, dar si pentru a oferi dintilor artificiali o rezistenta mai mare.

Beneficiile implantarii dentare

Restaurarea functiei de mestecat, face ca digestia sa fie normalizata si riscul de boli gastro-intestinale sa fie redus. Efect cosmetic – dupa proteze pe implanturi, dintii artificiali nu arata diferit de cei naturali. Confort – dintii implantati arata si se simt ca si cei naturali. Cu o implantare bine efectuata, nu exista senzatia de corp strain in gura, asa cum se intampla adesea in cazul protezelor. Dimpotriva, toti pacientii care au suferit o implantare in clinica stomatologica soladent.info raporteaza o stare surprinzator de confortabila dupa implantare. Durabilitatea – durata de viata minima a implanturilor este de 30–40 de ani. Fixare fiabila – tijele artificiale sunt implantate in os si in niciun caz nu pot cadea din cavitatea bucala.

 

La implantare nu este necesara macinarea si prelucrarea dintilor sanatosi pentru a instala implanturi. Implantarea previne procesul de degradare (resorbtie) a tesutului osos, proces inevitabil in absenta unei radacini a dintilor cu o lunga perioada de timp. Implanturile dentare sunt potrivite atat pentru maxilarul inferior, cat si pentru cel superior. Daca pui un implant dentar, poti crea un suport solid pentru orice tip de proteza. Toate acestea fac din implanturile dentare cea mai eficienta metoda de reconstructie a dintilor pierduti dintr-un motiv sau altul si justifica costurile destul de mari ale implantarii. In plus, in unele cazuri, cum ar fi atunci cand un pacient este alergic la plastic, implantarea unei radacini artificiale este singura cale de a rezolva problema.

Costul implantarii

Este destul de firesc ca pretul implantarii sa ingrijoreze orice pacient care decide sa contacteze un implantolog. In clinica stomatologica, gama de preturi pentru implantare dentara este destul de larga, dar costul total este intotdeauna format in functie de pretul implantului selectat, de complexitatea operatiei pentru instalarea sa si de nevoia de manipulari medicale suplimentare. Asadar, implantarea fara altoire osoasa este mai ieftina, dar daca exista un deficit de tesut osos si inainte de implantare, este necesar sa se efectueze operatia de reconstructie a tesutului osos (ridicarea sinusurilor), si acest lucru va duce la o crestere a costului procedurii.

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul