Criteriul National

Ce este liftingul mamar şi cui i se recomandă?

Ce este liftingul mamar şi cui i se recomandă?
decembrie 16
18:47 2021

Dacă în tinereţe suntem mulţumite de aspectul sânilor noştri, pe măsură ce îmbătrânim, noi, doamnele, începem să observă că sânii îşi pierd forma şi fermitatea. Modificările de la nivelul sânilor apar din cauza pierderii elasticităţii pielii după sarcini, alăptări, fluctuaţii mari în greutate, dar şi îmbătrânirea e un factor important. Nicio femeie nu îşi doreşte să aibă sâni căzuţi, aşa că apelează tot mai des la refacerea formei sânilor prin lifting mamar.

Se îndepărtează rapid pielea în exces şi se remodelează prin intervenţie chirurgicală ţesutul local. La nevoie se micşorează areola mamară pentru dimensiuni exact ca în tinereţe. Profilul tânăr şi ferm al sânului este rezultatul pe care îl aşteaptă toate pacientele care apelează la un lifting mamar.

Cine poate realiza lifting mamar şi tipurile de mastopexie

Mastopexia, cum mai e cunoscută această intervenţie de lifting mamar, se poate realiza pentru femeile care au sâni lăsaţi, dar totuşi proporţionaţi dacă ne uităm la corp, care nu mai au consistenţa dorită şi elasticitate bună la nivelul pielii din zona respectivă. Putem apela la mastopexie şi atunci când apare aspectul aplatizat şi alungit, când avem mamelon căzut, când aerola are diametru mărit. Pe lângă mastopexie se mai poate realiza şi implant mamar pentru mărirea volumului sânilor.

În funcţie de rezultatele dorite, se poate solicita unul dintre cele patru tipuri de lifting mamar. Avem lifting mamar simplu cu ascensionare, nu se intervine asupra volumului, lifting mamar cu implant mamar, când avem sâni căzuţi, mici şi fără volum, lifting mamar cu reducţie mamară, la sâni lăsaţi şi volum mare şi lifting mamar cu ascensionare şi corecţie a asimetriilor. Toate acestea sunt disponibile la Beauty Concept în Cluj-Napoca.

Pacientele care sunt candidatele perfecte pentru mastopexie sunt cele care au sâni lăsaţi şi inegali, sâni cu volum prea mic, mameloane aplecate şi areole extinse. În cazurile în care sânii nu au volum sau au volum foarte mare e recomandată şi augmentarea mamară sau o reducţie. În general, între 20-40 de ani apar modificările la nivelul sânilor, deci femeile care se află în acest interval ar putea apela fără probleme la lifting mamar. Dar şi cele peste 40 de ani sunt candidate excelente.

Nu pot face lifting mamar persoanele care au sânii aflaţi în perioada de creştere, persoanele care alăptează sau cele care nu au nici şase luni de la finalizarea alăptării copilului.

Pregătiri de operaţie şi etapele procedurii

Înainte de operaţie se discută cu un chirurg plastician şi se face o evaluare rapidă a pacientei. După ce este consultat şi istoricul familial şi se descoperă dacă există sau nu cazuri de cancer mamar se poate efectua liftingul mamar. De obicei se asociază trei incizii, în jurul areolei, cea verticală, de la areola la şanţul inframamar şi cea orizontală, de la nivelul şanţului inframamar. Se remodelează rapid ţesutul mamar şi se repozitioneaza mamelonul şi areola, se reduce diametrul areolei, dacă e nevoie, se îndepărtează pielea în exces.

Operaţia de lifting mamar va necesita cel puţin două zile de spitalizare. Zona operată va fi acoperită cu un corset elastic sau cu o bustieră specială pentru susţinere. Două săptămâni nu se vor face exerciţii fizice, nu se vor ridica greutăţi, nu se va dormi pe burtă, nu se vor face băi fierbinţi, nu se va expune zonă la soare. La câteva luni de la operaţie vom vedea şi rezultatele acesteia.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

ProMedia

ProMedia

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul