Criteriul National

Ce este liposuctia si de ce tot mai multe persoane apeleaza la aceasta operatie?

Ce este liposuctia si de ce tot mai multe persoane apeleaza la aceasta operatie?
august 05
12:18 2019

Operatia de liposuctie abdominala este tot mai des intalnita si cautata, dar si recomandata in reclamele care promoveaza unele dintre cele mai bune mijloace prin care se pot pierde kilogramele in plus. Chiar daca foarte multe persoane fac exercitii fizice sau tin diete stricte, uneori ele nu reusesc sa ajunga la un rezultat optim. In plus, anumite persoane sunt predispuse sa acumuleze o cantitate mare de grasime in anumite zone ale corpului, cum a fi fesele si abdomenul, iar liposuctia este cea mai buna cale pentru a ajunge la dimensiunile perfecte.

Ce este liposuctia abdominala?

Liposuctia abdominala se mai numeste si lipoaspiratie sau liposculptura si este o metoda chirurgicala pentru indepartarea grasimilor rezultate din depunerile lipidice care se adreseaza in egala masura femeilor si barbatilor. Liposuctia este una dintre cele mai comune operatii estetice facute in intreaga lume. Peste patru milioane de persoane se opereaza in fiecare an in toata lumea.

Din ratiuni de sanatate si de siguranta, chirurgii nu pot sa indeparteze mai mult de 4,5 kilograme de grasime intr-o singura interventie. Din acest motiv, liposuctia nu este considerata metoda de eliminare a kilogramelor in plus si nu reprezinta o solutie pentru obezitate.

Scopul sau este pur estetic si are rolul de a elimina grasimea in exces din anumite zone ale corpului. Pacientii care vor trece printr-o astfel de interventie trebuie sa fie sanatosi atat din punct de vedere psihic, cat si fizic si sa prezinte o elasticitate optima a pielii, precum si sa aiba asteptari foarte realiste de la operatie. Din acest motiv este recomandat ca pacientul sa discute toate argumentele pro si contra unei astfel de interventii cu medicul, inainte de a lua o decizie finala.

Partile corpului cel mai frecvent vizate de aceasta procedura sunt:

  • abdomenul;
  • spatele;
  • fesele;
  • gatul;
  • soldurile;
  • coapsele;
  • bratele.

Candidatul pentru operatia de liposuctie trebuie sa aiba si o foarte buna elasticitate a pielii, astfel incat aceasta sa se adapteze cu usurinta noii forme pe care o ia corpul. In plus, este importanta si starea generala de sanatate a pacientului. Persoanele care prezinta probleme la nivelul sistemului circulator, cum ar fi cele cu cardiopatie ischemica, persoanele care au diabet sau persoanele cu un sistem imunitar slabit nu pot sa treaca prin astfel de interventii.

Pe langa partea estetica, se foloseste liposuctia si pentru a trata anumite boli. Inainte de operatie, pacientul nu trebuie sa ia niciun medicament cu rol antiinflamator timp de minim 2 saptamani inainte de interventie. Anumite femei pot sa fie sfatuite de medic sa renunte complet la administrarea unor pilule contraceptive pentru o perioada de timp inainte de operatie. Persoanele care au anemie trebuie sa urmeze un tratament cu fier o perioada indicata de medic inainte de a trece prin procedura.

Operatia dureaza, in general, pana la 4 ore si se va face sub anestezie generala. Sunt si unele cazuri in care anestezia este locala – atunci cand operatia se face pe o zona mica a corpului. Dupa ce si-a facut efectul substanta cu rol antestezic, va incepe procedura efectiva, cu ajutorul unui dispozitiv special.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei