Criteriul National

CE ESTE MICRODERMABRAZIUNEA ȘI DE CE ESTE ATÂT DE POPULARĂ?

CE ESTE MICRODERMABRAZIUNEA ȘI DE CE ESTE ATÂT DE POPULARĂ?
iunie 03
17:14 2019

Microdermabraziunea este un tratament cosmetic simplu, rapid și nedureros ce nu necesită timp de recuperare și are riscuri minime.

Microdermabraziunea ajută la exfolierea blândă a straturilor de suprafață ale pielii prin abraziune și aspirație.

Microdermabraziunea utilizează aparate cu vârful acoperit de cristale fine sau diamante minuscule ce răzuiesc suprafața pielii și aspiră resturile în vid, pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.

Microdermabraziunea prezintă risc redus și recuperare rapidă, este nedureroasă și nu necesită ace sau anestezie.

Microdermabraziunea ajută la îmbunătățirea aspectului pielii prin reducerea liniilor fine, a îmbătrânirii premature a pielii și a semnelor superficiale datorate acneei. Acest procedeu nu dă rezultate optime în cazul cicatricilor profunde de acnee sau ridurilor profunde.

Tenul devine mai sensibil chiar și după un tratament, ceea ce înseamnă că va absorbi mai bine substanțele hidratante din creme, loțiuni, serumuri și măști cosmetice.

Este un tratament profesional la preț accesibil – 200 de lei în cadrul Clinicii de Dermatologie Hebra, la care se adaugă prețul consultației sau al controlului, după caz, doar la prima sedință.

Cel mai adesea, microdermabraziunea poate fi repetată la fiecare trei sau patru săptămâni, pentru rezultate optime.

Microdermabraziunea nu folosește laser.

În prezent, aceast procedeu a devenit atât de popular și căutat de cliente, încât sunt disponibile mai multe branduri de creme de microdermabraziune pentru aplicare la domiciliu, dar și mașini ce pot fi folosite acasă în siguranță.

Acestea fiind spuse, pentru cine este potrivită microdermabraziunea? Acest procedeu este foarte util persoanelor cu piele ternă sau îngălbenită, cu acnee ușoară, decolorare datorată acneei, sau urme superficiale lăsate de acnee.

Microdermabraziunea este un tratament potrivit pacienților cu probleme superficiale de piele și stil de viață ocupat, ce caută tratamente dermatologice cu efecte maxime și fără efecte secundare sau perioade de recuperare. Pacienții cu cicatrici mai profunde pot face mai multe ședințe de microdermabraziune sau pot opta pentru dermabraziunea chirurgicală efectuată de medic, peelingul chimic sau tratamente cu laser.

Ce vârstă este potrivită pentru microdermabraziune? Deși nu există restricții specifice legate de vârstă sau sex, în mod obișnuit, copiii cu vârsta peste 12 ani până la adulții cu vârsta de 65 de ani pot face tratament dermatologic cu microdermabraziune. Deși nu există vârsta maximă, pielea matură de peste 70 de ani poate avea riscuri ușor mai mari de vânătăi și subțiere. Persoanele cu vârsta mai mică de 12 ani pot primi uneori acest tip de tratament, însă sub îngrijirea unui dermatolog sau chirurg plastic.

Dacă te-ai convins că microdermabraziunea este potrivită pentru tine, probabil că te întrebi cât de des poți apela la acest procedeu dermatologic.

Microdermabraziunea poate fi efectuată săptămânal sau până la fiecare opt săptămâni, în funcție de toleranța pielii și de rezultatele cosmetice dorite. Majoritatea pacienților aleg să înceapă cu tratamente săptămânale timp de trei sesiuni, apoi să tracă la un regim de întreținere lunar.

La fel ca și periajul dinților, microdermabraziunea ajută la îndepărtarea ușoară a resturilor de pe piele. Deoarece pielea umană se regenerează în mod obișnuit la intervale de aproximativ 30 de zile, îmbunătățirea texturii pielii prin microdermabraziune este temporară și trebuie repetată la intervale medii de două până la patru săptămâni pentru îmbunătățire continuă. De obicei, se recomandă tratamente multiple (de 6 până la 12 ședințe) pentru a vedea o îmbunătățire semnificativă.

Îți recomand să consulți un dermatologisc sau un medic estetician din cadrul Clinicii de Dermatologie Hebra înainte de a începe orice fel de tratament. Specialistul va evalua cu atenție pielea pacientului pentru schimbări în textură, gravitatea îmbătrânirii datorate expunerii la soare, profunzimea cicatricilor și tipul de piele, pentru a ajuta pacientul să aleagă procedura adecvată ce va rezolva problemele pielii în mod eficient.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Stefan

Stefan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul