Criteriul National

Ce este o camera de termoviziune si la ce foloseste?

Ce este o camera de termoviziune si la ce foloseste?
mai 15
12:20 2017

Camera_termoviziune_FlukeTiS65

Camerele de termoviziune au devenit din ce in ce mai cautate pe piata instrumentelor de masura, datorita eficientei lor in numeroase domenii, precum inspectia termica a cladirilor si monitorizarea preventiva, aplicatiile militare sau paza si securitatea.

Termoviziunea sau vizualizarea in infrarosu consta in identificarea diferentelor si variatiilor de temperatura. Fiind dispozitive electronice hipersensibile la caldura, camerele de termoviziune au scopul de a inregistra diferentele de temperatura la sol, incepand cu 0,2 grade Celsius si sa afiseze o harta a intensitatii radiatiei pe un domeniu din spectrul electromagnetic.

Materia aflata la o temperatura de peste 0 grade Kelvin (-273 grade Celsius), cunoscuta si ca Zero Absolut, emite energie termica ce poate fi observata in infrarosu. Energia termica ofera informatii esentiale despre caracteristicile si comportamentul unui corp de materie.

Camerele de termoviziune sunt instrumente care masoara energia termica cu ajutorul unor traductoare ce folosesc algoritmi de calcul pentru a determina temperatura unui corp si a obtine anumite imagini, cunoscute sub numele de termograme, ale caror diferente cromatice si de luminozitate ofera informatii despre variatiile de temperatura. Practic, sistemul optic al acesteia indreapta radiatia emanata catre un detector, acest lucru determinand o schimbare in rezistenta sau in tensiunea electrica, schimbare ce este inregistrata electronic si transformata in termograma. Rezultatele acestor masuratori sunt interpretate ulterior de catre un inginer termotehnist.
Utilitatea unei inspectii termografice are o gama vasta de aplicatii, printre care:

– scanarea termica a cladirilor cu scopul de a depista pierderi de caldura sau zone inundate
– detectarea problemelor sistemelor de instalatii si puntilor termice.
– monitorizarea echipamentelor termice
– detectarea zonelor cu grad de risc ale instalatiilor electrice si ale sistemelor HVAC.
– monitorizarea proceselor industriale pentru detectarea variatiilor termice in procesul de functionare a echipamentelor.

Camerele de termoviziune Fluke – unele din cele mai performante

Camerele de termoviziune Fluke sunt robuste, usoare si simplu de folosit, cu precadere in domeniul industrial. Acestea au un spectru larg de aplicatii, fiind ideale pentru identificarea problemelor cu care se confrunta specialistii in domeniile tehnice, zilnic, la locul de munca. La Ronexprim veti gasi majoritatea modelelor de camere de termoviziune Fluke, printre care mentionam seria Performance (modelele Ti105, Ti110, Ti125) si seria Professional ( Ti200, Ti300, Ti400).

RONEXPRIM este o prezenta constanta pe piata romaneasca de aparatura de masura si control, echipamente analitice de laborator si echipamente de cantarire electronica, inca din anul 1991. De atunci ne-am extins permanent gama de produse oferite, pentru a satisface cerintele pietei, pastrand insa nota definitorie a domeniilor principale pe care activam.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo