Criteriul National

Ce este o camera de termoviziune si la ce foloseste?

Ce este o camera de termoviziune si la ce foloseste?
mai 15
12:20 2017

Camera_termoviziune_FlukeTiS65

Camerele de termoviziune au devenit din ce in ce mai cautate pe piata instrumentelor de masura, datorita eficientei lor in numeroase domenii, precum inspectia termica a cladirilor si monitorizarea preventiva, aplicatiile militare sau paza si securitatea.

Termoviziunea sau vizualizarea in infrarosu consta in identificarea diferentelor si variatiilor de temperatura. Fiind dispozitive electronice hipersensibile la caldura, camerele de termoviziune au scopul de a inregistra diferentele de temperatura la sol, incepand cu 0,2 grade Celsius si sa afiseze o harta a intensitatii radiatiei pe un domeniu din spectrul electromagnetic.

Materia aflata la o temperatura de peste 0 grade Kelvin (-273 grade Celsius), cunoscuta si ca Zero Absolut, emite energie termica ce poate fi observata in infrarosu. Energia termica ofera informatii esentiale despre caracteristicile si comportamentul unui corp de materie.

Camerele de termoviziune sunt instrumente care masoara energia termica cu ajutorul unor traductoare ce folosesc algoritmi de calcul pentru a determina temperatura unui corp si a obtine anumite imagini, cunoscute sub numele de termograme, ale caror diferente cromatice si de luminozitate ofera informatii despre variatiile de temperatura. Practic, sistemul optic al acesteia indreapta radiatia emanata catre un detector, acest lucru determinand o schimbare in rezistenta sau in tensiunea electrica, schimbare ce este inregistrata electronic si transformata in termograma. Rezultatele acestor masuratori sunt interpretate ulterior de catre un inginer termotehnist.
Utilitatea unei inspectii termografice are o gama vasta de aplicatii, printre care:

– scanarea termica a cladirilor cu scopul de a depista pierderi de caldura sau zone inundate
– detectarea problemelor sistemelor de instalatii si puntilor termice.
– monitorizarea echipamentelor termice
– detectarea zonelor cu grad de risc ale instalatiilor electrice si ale sistemelor HVAC.
– monitorizarea proceselor industriale pentru detectarea variatiilor termice in procesul de functionare a echipamentelor.

Camerele de termoviziune Fluke – unele din cele mai performante

Camerele de termoviziune Fluke sunt robuste, usoare si simplu de folosit, cu precadere in domeniul industrial. Acestea au un spectru larg de aplicatii, fiind ideale pentru identificarea problemelor cu care se confrunta specialistii in domeniile tehnice, zilnic, la locul de munca. La Ronexprim veti gasi majoritatea modelelor de camere de termoviziune Fluke, printre care mentionam seria Performance (modelele Ti105, Ti110, Ti125) si seria Professional ( Ti200, Ti300, Ti400).

RONEXPRIM este o prezenta constanta pe piata romaneasca de aparatura de masura si control, echipamente analitice de laborator si echipamente de cantarire electronica, inca din anul 1991. De atunci ne-am extins permanent gama de produse oferite, pentru a satisface cerintele pietei, pastrand insa nota definitorie a domeniilor principale pe care activam.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

iAgency

iAgency

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro