Criteriul National

Ce este o camera de termoviziune si la ce foloseste?

Ce este o camera de termoviziune si la ce foloseste?
mai 15
12:20 2017

Camera_termoviziune_FlukeTiS65

Camerele de termoviziune au devenit din ce in ce mai cautate pe piata instrumentelor de masura, datorita eficientei lor in numeroase domenii, precum inspectia termica a cladirilor si monitorizarea preventiva, aplicatiile militare sau paza si securitatea.

Termoviziunea sau vizualizarea in infrarosu consta in identificarea diferentelor si variatiilor de temperatura. Fiind dispozitive electronice hipersensibile la caldura, camerele de termoviziune au scopul de a inregistra diferentele de temperatura la sol, incepand cu 0,2 grade Celsius si sa afiseze o harta a intensitatii radiatiei pe un domeniu din spectrul electromagnetic.

Materia aflata la o temperatura de peste 0 grade Kelvin (-273 grade Celsius), cunoscuta si ca Zero Absolut, emite energie termica ce poate fi observata in infrarosu. Energia termica ofera informatii esentiale despre caracteristicile si comportamentul unui corp de materie.

Camerele de termoviziune sunt instrumente care masoara energia termica cu ajutorul unor traductoare ce folosesc algoritmi de calcul pentru a determina temperatura unui corp si a obtine anumite imagini, cunoscute sub numele de termograme, ale caror diferente cromatice si de luminozitate ofera informatii despre variatiile de temperatura. Practic, sistemul optic al acesteia indreapta radiatia emanata catre un detector, acest lucru determinand o schimbare in rezistenta sau in tensiunea electrica, schimbare ce este inregistrata electronic si transformata in termograma. Rezultatele acestor masuratori sunt interpretate ulterior de catre un inginer termotehnist.
Utilitatea unei inspectii termografice are o gama vasta de aplicatii, printre care:

– scanarea termica a cladirilor cu scopul de a depista pierderi de caldura sau zone inundate
– detectarea problemelor sistemelor de instalatii si puntilor termice.
– monitorizarea echipamentelor termice
– detectarea zonelor cu grad de risc ale instalatiilor electrice si ale sistemelor HVAC.
– monitorizarea proceselor industriale pentru detectarea variatiilor termice in procesul de functionare a echipamentelor.

Camerele de termoviziune Fluke – unele din cele mai performante

Camerele de termoviziune Fluke sunt robuste, usoare si simplu de folosit, cu precadere in domeniul industrial. Acestea au un spectru larg de aplicatii, fiind ideale pentru identificarea problemelor cu care se confrunta specialistii in domeniile tehnice, zilnic, la locul de munca. La Ronexprim veti gasi majoritatea modelelor de camere de termoviziune Fluke, printre care mentionam seria Performance (modelele Ti105, Ti110, Ti125) si seria Professional ( Ti200, Ti300, Ti400).

RONEXPRIM este o prezenta constanta pe piata romaneasca de aparatura de masura si control, echipamente analitice de laborator si echipamente de cantarire electronica, inca din anul 1991. De atunci ne-am extins permanent gama de produse oferite, pentru a satisface cerintele pietei, pastrand insa nota definitorie a domeniilor principale pe care activam.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo