Criteriul National

Ce este o Statie Grafica?

Ce este o Statie Grafica?
septembrie 04
16:34 2019

O statie grafica sau un Workstation este chiar si de 20 de ori mai rapida decat un PC normal, aceasta fiind folosita de cele mai multe ori in diverse situatii, mai ales atunci cand vorbim despre domeniul prelucrarii grafice. O astfel de statie este asadar una mai rapida, dar si mult mai capabila fata de un PC personal.

O astfel de statie este folosita in cele mai multe dintre situatii de profesionisti, ea fiind apreciata pentru puterea ei. O astfel de statie, alaturi de aplicatiile care ruleaza pe ea este utilizata de companiile mici de inginerie, dar si de catre designeri grafici, precum si de catre arhitecti. Ea mai poate fi utilizata si de catre utilizatorii obisnuitri, acestia bucurandu-se astfel de o putere mult mai mare decat este cea in cazul PC-ului.

Ea este apreciata de persoanele care au nevoie de un microprocesor mai performant, dar si unele caracteristici speciale, precum sunt adaptoarele grafice de viteza. Din punct de vedere istoric, o astfel de statie de lucru s-a dezvoltat special pentru sistemul de operare UNIX, el fiind si utilizat de cele mai multe ori, atunci cand vine vorba despre aceasta statie. In ceea ce priveste producatorii de statii de lucru, cei mai cunoscuti sunt cei de la Sun Microsystems, DEC, IBM si Hewlett-Packard.

In ziua de azi, multe persoane care se specilizeaza pe anumite lucruri, precum este design-ul grafic, au la dispozitie o astfel de statie grafica. De multe ori este vorba despre computere personale atasate la retelele locale si anume la LAN, iar acestea impartasesc resursele unuia sau mai multor computere mari.

Un alt lucru ce nu ar trebui ignorat este ca pana si PC-urile de azi au inceput sa se orienteze catre elementele care initial erau caracteristice in special statiilor de lucru, elemente care se pare ca au fost preluate cu succes de catre PC-uri. Un alt lucru avantajos este ca pretul unei astfel de statii a scazut destul de mult, iar in ziua de azi, ea este accesibilia, chiar si pentru persoanele de rand care doresc sa-si imbunatateasca performantele calculatorului. Statiile de lucru de ultima generatie se bucura de procesoare Intel Pentium 4 sau procesoare de tip AMD Athlon 64. PC-urile high-end au utilizat procesoare puternice, precum este cazul Intel Xeon, IBM Power sau AMD Opteron.

Unele dintre aparate sunt denumite chiar PC-uri din clasa de lucru, acestea cuprinzand mai multe functii precum suportul pentru memoria, dar si codul de corectare a erorilor, prize suplimentare de memorie, utilizate la modulele inregistrate, precum si mufe multiple ale procesorului, destinate procesoarelor mai puternice. Printre caracteristicile pe care le mai cuprind aceste statii grafice se mai numara si ecranele multiple, precum si niste sisteme de operare fiabile.

Aceste sisteme de operare vin si cu niste functii avansate si foarte utile in acelasi timp. Ele au placi grafice performante, foarte utile pentru diversele sarcini la care este supus un astfel de workstation. O statie grafica este o solutie de avut in vedere in cazul in care doriti sa va imbunatatiti mai mult munca.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Claudiu

Claudiu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul