Criteriul National

Ce este tehnologia invertor la un aparat de aer condiționat

Ce este tehnologia invertor la un aparat de aer condiționat
noiembrie 18
10:59 2020

Aparatele de aer condiționat cu invertor și cele fără invertor sunt alternativele pe care le ai, atunci când vine vorba de selectarea aparatului de aer condiționat potrivit pentru casa sau biroul tău. Milioane de unități de aer condiționat sunt vândute anual și mai mult de 5 la sută din factura de energie este cheltuită doar pentru unitățile de răcire, la o gospodărie medie. Acest lucru ridică dilema modului de a alege cel mai bun aparat de aer condiționat.

Există multe variabile care vă pot afecta decizia, dar unul dintre cele mai importante lucruri de reținut înainte de a cumpăra unul este cum să alegeți între cele două tehnologii: invertor și non-invertor. Când vine vorba de răcire, ambele sisteme excelează în ceea ce privește eficiența și oferă caracteristici identice. Dar acestea variază în ceea ce privește tipul de compresor pe care îl folosesc. Să aruncăm o privire la cele două și să înțelegem diferența dintre ele în ceea ce privește tehnologia.

Aparatul de aer condiționat invertor

Un compresor cu turație variabilă la o unitate de climatizare invertor, reglează debitul agentului de răcire din unitate pentru a seta puterea de răcire și încălzire. Într-o unitate invertor, viteza compresorului este direct proporțională cu frecvența sursei de alimentare.

Pentru a monitoriza viteza compresorului, este folosit un senzor cu frecvență variabilă, care controlează în mod esențial fluxul de agent frigorific din interiorul dispozitivului. Acest lucru se face pentru pentru a furniza doar cantitatea necesară de răcire sau încălzire, după cum se dorește. Aceasta elimină ciclurile de pornire-oprire repetate, sporind astfel eficiența energetică a unității pe termen lung.

Un compresor cu viteză fixă îl vei găsi la o unitate de climatizare fără invertor. Funcționează pe un concept start-stop, spre deosebire de sistemele invertoare. Asta înseamnă că compresorul pornește și oprește automat mai degrabă, decât să funcționeze la viteză variabilă tot timpul. Când se atinge temperatura dorită, compresorul se oprește automat și începe din nou când temperatura crește. Compresorul funcționează întotdeauna la o putere mare datorită ciclurilor constante de pornire-oprire, care generează mult mai mult zgomot atunci când funcționează, risipind mai multă energie, făcându-le deseori mai puțin eficiente din punct de vedere energetic decât invertorul echivalent.

Tehnologie invertor și non-invertor

În general, un sistem invertor modifică forma curentului de la AC la DC sau invers. În ceea ce privește sistemele de aer condiționat, un invertor este utilizat pentru a controla frecvența de alimentare a compresorului pentru a schimba capacitatea de răcire / încălzire a unității. Un compresor cu turație variabilă încorporează un invertor de aer condiționat care controlează temperatura pentru a oferi exact cantitatea potrivită de răcire și încălzire. Alternativ, un aparat de aer condiționat fără invertor are un compresor cu viteză fixă, care funcționează pe principiul pornire-oprire, ceea ce înseamnă că se aprinde și se oprește după cum este necesar.

Nivelul de consum energetic

Distincția cheie între aparatul de aer condiționat invertor și non-invertor este modul în care funcționează la temperatura camerei. În sistemele de climatizare cu invertor, răcirea și încălzirea are loc automat, deoarece senzorul din interiorul unității modifică sursa de alimentare în funcție de temperatura camerei. Acest lucru scade automat consumul de energie electrică, făcându-l mai eficient din punct de vedere energetic decât echivalentul său fără invertor.

Un dispozitiv non-invertor pornește și se oprește în orice moment pentru a menține temperatura la temperatura camerei sub o anumită limită de toleranță, făcându-l mai puțin eficient energetic.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul

Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul