Criteriul National

Ce este un hidrofor si cum functioneaza acesta?

Ce este un hidrofor si cum functioneaza acesta?
martie 29
17:32 2019

Persoanele care locuiesc la curte sau in zone care sunt lipsite de conectare la canalizare stiu cat de importanta este prezenta unui hidrofor. Prin intermediul lui, este asigurata alimentarea casei cu apa curenta, utilizabila atat la spalare si treburi casnice, cat si la gradinarit.

Hidroforul reprezinta o sursa de alimentare cu apa necesara pentru uzul casnic, activitatile gospodaresti si gradinarit, in special pentru case. Printre caracteristicile de baza ale unui hidrofor de calitate se numara: caracterul economic, silentios si eficient. Hidroforul este perfect ca si sistem de alimentare cu apa a unei locuinte si prezinta rezistenta de durata la coroziune.

Dispune de o pompa din inox, iar apa poate fi pompata conform presiunii dorite. Pompa din inox impiedica practic comunicarea dintre apa care este filtrata in interiorul dispozitivului si mediul in care el se gaseste, rezultand ca apa sa nu intre in contact cu impuritati sau corpuri straine din afara. Mecanismul de sustragere, de filtrare si de pompare a apei este unul destul de facil si care nu implica probleme pentru utilizatori.

Orice hidrofor are incorporat un vas in care se gaseste o perna cu aer, iar in cazul in care se pierde din aer, presiunea va scadea si pompa hidroforului nu va mai functiona corespunzator.

Modul de functionare a unui hidrofor

Calitatea unui hidrofor dicteaza functionarea corecta dupa perioadele de pornire si oprire. Atunci cand pompa unui hidrofor inox sau din orice alt material porneste, ea trebuie sa functioneze indelung. Daca porneste pentru o perioada mai scurta, se opreste si porneste din nou, de mai multe ori intr-un interval destul de scurt, inseamna ca hidroforul prezinta o defectiune.

In acest caz, perna de aer este cea responabila de defectiunea aparatului. In interiorul vasului pe care il are hidroforul se gaseste asa-zisa perna de aer, care pierde din presiune si nu mai semnalizeaza pompa corect.

Pentru ca hidroforul sa garanteze un nivel de functionare corespunzator este necesara refacerea presiunii in perna de aer. In acest sens, va trebui scos hidroforul din priza, inchis robinetului de intrare si sa se dea drumul la apa in casa, iar instalatia sa fie golita, pana cand ceasul de presiune indica zero.

O atentie deosebit mai trebuie acordata si inchiderii circuitului de la pompa din casa. Cu ajutorul unei pompe de umflat roti, presiunea va fi adusa intr-un punct de 1.6 atmosfere, din lateralul vasului in care se afla un capacel cu vintil. Ulterior, hidroforul va fi readus la contactul cu circuitul electric si astfel va trebui sa functioneze asa cum este indicat.

Factorul cheie in ceea ce priveste buna functionare a unui hidrofor consta in numarul de porniri si opriri al pompei. Un alt component de baza este presostatul, care poate sa mai piarda din presiune sau ii mai pot fi sparte membranele. In cadrul pietei destul de extinse se gasesc si presostatele electronice, care se potrivesc pe structura unui manometru. Aceste presostate au optocuplori cu fanta.

Alegerea unui hidrofor

Exista mai multe aspecte care ar trebui ghideze cumparatorul catre o alegere corecta atunci cand vine vorba de un hidrofor. Este important de mentionat ca este vorba de o investitie destul de costisitoare si nu se poate limita la functii sau caracteristici care nu se pliaza corespunzator nevoilor locuintei.

In primul rand, marimea hidroforului se realizeaza in functie de numarul consumatorilor, frecventa cu care are loc consumul si numarul de bai. Atunci cand rezervorul este unul mai mare si mai incapator, apa trasa va fi intr-o cantitate mult mai mare, ceea ce inseamna ca si pornirile hidroforului vor fi mai rare si mai putin deranjante. Atunci cand rezervorul este mai mic, este evident ca hidroforul va porni la cel mai mic consum de apa. In mod general, hidroforul este conceput sa porneasca in momentul in care rezervorul este golit pe jumatate.

Cu cat motorul pompei prezinta o putere mai mare, cu atat adancimea de aspiratie devine una mai mare. In plus, mai este recomandat sa se opteze pentru un hidrofor mai performant care sa detina un sistem integrant, pentru a se opri automat cand se sesizeaza lipsa de apa.

 

Shop-eInstal este un magazin online care in lunga sa experienta pe piata a dat dovada de profesionalism, prin punerea la dispozitie a unor produse de inalta calitate. Cei interesati vor gasi aici dispozitivele de care au nevoie in scopul alimentarii locuintei cu apa si nu numai, la preturi accesibile si in conditii optime de livrare.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei