Criteriul National

Ce este un hidrofor si cum functioneaza acesta?

Ce este un hidrofor si cum functioneaza acesta?
martie 29
17:32 2019

Persoanele care locuiesc la curte sau in zone care sunt lipsite de conectare la canalizare stiu cat de importanta este prezenta unui hidrofor. Prin intermediul lui, este asigurata alimentarea casei cu apa curenta, utilizabila atat la spalare si treburi casnice, cat si la gradinarit.

Hidroforul reprezinta o sursa de alimentare cu apa necesara pentru uzul casnic, activitatile gospodaresti si gradinarit, in special pentru case. Printre caracteristicile de baza ale unui hidrofor de calitate se numara: caracterul economic, silentios si eficient. Hidroforul este perfect ca si sistem de alimentare cu apa a unei locuinte si prezinta rezistenta de durata la coroziune.

Dispune de o pompa din inox, iar apa poate fi pompata conform presiunii dorite. Pompa din inox impiedica practic comunicarea dintre apa care este filtrata in interiorul dispozitivului si mediul in care el se gaseste, rezultand ca apa sa nu intre in contact cu impuritati sau corpuri straine din afara. Mecanismul de sustragere, de filtrare si de pompare a apei este unul destul de facil si care nu implica probleme pentru utilizatori.

Orice hidrofor are incorporat un vas in care se gaseste o perna cu aer, iar in cazul in care se pierde din aer, presiunea va scadea si pompa hidroforului nu va mai functiona corespunzator.

Modul de functionare a unui hidrofor

Calitatea unui hidrofor dicteaza functionarea corecta dupa perioadele de pornire si oprire. Atunci cand pompa unui hidrofor inox sau din orice alt material porneste, ea trebuie sa functioneze indelung. Daca porneste pentru o perioada mai scurta, se opreste si porneste din nou, de mai multe ori intr-un interval destul de scurt, inseamna ca hidroforul prezinta o defectiune.

In acest caz, perna de aer este cea responabila de defectiunea aparatului. In interiorul vasului pe care il are hidroforul se gaseste asa-zisa perna de aer, care pierde din presiune si nu mai semnalizeaza pompa corect.

Pentru ca hidroforul sa garanteze un nivel de functionare corespunzator este necesara refacerea presiunii in perna de aer. In acest sens, va trebui scos hidroforul din priza, inchis robinetului de intrare si sa se dea drumul la apa in casa, iar instalatia sa fie golita, pana cand ceasul de presiune indica zero.

O atentie deosebit mai trebuie acordata si inchiderii circuitului de la pompa din casa. Cu ajutorul unei pompe de umflat roti, presiunea va fi adusa intr-un punct de 1.6 atmosfere, din lateralul vasului in care se afla un capacel cu vintil. Ulterior, hidroforul va fi readus la contactul cu circuitul electric si astfel va trebui sa functioneze asa cum este indicat.

Factorul cheie in ceea ce priveste buna functionare a unui hidrofor consta in numarul de porniri si opriri al pompei. Un alt component de baza este presostatul, care poate sa mai piarda din presiune sau ii mai pot fi sparte membranele. In cadrul pietei destul de extinse se gasesc si presostatele electronice, care se potrivesc pe structura unui manometru. Aceste presostate au optocuplori cu fanta.

Alegerea unui hidrofor

Exista mai multe aspecte care ar trebui ghideze cumparatorul catre o alegere corecta atunci cand vine vorba de un hidrofor. Este important de mentionat ca este vorba de o investitie destul de costisitoare si nu se poate limita la functii sau caracteristici care nu se pliaza corespunzator nevoilor locuintei.

In primul rand, marimea hidroforului se realizeaza in functie de numarul consumatorilor, frecventa cu care are loc consumul si numarul de bai. Atunci cand rezervorul este unul mai mare si mai incapator, apa trasa va fi intr-o cantitate mult mai mare, ceea ce inseamna ca si pornirile hidroforului vor fi mai rare si mai putin deranjante. Atunci cand rezervorul este mai mic, este evident ca hidroforul va porni la cel mai mic consum de apa. In mod general, hidroforul este conceput sa porneasca in momentul in care rezervorul este golit pe jumatate.

Cu cat motorul pompei prezinta o putere mai mare, cu atat adancimea de aspiratie devine una mai mare. In plus, mai este recomandat sa se opteze pentru un hidrofor mai performant care sa detina un sistem integrant, pentru a se opri automat cand se sesizeaza lipsa de apa.

 

Shop-eInstal este un magazin online care in lunga sa experienta pe piata a dat dovada de profesionalism, prin punerea la dispozitie a unor produse de inalta calitate. Cei interesati vor gasi aici dispozitivele de care au nevoie in scopul alimentarii locuintei cu apa si nu numai, la preturi accesibile si in conditii optime de livrare.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei