Criteriul National

Ce este un papilom intraductal?

Ce este un papilom intraductal?
mai 31
14:24 2022

Un papilom intraductal este un nodul asemănător negilor care se dezvoltă într-unul sau mai multe dintre canalele din sân.

Este de obicei aproape de mamelon, dar uneori poate fi găsit în altă parte a sânului.

Papilomul intraductal este o afecțiune benignă (nu canceroasă) a sânilor.

Este cel mai frecvent la femeile de peste 40 de ani și de obicei se dezvoltă în mod natural pe măsură ce sânii îmbătrânesc și se schimbă.

Bărbații pot avea și papiloame intraductale, dar acest lucru este foarte rar.

Papilomul intraductal nu este același cu cancerul papilar de sân, deși unii oameni confundă cele două afecțiuni din cauza denumirilor lor similare.

Simptomele papilomului intraductal

Puteți observa un mic bulgăre la zona afectată, scurgere de lichid limpede sau pete de sânge din mamelon. Un papilom intraductal nu este de obicei dureros, dar unele femei au disconfort sau durere în jurul zonei.

Îmi crește riscul de cancer de sân?

Papiloamele intraductale, în general, nu cresc riscul de a dezvolta cancer de sân.

Unele papiloame intraductale conțin celule anormale, dar nu canceroase (celule atipice). S-a demonstrat că acest lucru crește ușor riscul de a dezvolta cancer de sân în viitor.

Unele persoane care au papiloame intraductale multiple pot avea, de asemenea, un risc ușor mai mare de a dezvolta cancer de sân.

 

Diagnosticul papiloamelor intraductale

 

Papiloamele intraductale pot fi găsite în următoarele cazuri: întâmplător, în timpul screening-ului de rutină a sânilor, după operație la sân Dacă mergi la medicul de familie cu simptome veți fi îndrumată către o anumită clinică, unde veți vedea medici specialiști care vă vor ajuta. Aici veți fi supusă sub câteva teste, această pot fi: o examinare a sânilor, o mamografie (radiografie mamară), o scanare cu ultrasunete (folosind unde sonore pentru a produce o imagine), o biopsie de bază (folosind un ac gol pentru a preleva o probă de țesut mamar pentru a fi privită la microscop), o aspirație cu ac fin sau FNA (folosind un ac fin și o seringă pentru a preleva o probă de celule pentru a fi examinată la microscop).

Femeile sub 40 de ani au mai multe șanse să facă o ecografie decât o mamografie. Țesutul mamar al femeilor mai tinere poate fi dens, ceea ce poate face ca imaginea cu raze X dintr-o mamografie să fie mai puțin clară.

 

Tratament Papiloame

Majoritatea papiloamelor sunt benigne și nu trebuie tratate. Unele papiloame dispar de la sine.

Tratamentul papiloamelor pielii (negi, veruci plantari sau veruci genitale) include: geluri, unguente sau tampoane cu acid salicilic disponibile fără prescripție medicală (OTC), crioterapia (îngheață negul; unele produse sunt disponibile OTC, iar altele sunt pe bază de rețetă), cantaridină

electrochirurgie și chiuretaj, excizie, tratament cu laser, peelinguri chimice, bleomicina, imunoterapie.

Tratamentul papiloamelor din canalul mamar feminin (papilom intraductal) implică de obicei îndepărtarea chirurgicală a papilomului.

Tratamentul papilomului din cutia vocală (laringe) (papilom laringian) implică o laringoscopie cu îndepărtare chirurgicală folosind laserul cu dioxid de carbon (CO2).

Tratamentul papilomului în sinusuri (papilom inversat) include îndepărtarea chirurgicală a papilomului.

Cu toate acestea, dacă presupui că suferi de o asemenea tumoare nu trebuie să intri în panică sau să-ți dai tu un anumit diagnostic. Alege să consulți un medic specialist, care te va ajuta să vezi care este problema, și de ce nu te simți bine. Optează pentru www.ralucaharnagea.ro!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul