Criteriul National

Ce este un server privat virtual (VPS)?

Ce este un server privat virtual (VPS)?
februarie 05
11:25 2020

VPS înseamnă Virtual Private Server. Gazduire VPS înseamnă un server cu propria sa copie a sistemului de exploatare și resursele serverelor alocate, în sânul unui server mai mare.

Cum funcționează găzduirea VPS?

După cum îi indică și numele, întreg aspectul găzduirii VPS este virtual. Tehnologia de virtualizare reprezintă mediul prin care un serviciu puternic este divizat în mai multe servere virtuale.

Chiar dacă serverul fizic este partajat, există un element de confidențialitate cu serviciile. Serverul virtual pe care îl folosești este rezervat doar pentru tine. Nu va trebui să îți împarți procesorul, memoria RAM sau alte date.

Din punctul de vedere al unui utilizator un server VPS înseamnă:

  • performanță garantată – vei obține propriile resurse dedicate (procesor, memorie vie, stocare, bandă, etc).

  • o mai bună securitate a site-ului – site-urile web vor fi găzduite într-un mediu izolat ceea ce înseamnă că orice i se întâmplă vecinului, pe tine nu te va afecta.

  • Acces complet la rădăcina serverului – este similar cu găzduirea dedicată.

Avantajele găzduirii VPS

Gazduirea VPS este echilibrul perfect între preț, performanțe, securitate, accesibilitate financiară și confidențialitate. Unele din avantajele incredibile pe care le vei obține apelând la această găzduire web sunt următoarele:

-cost partajat al serviciilor;

-configurare rapidă a serverului;

- un mai bun acces la server, cu mai mult control;

- mediu privat în care serverul VPS funcționează;

- nivel al serviciilor similar celui un server dedicat;

Hostingul VPS este ca și cum ai locui într-un complex de apartamente. Acest lucru înseamnă că și alte persoane locuiesc în aceeași clădire însă tu ai popriul tău apartament securizat și protejat. Vei beneficia de mai mult spațiu și restricțiile nu sunt atât de numeroase. Acest lucru înseamnă nimeni nu va fi afectat de cantitatea de resurse pe care vecinii le folosesc. Vei obține viteza dorită și securitatea necesară fără compromisuri. Este un scenariu aproape perfect deoarece vei beneficia de un server privat cu costurile hostingului partajat.

În momentul alegerii unui furnizor web costurile reprezintă un factor important de luat în considerare. Costurile unui VPS sunt importante, însă nu atât de importante cum crezi. Disponibilitatea resurselor VPS fiind evolutivă, costul de examinat reprezintă un cost comparabil cu celelalte tipuri de găzduire web.

Modul de funcționare al unui VPS permite utilizarea de către mai mulți useri a resurselor unui server dedicat însă fără a se face compromisuri în ceea ce privește performanța așa cum se întâmplă de exemplu în cazul găzduirii shared. Fiecărui cont VPS i se alocă o parte garantată, destul de importantă din resursele serverului precum memorie RAM și resurse sotfware sau de rețea.

Cum îți dai seama că ai nevoie de găzduire VPS?

Dacă ai dpășit resursele alocate pentru contul de hosting shared folosit, dacă ai nevoie de rularea unor scripturi pe care nu le vei putea niciodată rula pe un cont de hosting shared…atunci ai nevoie de găzduire VPS. Ai nevoie de performanțele unui server dedicat însă nu vrei să plătești foarte mult? Atunci ai nevoie de găsduire VPS.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul