Criteriul National

Ce faci dacă butelia scapă gaze

Ce faci dacă butelia scapă gaze
ianuarie 24
15:50 2019

Un risc major în gospodăriile românești îl reprezintă încă riscul de deflagrații produs de scăpările de gaze. Mulți români folosesc în continuare butelii la domiciliu sector 1 Bucuresti. Independența față de rețelele publice de alimentare este un avantaj, desigur, însă necesitatea reîncărcării periodice reprezintă și o grijă și în egală măsură un risc. Anual au loc nenumărate deflagrații cauzate de scăpările de gaze soldate cu extrem de multe pierderi materiale și omenești. De aceea, diviziile de pompieri din întreaga țară conduc periodic programe de educare a populației cu privire la măsurile care trebuie luate în cazul existenței unei scăpări de gaze.

În acest sens, cele mai importante măsuri pe care le pot lua toți deținătorii de astfel de butelii la domiciliu sector 2 sau de oriunde pe teritoriul țării, sunt să alimenteze doar la distribuitori autorizați, care pot verifica cu exactitatea presiunea gazului și etanșeitatea buteliei, nu în stații GPL, chiar dacă acestea din urmă sunt ceva mai atractive din punct de vedere financiar. O altă alternativă ar fi apelarea unei firme specializate, care să asigure și transportul, pe lângă montare și verificare. În plus, orice butelie care prezintă defecte fizice, deformări sau semne de coroziune trebuie scoasă imediat din uz, iar utilizarea buteliilor se va face exclusiv în poziție verticală.

Dacă totuși decidem să ne ocupăm singuri de montarea de butelii la domiciliu sector 3 al capitalei sau de zone mai izolate, iar în urma verificării cu apă și săpun descoperim că butelia scapă gaze, trebuie să deschidem imediat geamurile pentru a aerisi, precum și să apelăm imediat organele abilitate să acționeze în domeniu în cazul în care simpla închidere a buteliei nu dă rezultatele dorite. În acest sens, trebuie să ne asigurăm mereu că garnitura buteliei se află în stare bună și că toate sigiliile sunt în regulă înainte de a trece la montarea efectivă a buteliei, deoarece orice ezitare poate pune în pericol viața noastră și a celor dragi.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul