Criteriul National

Ce hobby-uri te ajuta sa te dezvolti personal?

Ce hobby-uri te ajuta sa te dezvolti personal?
martie 26
10:32 2019

Dezvoltarea personala este ceva pe care multi dintre noi si-o doresc. Insusirea de noi competente, schimbarea stilului de viata si adoptarea unui nou mod de gandire pot deschide o multime de usi in viata. Iata un set abilitati care va pot imbunatati calitatea vietii si va pot ajuta sa cresteti ca persoana in acest an.

Invata o limba straina

Cati dintre noi doresc sa fi acordat mai multa atentie cursurilor noastre de limbi straine in scoala? A deveni fluent intr-o alta limba este ceva care se afla in fruntea listei multor oameni si este usor de inteles de ce.

Invatarea unei noi limbi nu numai ca va poate deschide oportunitati de angajare, va poate ajuta sa va faceti prieteni noi si sa descoperiti noi tari mai usor, dar exista, de asemenea, dovezi ca va poate imbunatati sanatatea.

Cititi mai mult

Stimularea mentala pe care o primiti in urma citirii unei carti va poate ajuta sa va pastrati abilitatile cognitive, incetinind progresul bolilor precum Alzheimer si dementa. De asemenea, va extinde vocabularul si s-a dovedit ca imbunatateste abilitatile analitice. Deci, ar trebui sa incercati sa cititi in fiecare zi.

Dupa ce cititi anumite carti, va puteti doumenta si prin filme educative sau filme spirituale, pentru a completa intr-un mod interactiv informatia primita din carti.

Invatati sa dansati

Dansul este un hobby care a cunoscut o renastere uriasa in ultimii ani, ca urmare a popularitatii emisiunilor ce au ca subiect concursurile de dans.

Dansul este potrivit pentru persoanele de toate varstele si exista o multime de stiluri diferite de care puteti alege. Iata cateva dintre cele mai populare:

  • Salsa
  • Conteporan
  • Zumba
  • Flamenco

Invata sa canti la un instrument

In ciuda a ceea ce ati putea crede, nu este niciodata prea tarziu sa invatati sa cantati la un instrument muzical si se afla printre una dintre cele mai usoare hobby-uri de practicat. In cazul in care in trecut a invata sa canti la un instrument nou insemna sa gasiti un tutore in agenda telefonica, acum puteti deveni foarte competent doar prin utilizarea internetului. YouTube are clipuri video de la mii de tutori care va vor invata cum sa cantati la un instrument.

Pe langa acest lucru, puteti achizitiona un intrument muzical la un pret acceptabil pe internet. Cautati in jurul site-urilor web, cum ar fi eBay sau Amazon si ar trebui sa puteti lua unul la un pret convenabil.

Petrece mai mult timp cu familia

O mare parte din zilele noastre sunt petrecute la lucru, prin calatorii sau a face alte sarcini si proiecte care ne indeparteaza de cei dragi.

Cu toate acestea, daca v-ati ocupa de prioritatile si termenele stabilite, atunci este posibil sa castigati mai mult timp, ceea ce ar trebui sa va ofere mai mult timp liber pe care sa-l petreceti cu familia sau prietenii.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei