Criteriul National

Ce inseamna atunci cand visezi ca te urmareste cineva?

Ce inseamna atunci cand visezi ca te urmareste cineva?
decembrie 06
15:43 2018

Visele sunt reflexii ale gandirii tale, atunci cand creierul deruleaza, cu ajutorul imaginatiei, momente din trecut sau imagini pe care le-ai mai vazut pana acum. In functie de starea pe care o ai, perioada in care te afli sau dispozitia generala, visele pot lua diverse forme, mai mult sau mai putin frumoase. De aceea, este bine sa tii cont de ceea ce visezi si sa te informezi in legatura cu aceste imagini, care te pot ajuta sa iti rezolvi unele probleme sau dificultati din viata de zi cu zi. Ai avut un vis agitat, in care te aflai in pericol sau ai avut sentimentul de frica?

Iata ce poate insemna acesta si cum il poti interpreta, in functie de caz:

  1. Urmarirea in vis

Atunci cand visezi ca te urmareste cineva, probabil ca ai cel mai ciudat sentiment din lume. In vis, de multe ori, pot aparea situatii fantastice, pe care nu le intalnesti de regula in realitate. Daca ai visat ca esti urmarit, insa nu poti sa vezi pe nimeni in spatele tau, inseamna ca, in viata de zi cu zi te siti constrans de anumite lucruri sau persoane. Probabil ca cineva de la locul de munca iti critica foarte mult modul de lucru sau ai un deadline pe care reusesti cu greu sa il respecti. Uneori, acest sentiment poate sa vina chiar din familie sau din cercul de prieteni, unde poate nu te simti in siguranta de fiecare data. Chiar si simplul sentiment de nesiguranta legata de camin sau stilul de viata iti poate influenta visele. Daca intr-adevar si aceste sentimente, incearca sa aduci siguranta in viata ta, luand masuri in acest sens. De exemplu, iti poti monta un siste de supraveghere precum cele din magazinul online https://www.seku.ro/ , care au rolul de a proteja proprietatea, locul sau zona in care te afli.

  1. Ai visat ca urmaresti pe altcineva

Daca ai visat ca tu esti urmaritorul in propriu vis, inseamna ca ti-ai pierdut increderea in tine sau in cei din jur, intr-o oarecare masura. Banuiesti pe cineva ca ar putea sa te minta, sa iti ascunda ceva important si de aceea traiesti cu un stres continuu, in dorinta de a afla ce anume se intampla. Nu te speria. De regula, aceste vise apar atunci cand esti intr-o perioada de indoiala. Incearca sa identifici problema si, prin comunicare, cu siguranta totul se va rezolva.Daca este ceva ce te macina cu adevarat, poti recurge la variante sigure, precum aceste camere ip pentru supraveghere care te pot ajuta oricand sa vezi ceea ce se intampla in casa/locul care iti ridica semne de intrebare. Ai incredere si in intuitie, caci s-ar putea sa aiba dreptate.

  1. Esti urmarit/a de mai multi oameni

Probabil ca visele in care esti singur si te urmaresc mai multe persoane sunt cele care ingreuneaza cel mai mult starea de spirit. Ele pot genera cu usurinta o stare de soc, de nesiguranta si de abandon, cum ca te afli singur uneva unde toata lumea vrea sa iti faca rau. Acest gen de cosmar nu trebuie sa te sperie sau sa iti ridice multe semne de intrebare. Cel mai simplu este sa privesti situatia in felul urmator: tu reprezinti si personajul urmarit dar si urmaritorii. Caci in realitate, iti este frica de un adevar pe care il stii deja, insa e greu de digerat si de acceptat. In cazul de fata, este bine sa iti iei putin timp de gandire si sa te axezi pe propria persoana, pentru a afla de unde pleaca anumite probleme si cum poti sa le rezolvi.

Visele sunt precum o oglinda, daca stii sa le percepi si sa le interpretezi cu simt de raspundere. Ele nu apar niciodata din senin, ci sunt exact reflexia faptelor si starilor tale din viata de zi cu zi. Nu uita cat de important este sa te asculti pe tine!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei