Criteriul National

Ce inseamna refurbished laptop?

Ce inseamna refurbished laptop?
decembrie 17
17:17 2020

Un laptop refurbished poate fi un laptop retrimis inapoi pentru ca nu a fost cadoul potrivit pentru cineva, un produs expus la raft, un laptop folosit intr-o corporatie, care si-a reinnoit parcul tehnologic, etc. Aceste laptopuri sunt preluate chiar de producatori sau de companii specializate in reciclarea produselor electronice, care le restaureaza in mod profesional, produsele trecand prin procese riguroase de inspectie, curatare, reparare, daca este cazul, si readucerea la o forma si performate asemanatoare cu ceea ce livreaza producatorul direct din fabrica. In general, laptopurile refurbished sunt laptopuri profesionale, ale caror performante lucrative sunt mult deasupra performantelor unui laptop tip PC. Multe dintre aceste laptopuri vin la pachet cu accesorii originale. Semnele de uzura sunt minime. De regula, vin cu sistem de operare deja instalat.

Unii tind sa asimileze termenul de refurbished cu second hand. Atunci cand se cauta un laptop ieftin este recomandabil sa fim foarte bine informati. Exista diferente majore intre un laptop refurbished si un laptop second-hand. Daca primul este foarte bine verificat si adus la setarile din fabrica, laptop-urile second-hand nu se bucura de acelasi tip de verificare, fiind trecute de la un posesor la altul aproape in forma in care se prezinta la acel moment. Firmele care comercializeaza laptop-uri second-hand se ocupa si de operatiuni de desprafuire si verificare, insa performantele laptop-ului vor ramane cele de la nivelul momentului, dupa cum am mentionat anterior. Evident, exista, pe langa diferentele de natura tehnica, si diferente de pret, uneori destul de consistente. Hotararea de cumparare trebuie sa tina cont nu doar de pret, un laptop ieftin nefiind, intotdeauna, potrivit nevoilor tehnologice ale utilizatorului. Recomandarea pentru un laptop refurbished in defavoarea unui laptop second-hand are, evident, la baza, performantele sporite ale celui dintai. Practic, un laptop refurbished este un laptop “aproape nou”, in vreme ce un laptop second hand este un laptop uzat, cu un grad de uzura care depinde de utilizatorul anterior. De regula, exista o scala de uzura la produsele second-hand, iar vanzatorul trebuie sa furnizeze potentialilor cumparatori aceasta informatie, prin intermediul acestei scale de uzura. Mai multe detalii pe laptopdell.ro.

In consecinta, intelesul termenului “refurbished” variaza destul de mult, in functie de cel care il foloseste. In unele cazuri poate fi vorba doare despre o desprafuire si stregere de urme, o reimpachetare si retrimitere spre vanzare, ca refurbished, a unui laptop. Alte companii de reciclare, vor efectua si diagnostic complex al sistemului, pentru a se asigura ca nu exista probleme de functionalitate, reinstaland, apoi, sistemul de operare pentru a oferi ansamblului o functionalitate “ca noua”. Unii chiar pot upgrada produsul, fata de varianta din fabrica (upgrade de RAM, de exemplu), tocmai pentru a face produsul mai atragator pentru potentialii clienti. De aceea, este foarte important cine efectueaza procesul de refurbished. Atunci cand chiar producatorii efectueaza acest proces (Dell, de exemplu, este unul dintre producatorii cu sectiune dedicata, inclusiv pe site, pentru refurbished), verificarile vor fi riguroase, astfel incat sa iasa la vanzare cu produse impecabile. Pur si simplu, astfel de brand-uri nu isi permit sa isi strice prestigiul, vanzand produse de proasta calitate, nici macar refurbished. Si companiile serioase de reciclare a produselor electronice, fac acest lucru, din exact acelasi motiv. Insa exista si unii operatori din domeniu care nu sunt atat de seriosi, din pacate, si, la acestia, trebuie atentie maxima atunci cand se decide cumpararea unui astfel de produs.

Iar cumpararea unui laptop refurbished profesional, este, per ansamblu, o decizie excelenta, chiar mai buna decat aceea de a cumpara un laptop PC profesional. Este o oportunitate foarte buna de a face economii substantiale, cumparand un produs cu performante functionale de clasa business, poate nu dintre variantele cele mai noi, dar de o calitate incontestabil sporita.

Daca doriti optimizare seo sau servicii complete de servicii web puteti accesa site-ul nostru seocom.ro, oferta noastra este accesibila tuturor.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul