Criteriul National

Ce inseamna un sistem ERP si de ce este atat de important intr-o afacere

Ce inseamna un sistem ERP si de ce este atat de important intr-o afacere
martie 14
14:21 2018

Daca incerci sa cauti pe Google ce inseamna termenul „ERP”, cantitatea mare de informatii pe care o vei descoperi sub forma de explicatii poate fi coplesitoare, ca sa nu spunem putin confuz. Fiecare site pare sa aiba o definitie proprie a ERP, iar  implementarea ERP poate varia foarte mult de la un caz la altul. Aceste diferente, totusi, subliniaza flexibilitatea care face ca ERP sa fie un instrument de afaceri puternic.

Pentru a intelege mai bine ce este si cum functioneaza solutiile ERP, iata o scurta introducere.

ERP integreaza procesele din cadrul functiilor de afaceri

ERP este un acronim de la Enterprise Resource Planning (Planificarea Resurselor Întreprinderii), dar chiar si numele sau complet nu ne ajuta prea mult sa intelegem despre ce este vorba. Pentru asta, trebuie sa faceti un pas inapoi si sa va ganditi la toate procesele care sunt esentiale pentru desfasurarea unei afaceri, inclusiv gestionarea inventarului si a comenzilor, contabilitatea, resursele umane, managementul relatiilor cu clientii si altele. La nivelul sau cel mai de baza, un program ERP integreaza aceste functii diferite intr-un singur sistem complet, care simplifica procesele si informatiile din intreaga organizatie.

Caracteristica centrala a tuturor sistemelor ERP este o baza de date partajata care suporta mai multe functii utilizate de diferite unitati de afaceri. În practica, aceasta inseamna ca angajatii din diferite diviziuni – de exemplu, contabilitatea si vanzarile – se pot baza pe aceleasi informatii pentru nevoile lor specifice.

ERP sincronizeaza informatiile

Software-ul ERP ofera, de asemenea, un anumit grad de raportare si automatizare sincronizate. În loc sa forteze angajatii sa mentina baze de date separate si foi de calcul care trebuie sa fie sincronizate manual pentru a genera rapoarte, unele solutii ERP permit personalului sa adauge rapoarte dintr-un singur sistem. De exemplu, cand vine vorba de comenzile de vanzari care se inregistreaza automat in sistemul financiar fara nici o re-introducere manuala, departamentul de gestionare a comenzilor poate procesa comenzi mai rapid si mai precis, iar departamentul financiar poate inchide comenzile mai repede. Alte caracteristici comune ale ERP includ un portal sau un tablou de bord pentru a permite angajatilor sa inteleaga rapid performanta afacerii pe valori-cheie.

Pe scurt, rolul aplicatiei ERP este de a face legatura dintre baza de date si utilizator, prin intermediul interfetei pe care o pune la dispozitie.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro