Criteriul National

Ce inseamna un sistem ERP si de ce este atat de important intr-o afacere

Ce inseamna un sistem ERP si de ce este atat de important intr-o afacere
martie 14
14:21 2018

Daca incerci sa cauti pe Google ce inseamna termenul „ERP”, cantitatea mare de informatii pe care o vei descoperi sub forma de explicatii poate fi coplesitoare, ca sa nu spunem putin confuz. Fiecare site pare sa aiba o definitie proprie a ERP, iar  implementarea ERP poate varia foarte mult de la un caz la altul. Aceste diferente, totusi, subliniaza flexibilitatea care face ca ERP sa fie un instrument de afaceri puternic.

Pentru a intelege mai bine ce este si cum functioneaza solutiile ERP, iata o scurta introducere.

ERP integreaza procesele din cadrul functiilor de afaceri

ERP este un acronim de la Enterprise Resource Planning (Planificarea Resurselor Întreprinderii), dar chiar si numele sau complet nu ne ajuta prea mult sa intelegem despre ce este vorba. Pentru asta, trebuie sa faceti un pas inapoi si sa va ganditi la toate procesele care sunt esentiale pentru desfasurarea unei afaceri, inclusiv gestionarea inventarului si a comenzilor, contabilitatea, resursele umane, managementul relatiilor cu clientii si altele. La nivelul sau cel mai de baza, un program ERP integreaza aceste functii diferite intr-un singur sistem complet, care simplifica procesele si informatiile din intreaga organizatie.

Caracteristica centrala a tuturor sistemelor ERP este o baza de date partajata care suporta mai multe functii utilizate de diferite unitati de afaceri. În practica, aceasta inseamna ca angajatii din diferite diviziuni – de exemplu, contabilitatea si vanzarile – se pot baza pe aceleasi informatii pentru nevoile lor specifice.

ERP sincronizeaza informatiile

Software-ul ERP ofera, de asemenea, un anumit grad de raportare si automatizare sincronizate. În loc sa forteze angajatii sa mentina baze de date separate si foi de calcul care trebuie sa fie sincronizate manual pentru a genera rapoarte, unele solutii ERP permit personalului sa adauge rapoarte dintr-un singur sistem. De exemplu, cand vine vorba de comenzile de vanzari care se inregistreaza automat in sistemul financiar fara nici o re-introducere manuala, departamentul de gestionare a comenzilor poate procesa comenzi mai rapid si mai precis, iar departamentul financiar poate inchide comenzile mai repede. Alte caracteristici comune ale ERP includ un portal sau un tablou de bord pentru a permite angajatilor sa inteleaga rapid performanta afacerii pe valori-cheie.

Pe scurt, rolul aplicatiei ERP este de a face legatura dintre baza de date si utilizator, prin intermediul interfetei pe care o pune la dispozitie.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu