Criteriul National

Ce inseamna un sistem ERP si de ce este atat de important intr-o afacere

Ce inseamna un sistem ERP si de ce este atat de important intr-o afacere
martie 14
14:21 2018

Daca incerci sa cauti pe Google ce inseamna termenul „ERP”, cantitatea mare de informatii pe care o vei descoperi sub forma de explicatii poate fi coplesitoare, ca sa nu spunem putin confuz. Fiecare site pare sa aiba o definitie proprie a ERP, iar  implementarea ERP poate varia foarte mult de la un caz la altul. Aceste diferente, totusi, subliniaza flexibilitatea care face ca ERP sa fie un instrument de afaceri puternic.

Pentru a intelege mai bine ce este si cum functioneaza solutiile ERP, iata o scurta introducere.

ERP integreaza procesele din cadrul functiilor de afaceri

ERP este un acronim de la Enterprise Resource Planning (Planificarea Resurselor Întreprinderii), dar chiar si numele sau complet nu ne ajuta prea mult sa intelegem despre ce este vorba. Pentru asta, trebuie sa faceti un pas inapoi si sa va ganditi la toate procesele care sunt esentiale pentru desfasurarea unei afaceri, inclusiv gestionarea inventarului si a comenzilor, contabilitatea, resursele umane, managementul relatiilor cu clientii si altele. La nivelul sau cel mai de baza, un program ERP integreaza aceste functii diferite intr-un singur sistem complet, care simplifica procesele si informatiile din intreaga organizatie.

Caracteristica centrala a tuturor sistemelor ERP este o baza de date partajata care suporta mai multe functii utilizate de diferite unitati de afaceri. În practica, aceasta inseamna ca angajatii din diferite diviziuni – de exemplu, contabilitatea si vanzarile – se pot baza pe aceleasi informatii pentru nevoile lor specifice.

ERP sincronizeaza informatiile

Software-ul ERP ofera, de asemenea, un anumit grad de raportare si automatizare sincronizate. În loc sa forteze angajatii sa mentina baze de date separate si foi de calcul care trebuie sa fie sincronizate manual pentru a genera rapoarte, unele solutii ERP permit personalului sa adauge rapoarte dintr-un singur sistem. De exemplu, cand vine vorba de comenzile de vanzari care se inregistreaza automat in sistemul financiar fara nici o re-introducere manuala, departamentul de gestionare a comenzilor poate procesa comenzi mai rapid si mai precis, iar departamentul financiar poate inchide comenzile mai repede. Alte caracteristici comune ale ERP includ un portal sau un tablou de bord pentru a permite angajatilor sa inteleaga rapid performanta afacerii pe valori-cheie.

Pe scurt, rolul aplicatiei ERP este de a face legatura dintre baza de date si utilizator, prin intermediul interfetei pe care o pune la dispozitie.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu