Criteriul National

Ce joburi sunt cel mai bine plătite în strainatate

Ce joburi sunt cel mai bine plătite în strainatate
mai 15
19:32 2017

Daca te-ai hotarat sa pleci in strainatate pentru a munci, trebuie sa te pregatesti foarte bine, deoarece nu este totul atat de simplu precum pare. Este adevarat ca salariile sunt mai mari, insa este la fel de adevarat ca toate cheltuielile sunt mult mai mari decat in Romania. Chiar si asa, in tari precum Marea Britanie, Germania, Danemarca, Suedia sau Quatar poti castiga sume frumoase de bani, facand exact lucrul pentru care te-ai pregatit.

Cele mai banoase locuri de munca din Europa

Am pregatit o scurta lista cu cele mai bune joburi din strainatate, daca ne raportam la remuneratie. Aceste joburi sunt listate dupa numarul ofertelor conform statisticilor facute publice de catre firmele ce se ocupa de recrutarea fortei de munca in afara si publicate in portalul JIS.ro ce este leader in domeniu.

Un domeniu extrem de bine platit este cel medical. Evident, pentru a lucra in acest domeniu ai nevoie de studii de specialitate, insa rasplata este pe masura. In Germania, Franta si Marea Britanie un asistent medical castiga intre 1500 si 2500 de euro iar un medic poate depasi cu usurinta salariul de 3000 de euro.

Tot in domeniul medical putem sa includem si bonele sau ingrijitorii la domiciliu, care in Italia si Austria castiga aproximativ 1100 de euro iar in Marea Britanie pot castiga pana la 2200 de euro. De foarte multe ori, in cadrul unui astfel de job sunt oferite cazare si masa gratuite, asadar vei elimina din start o multime de cheltuieli.

Domeniul constructiilor este, de asemenea, extrem de popular printre cei care doresc sa se angajeze in strainatate. Evident, motivul este reprezentat de salariile destul de mari. Spre exemplu, in Germania, un electrician, un instalator sau un betonier pot castiga intre 1300 si 1500 e euro in fiecare luna. Chiar si muncitorii necalificati ajung cu usurinta la salarii peste 1300 de euro.

Domeniul naval are si el oferte foarte bune, situate intre 1500 si 2000 de euro. Acest interval fiind pentru inceput, partea negativa a domeniului naval este faptul ca nu oricine este pregatit pentru asa ceva din punct de vedere fizic.

Ceva mai simplu ce nu necesita pregatire si poate face origina indiferent de ce studii exista este agricultura. Fermele din intreaga lume platesc salarii frumoase pentru cules de legume si fructe. Acestea variaza intre 800 de euro in Italia si 2000 de euro in Marea Britanie.

Te mai poti orienta spre meseria de bucatar, daca iti place sa gatesti, deoarece poti castiga pana la 3000 de euro in Norvegia si 1500 in UK sau spre diverse joburi pe vase de croaziera.

Ce trebuie sa stii inainte de a te angaja?

Inainte de a semna un contract, informeaza-te foarte bine. Salariul poate sa fie foarte atractiv, insa poate sa ascunda anumite ” secrete”. Spre exemplu, in ofertele online poti gasi salarii foarte mari care dupa e sunt supuse taxelor se micsoreaza considerabil. Intreaba toate detaliile si incearca sa mergi in siguranta in tara pe care ai ales-o .

Chiar daca este normal sa alegi in functie de salariu, orienteaza-te si in functie de preturile din tara respectiva. De multe ori, traiul este unul foarte scump si poate sa iti scoata din buzunar extrem de multi bani, lasandu-te fara economii.

De asemenea, inainte de a pleca trebuie sa te asiguri ca poti comunica cu cei ce te-au angajat si cu colegii de munca, ca ai toate cunostintele necesare pentru a-ti duce la bun sfarsit misiunile zilnice si ca ai o capacitate buna de a invata.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Ionut D.

Ionut D.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro