Criteriul National

Ce joburi sunt cel mai bine plătite în strainatate

Ce joburi sunt cel mai bine plătite în strainatate
mai 15
19:32 2017

Daca te-ai hotarat sa pleci in strainatate pentru a munci, trebuie sa te pregatesti foarte bine, deoarece nu este totul atat de simplu precum pare. Este adevarat ca salariile sunt mai mari, insa este la fel de adevarat ca toate cheltuielile sunt mult mai mari decat in Romania. Chiar si asa, in tari precum Marea Britanie, Germania, Danemarca, Suedia sau Quatar poti castiga sume frumoase de bani, facand exact lucrul pentru care te-ai pregatit.

Cele mai banoase locuri de munca din Europa

Am pregatit o scurta lista cu cele mai bune joburi din strainatate, daca ne raportam la remuneratie. Aceste joburi sunt listate dupa numarul ofertelor conform statisticilor facute publice de catre firmele ce se ocupa de recrutarea fortei de munca in afara si publicate in portalul JIS.ro ce este leader in domeniu.

Un domeniu extrem de bine platit este cel medical. Evident, pentru a lucra in acest domeniu ai nevoie de studii de specialitate, insa rasplata este pe masura. In Germania, Franta si Marea Britanie un asistent medical castiga intre 1500 si 2500 de euro iar un medic poate depasi cu usurinta salariul de 3000 de euro.

Tot in domeniul medical putem sa includem si bonele sau ingrijitorii la domiciliu, care in Italia si Austria castiga aproximativ 1100 de euro iar in Marea Britanie pot castiga pana la 2200 de euro. De foarte multe ori, in cadrul unui astfel de job sunt oferite cazare si masa gratuite, asadar vei elimina din start o multime de cheltuieli.

Domeniul constructiilor este, de asemenea, extrem de popular printre cei care doresc sa se angajeze in strainatate. Evident, motivul este reprezentat de salariile destul de mari. Spre exemplu, in Germania, un electrician, un instalator sau un betonier pot castiga intre 1300 si 1500 e euro in fiecare luna. Chiar si muncitorii necalificati ajung cu usurinta la salarii peste 1300 de euro.

Domeniul naval are si el oferte foarte bune, situate intre 1500 si 2000 de euro. Acest interval fiind pentru inceput, partea negativa a domeniului naval este faptul ca nu oricine este pregatit pentru asa ceva din punct de vedere fizic.

Ceva mai simplu ce nu necesita pregatire si poate face origina indiferent de ce studii exista este agricultura. Fermele din intreaga lume platesc salarii frumoase pentru cules de legume si fructe. Acestea variaza intre 800 de euro in Italia si 2000 de euro in Marea Britanie.

Te mai poti orienta spre meseria de bucatar, daca iti place sa gatesti, deoarece poti castiga pana la 3000 de euro in Norvegia si 1500 in UK sau spre diverse joburi pe vase de croaziera.

Ce trebuie sa stii inainte de a te angaja?

Inainte de a semna un contract, informeaza-te foarte bine. Salariul poate sa fie foarte atractiv, insa poate sa ascunda anumite ” secrete”. Spre exemplu, in ofertele online poti gasi salarii foarte mari care dupa e sunt supuse taxelor se micsoreaza considerabil. Intreaba toate detaliile si incearca sa mergi in siguranta in tara pe care ai ales-o .

Chiar daca este normal sa alegi in functie de salariu, orienteaza-te si in functie de preturile din tara respectiva. De multe ori, traiul este unul foarte scump si poate sa iti scoata din buzunar extrem de multi bani, lasandu-te fara economii.

De asemenea, inainte de a pleca trebuie sa te asiguri ca poti comunica cu cei ce te-au angajat si cu colegii de munca, ca ai toate cunostintele necesare pentru a-ti duce la bun sfarsit misiunile zilnice si ca ai o capacitate buna de a invata.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Ionut D.

Ionut D.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo