Criteriul National

Ce măsuri trebuie să respecți după un implant dentar?

Ce măsuri trebuie să respecți după un implant dentar?
mai 26
12:49 2022

Deși nu este o procedură medicală dificilă, implantul dentar necesită luarea unor măsuri de precauție atât înainte de realizarea lui, cât și după intervenție. În ceea ce privește măsurile care trebuie respectate după un implant dentar, acestea trebuie respectate cu simțul răspunderii, astfel încât vindecarea osoasă să fie completă. Iată câteva sfaturi utile în acest sens, respectiv ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci după un implant dentar.

Ce este recomandat să faci după implantul dentar

Este important ca după o intervenție chirurgicală de implant dentar să respecți recomandările pe care ți le oferă medicul tău. De regulă, printre acestea se pot număra aplicarea unei pungi de gheață pe față, în locul operat, astfel încât să fie prevenită sau redusă posibilitatea de umflare, dar și administrarea unor analgezice pentru a ajuta la reducerea durerii.

De asemenea, este foarte important să menții o igienă dentară adecvată, însă clătirea cu apă de gură se poate face doar din a doua zi după intervenție, astfel încât să fie prevenit riscul de sângerare. În cazul în care sângerarea apare totuși, se poate tampona zona cu un tifon steril care se menține ferm pe locul cu pricina timp de câteva minute.

Ce alimente și băuturi poți consuma după implantul dentar?

De preferat ca după o intervenție chirurgicală de acest fel, alimentele pe care le consumi să fie moi, astfel încât să eviți un efort prea intens de masticație. Sunt ideale supele, ciorbele, piureurile, carnea tocată, produsele lactate etc. Încearcă să consumi alimente călduțe sau la temperatura camerei în prima săptămână după implant, evitând alimentele și băuturile fierbinți sau prea reci.

Pentru ca vindecarea să fie de succes, este important să nu consumi alcool și să nu fumezi. Acestea pot încetini în mod semnificativ vindecarea rănii. Tot din categoria lucrurilor pe care nu trebuie să le faci, nu uita că este indicat să nu mănânci când ești încă sub efectul anesteziei și să nu mănânci preparate picante sau alimente acide.

Cele mai bune recomandări le vei primi de la medicul specialist

Medicul care a urmărește sănătatea ta dentară este cel mai în măsură să îți ofere cele mai bune sfaturi în acest sens. Așa cum un specialist în ortodonție poate identifica cele mai bune soluții pentru corectarea anomaliilor dento-maxilare, un medic specializat pe implantologie îți va oferi cele mai bune sfaturi pe care le poți urma pentru o vindecare rapidă și eficientă după o astfel de intervenție chirurgicală.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul