Criteriul National

Ce motive invocă persoanele care încalcă restricțiile de noapte (MAI): ”În declarație scrie să o completez când ies din casă. Eu de duminică nu am ajuns acasă” – Esential

Ce motive invocă persoanele care încalcă restricțiile de noapte (MAI): ”În declarație scrie să o completez când ies din casă. Eu de duminică nu am ajuns acasă” – Esential
noiembrie 12
06:46 2020
Ministerul Afacerilor Interne a publicat miercuri seara pe pagina sa de Facebook o serie de motive invocate de români, în ultimele zile, pentru a justifica lipsa declaraţiei pe proprie răspundere sau deplasarea în afara locuinţei după ora 23.00.

”Am vrut să verific dacă vă faceți treaba”, ”scriu urât”, ”m-a dat afară din casă” sau ”în declarație scrie să o completez când ies din casă. Eu de duminică nu am ajuns acasă” sunt doar patru din motivele invocate șoferi, pasageri sau pietoni pentru a justifica lipsa declarației sau deplasarea în afara locuinței după ora 23.00.

Lista exemplelor MAI:

1. – Nu am televizor acasă. Merg la prietena mea.

- Și domnul din partea dreaptă?

- El are televizor, dar e stricat! Scrie și în declarație.

2. Am avut declarația în mână, dar n-am fost atent o secundă și am pierdut-o.

3. În declarație scrie să o completez când ies din casă. Eu de duminică nu am ajuns acasă.

4. Mă credeți că scriu urât?

5. Vreau să văd ordinul de serviciu și vă arăt și eu declarația.

6. Nu vă mint, dom`ne, recunosc… m-a dat afară din casă. Ce era să fac?

7. Eu chiar vă căutam să vă spun că nu e corect de la ora 23.00. Măcar până la 12 noaptea să avem voie.

8. Pe cuvânt că intram în casă, dar mai am exact 500 de pași și mă premiază telefonul.

9. Merg la farmacie să-mi iau un medicament.

- Vă simțiți rău?

- Nu, nu, dar ziceam să am în casă.

10. Am vrut să verific dacă vă faceți treaba! Felicitări, domnilor!

MAI reamintește că motivele justificate pentru care se poate face deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 sunt:

  • Interes profesional;
  • Asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  • Achiziționarea de medicamente;
  • Îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;
  • Deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • Deces al unui membru al familiei.

Începând de luni a devenit obligatorie purtarea măştii în toate spațiile deschise pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, magazinele se închid la ora 21.00, iar circulaţia în afara locuinţei între orele 23.00 şi 5.00 a fost interzisă, excepție făcând motivele amintite de MAI mai sus și pentru care trebuie prezentată o declarație pe propria răspundere.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul