Criteriul National

Ce nu stiai despre casele de amanet?

Ce nu stiai despre casele de amanet?
februarie 24
18:25 2018

Casele de amanet au devenit tot mai intalnite in Romania, mai ales ca lipsa banilor este o situatie pregnanta. Oriunde vei merge, cu siguranta vei vedea cel putin 2 case de amanet la fiecare intersectie, fiecare cu caracteristicile ei.

Pana acum ceva timp, casele de amanet aveau o reputatie indoielnica, mai ales ca presa din Romania a scris multe stiri “senzationale” cu privire la faptul ca multe dintre bunurile amanetate erau furate. Acum este timpul, insa sa afli adevarul.

Comparativ cu bancile, la casele de amanet nu trebuie sa prezinti prea multe documente si sa faci mai mult de un drum. Altfel spus, casele de amanet au devenit o metoda simpla si rapida de a obtine bani urgent, fara prea multe obligatii.

Cum functioneaza procesul de amanetare a unui bun? In primul rand, casele de amanet ofera imprumutul in baza unei garantii din partea clientului, care poate fi: o bijuterie, aur, autoturisme, antichitati etc. Astfel, doar in momentul in care obiectul lasat in garantie prezinta interes pentru casa de amanet, clientul va putea obtine o anumita suma de bani.

Odata acceptata tranzactia, se intocmeste un contract de imprumut, unde vor fi descrisi termenii si conditiile imprumutului, datele de expirare pana la care se pot restitui banii, descrierea articolului amanetat, precum si un bon pe care este trecuta valoarea produsului lasat gaj.

De regula, romanii apeleaza la o casa de amanet pentru a primi un imprumut rapid, sigur, comod si confidential. Deci, mult mai eficient pentru consumator decat un credit bancar.

Mai mult, daca la expirarea contractului persoana nu achita contravaloarea stipulata in contract, casa de amanet ii poate vinde bunul. De altfel, la orice casa de amanet Tezaur poti cumpara bijuterii din aur sau alte bunuri, toate cu valoare si sunt in stare buna de functionare.

De altfel, Tezaur face tot posibilul pentru ca imprumutul sa se faca cat mai repede posibil, fara prea multe obligatii.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu