Criteriul National

Ce nu stiai despre casele de amanet?

Ce nu stiai despre casele de amanet?
februarie 24
18:25 2018

Casele de amanet au devenit tot mai intalnite in Romania, mai ales ca lipsa banilor este o situatie pregnanta. Oriunde vei merge, cu siguranta vei vedea cel putin 2 case de amanet la fiecare intersectie, fiecare cu caracteristicile ei.

Pana acum ceva timp, casele de amanet aveau o reputatie indoielnica, mai ales ca presa din Romania a scris multe stiri “senzationale” cu privire la faptul ca multe dintre bunurile amanetate erau furate. Acum este timpul, insa sa afli adevarul.

Comparativ cu bancile, la casele de amanet nu trebuie sa prezinti prea multe documente si sa faci mai mult de un drum. Altfel spus, casele de amanet au devenit o metoda simpla si rapida de a obtine bani urgent, fara prea multe obligatii.

Cum functioneaza procesul de amanetare a unui bun? In primul rand, casele de amanet ofera imprumutul in baza unei garantii din partea clientului, care poate fi: o bijuterie, aur, autoturisme, antichitati etc. Astfel, doar in momentul in care obiectul lasat in garantie prezinta interes pentru casa de amanet, clientul va putea obtine o anumita suma de bani.

Odata acceptata tranzactia, se intocmeste un contract de imprumut, unde vor fi descrisi termenii si conditiile imprumutului, datele de expirare pana la care se pot restitui banii, descrierea articolului amanetat, precum si un bon pe care este trecuta valoarea produsului lasat gaj.

De regula, romanii apeleaza la o casa de amanet pentru a primi un imprumut rapid, sigur, comod si confidential. Deci, mult mai eficient pentru consumator decat un credit bancar.

Mai mult, daca la expirarea contractului persoana nu achita contravaloarea stipulata in contract, casa de amanet ii poate vinde bunul. De altfel, la orice casa de amanet Tezaur poti cumpara bijuterii din aur sau alte bunuri, toate cu valoare si sunt in stare buna de functionare.

De altfel, Tezaur face tot posibilul pentru ca imprumutul sa se faca cat mai repede posibil, fara prea multe obligatii.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro