Criteriul National

Ce numere de telefon ar trebui să avem păstrate permanent în agenda telefonică?

Ce numere de telefon ar trebui să avem păstrate permanent în agenda telefonică?
februarie 11
18:39 2018

Serviciile de urgență sunt folosite tot mai des în România, și când vorbim despre urgență nu ne referim neapărat la Salvare, Pompieri sau Poliție. Ne referim în special la urgențe ce țin mai degrabă de un „meseriaș”. Iată un top al celor mai căutate servicii de urgență:

Tractări auto

În ziua de astăzi aproape orice persoană majoră deține un autoturism, fie că este pe numele său, pe al părinților sau este înregistrat pe firma la care lucrează. Aglomerația din marile orașe face din „tractări auto” un serviciu indispensabil, cererea fiind uriașă – la fel și oferta. Deși multe persoane preferă metoda tradițională (tractatul folosind mașina unui prieten), sunt situații în care nu ai la cine apela (alt oraș, accident foarte grav etc.).

Lăcătuș mecanic

Un alt serviciu de urgență ce este practicat în marile orașe (București, Cluj, Brașov, Constanța, Timișoara și nu numai) îl reprezintă cel de reparații și deblocări uși. Sistemele de închidere folosite pentru uși au devenit din ce în ce mai performante, dar până și acestea cedează. Deblocarea unei uși (fără a distruge ușa) este aproape imposibilă fără unelte speciale sau fără cunoștințe în domeniu.

deblocari usi

Instalator

O țeavă spartă în casă poate produce daune de mii de euro – dacă apa nu este oprită în timp util. De obicei, aceste daune sunt acoperite de firmele de asigurări, însă acestea nu acoperă si costul suportat pentru defecțiunile pe care instalatorul le repară.

Electrician

Trăim într-o eră digitală, o eră în care curentul electric este absolut necesar pentru activitățile de zi cu zi. De la reparații electrice și cablaje până la aplicarea de prize și montajul lustrelor, un electrician ar fi nelipsit din agenda telefonică.

Salvarea numerelor de telefon în agenda telefonică este o metodă de precauție, o metodă cu ajutorul căreia vei trece mai rapid peste dificultățile întâmpinate în viață.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

CRIL DEV

CRIL DEV

CRIL DEV SRL creeaza, dezvolta si promoveaza site-uri web pentru companii. Informatii la office [at] cril.ro

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul