Criteriul National

Ce presupun serviciile de protectia muncii in Bucuresti

Ce presupun serviciile de protectia muncii in Bucuresti
septembrie 26
22:13 2018

Angajatorii au obligatia de a se asigura ca toate persoanele care lucreaza in cadrul unei companii isi desfasoara activitatea in conditii optime, in locuri lipsite de pericole. In acest sens, toti angajatii trebuie sa participe la informari periodice referitoare la modul in care este construita cladirea in care lucreaza si cum trebuie sa actioneze in situatii de urgenta. Ce presupun insa serviciile de protectia muncii in Bucuresti? Raspunsul poate fi aflat in randurile urmatoare.

Instruirea angajatilor

In primul rand, serviciile de protectia muncii presupun informarea angajatilor in legatura cu aspecte foarte importante despre securitate si sanatate in munca. La angajare, toti noii veniti intr-o companie trebuie sa participe la o sedinta de instruire generala. Ulterior, instruirile trebuie sa aiba loc in mod periodic, dar si atunci cand o reinstruire se impune. La finalul tuturor sedintelor, angajatii trebuie testati, pentru ca reprezentatii care s-au ocupat de instruire sa se asigure ca acestia au inteles toate aspectele ce le-au fost prezentate.

Cercetare si consultanta in cazul accidentelor de munca

In cazul in care unul sau mai multi angajati sunt implicati intr-un accident de munca, angajatorul are obligatia de a apela la o entitate legala care se ocupe de cercetare si consultanta. Astfel se pot stabili conditiile in care anumite persoane s-au ranit. Dupa primele constatari trebuie completat un dosar de cercetare, iar ulterior trebuie elaborat un proces verbal de cercetare. De asemenea, dosarul trebuie trimis cat mai repede si catre Inspectoratului Teritorial de Munca, pentru ca evenimentele sa fie consemnate in mod oficial. Cazurile pot fi inchise abia dupa ce entitatea legala decide care este soarta persoanelor ranite.

Realizarea dosarului pentru sanatate si securitate in munca

Pe lista serviciilor de protectia muncii in Bucuresti se numara si intocmirea dosarului pentru securitate si sanatate in munca. Practic este vorba despre documentul tip carte pe care toti angajatii trebuie sa il semneze la angajare si ulterior periodic, prin care declara ca au fost instruiti in legatura situatiile in care pot beneficia de prim ajutor, numele persoanei raspunzatoare de domeniul SSM, instructiunile ce trebuie urmate in situatii de urgenta.

O comunicare permanenta cu angajatii companiei

Nu in ultimul rand, serviciile de protectie a muncii pe care le presteaza reprezentantii unei entitati legale presupun si comunicarea in permanenta cu angajatii companiei. Astfel, angajatii se simt in siguranta sa lucreze intr-un mediu armonios si lipsit de incidente.

Raportare si remediere

Echipa care se ocupa de securitatea si sanatatea in munca trebuie sa faca in mod periodic vizite pe teren, cu scopul de a constata deficiente (daca exista) care pot impiedica desfasurarea activitatii profesionale a angajatilor intr-un mod armonios. In cazul in care sunt descoperite deficiente, atunci trebuie trasate masuri potrivite cu ajutorul carora situatiile neplacute sa fie rezolvate cat mai repede.

Siguranta angajatilor trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc pentru angajatori. Astfel, activitatea profesionala se poate desfasura in conditii optime, fara incidente neplacute. In cazul in care astfel de situatii apar totusi, ele trebuie rezolvate cat mai repede si mai eficient.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu