Criteriul National

Ce presupun serviciile de protectia muncii in Bucuresti

Ce presupun serviciile de protectia muncii in Bucuresti
septembrie 26
22:13 2018

Angajatorii au obligatia de a se asigura ca toate persoanele care lucreaza in cadrul unei companii isi desfasoara activitatea in conditii optime, in locuri lipsite de pericole. In acest sens, toti angajatii trebuie sa participe la informari periodice referitoare la modul in care este construita cladirea in care lucreaza si cum trebuie sa actioneze in situatii de urgenta. Ce presupun insa serviciile de protectia muncii in Bucuresti? Raspunsul poate fi aflat in randurile urmatoare.

Instruirea angajatilor

In primul rand, serviciile de protectia muncii presupun informarea angajatilor in legatura cu aspecte foarte importante despre securitate si sanatate in munca. La angajare, toti noii veniti intr-o companie trebuie sa participe la o sedinta de instruire generala. Ulterior, instruirile trebuie sa aiba loc in mod periodic, dar si atunci cand o reinstruire se impune. La finalul tuturor sedintelor, angajatii trebuie testati, pentru ca reprezentatii care s-au ocupat de instruire sa se asigure ca acestia au inteles toate aspectele ce le-au fost prezentate.

Cercetare si consultanta in cazul accidentelor de munca

In cazul in care unul sau mai multi angajati sunt implicati intr-un accident de munca, angajatorul are obligatia de a apela la o entitate legala care se ocupe de cercetare si consultanta. Astfel se pot stabili conditiile in care anumite persoane s-au ranit. Dupa primele constatari trebuie completat un dosar de cercetare, iar ulterior trebuie elaborat un proces verbal de cercetare. De asemenea, dosarul trebuie trimis cat mai repede si catre Inspectoratului Teritorial de Munca, pentru ca evenimentele sa fie consemnate in mod oficial. Cazurile pot fi inchise abia dupa ce entitatea legala decide care este soarta persoanelor ranite.

Realizarea dosarului pentru sanatate si securitate in munca

Pe lista serviciilor de protectia muncii in Bucuresti se numara si intocmirea dosarului pentru securitate si sanatate in munca. Practic este vorba despre documentul tip carte pe care toti angajatii trebuie sa il semneze la angajare si ulterior periodic, prin care declara ca au fost instruiti in legatura situatiile in care pot beneficia de prim ajutor, numele persoanei raspunzatoare de domeniul SSM, instructiunile ce trebuie urmate in situatii de urgenta.

O comunicare permanenta cu angajatii companiei

Nu in ultimul rand, serviciile de protectie a muncii pe care le presteaza reprezentantii unei entitati legale presupun si comunicarea in permanenta cu angajatii companiei. Astfel, angajatii se simt in siguranta sa lucreze intr-un mediu armonios si lipsit de incidente.

Raportare si remediere

Echipa care se ocupa de securitatea si sanatatea in munca trebuie sa faca in mod periodic vizite pe teren, cu scopul de a constata deficiente (daca exista) care pot impiedica desfasurarea activitatii profesionale a angajatilor intr-un mod armonios. In cazul in care sunt descoperite deficiente, atunci trebuie trasate masuri potrivite cu ajutorul carora situatiile neplacute sa fie rezolvate cat mai repede.

Siguranta angajatilor trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc pentru angajatori. Astfel, activitatea profesionala se poate desfasura in conditii optime, fara incidente neplacute. In cazul in care astfel de situatii apar totusi, ele trebuie rezolvate cat mai repede si mai eficient.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei