Criteriul National

Ce presupun serviciile de protectia muncii in Bucuresti

Ce presupun serviciile de protectia muncii in Bucuresti
septembrie 26
22:13 2018

Angajatorii au obligatia de a se asigura ca toate persoanele care lucreaza in cadrul unei companii isi desfasoara activitatea in conditii optime, in locuri lipsite de pericole. In acest sens, toti angajatii trebuie sa participe la informari periodice referitoare la modul in care este construita cladirea in care lucreaza si cum trebuie sa actioneze in situatii de urgenta. Ce presupun insa serviciile de protectia muncii in Bucuresti? Raspunsul poate fi aflat in randurile urmatoare.

Instruirea angajatilor

In primul rand, serviciile de protectia muncii presupun informarea angajatilor in legatura cu aspecte foarte importante despre securitate si sanatate in munca. La angajare, toti noii veniti intr-o companie trebuie sa participe la o sedinta de instruire generala. Ulterior, instruirile trebuie sa aiba loc in mod periodic, dar si atunci cand o reinstruire se impune. La finalul tuturor sedintelor, angajatii trebuie testati, pentru ca reprezentatii care s-au ocupat de instruire sa se asigure ca acestia au inteles toate aspectele ce le-au fost prezentate.

Cercetare si consultanta in cazul accidentelor de munca

In cazul in care unul sau mai multi angajati sunt implicati intr-un accident de munca, angajatorul are obligatia de a apela la o entitate legala care se ocupe de cercetare si consultanta. Astfel se pot stabili conditiile in care anumite persoane s-au ranit. Dupa primele constatari trebuie completat un dosar de cercetare, iar ulterior trebuie elaborat un proces verbal de cercetare. De asemenea, dosarul trebuie trimis cat mai repede si catre Inspectoratului Teritorial de Munca, pentru ca evenimentele sa fie consemnate in mod oficial. Cazurile pot fi inchise abia dupa ce entitatea legala decide care este soarta persoanelor ranite.

Realizarea dosarului pentru sanatate si securitate in munca

Pe lista serviciilor de protectia muncii in Bucuresti se numara si intocmirea dosarului pentru securitate si sanatate in munca. Practic este vorba despre documentul tip carte pe care toti angajatii trebuie sa il semneze la angajare si ulterior periodic, prin care declara ca au fost instruiti in legatura situatiile in care pot beneficia de prim ajutor, numele persoanei raspunzatoare de domeniul SSM, instructiunile ce trebuie urmate in situatii de urgenta.

O comunicare permanenta cu angajatii companiei

Nu in ultimul rand, serviciile de protectie a muncii pe care le presteaza reprezentantii unei entitati legale presupun si comunicarea in permanenta cu angajatii companiei. Astfel, angajatii se simt in siguranta sa lucreze intr-un mediu armonios si lipsit de incidente.

Raportare si remediere

Echipa care se ocupa de securitatea si sanatatea in munca trebuie sa faca in mod periodic vizite pe teren, cu scopul de a constata deficiente (daca exista) care pot impiedica desfasurarea activitatii profesionale a angajatilor intr-un mod armonios. In cazul in care sunt descoperite deficiente, atunci trebuie trasate masuri potrivite cu ajutorul carora situatiile neplacute sa fie rezolvate cat mai repede.

Siguranta angajatilor trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc pentru angajatori. Astfel, activitatea profesionala se poate desfasura in conditii optime, fara incidente neplacute. In cazul in care astfel de situatii apar totusi, ele trebuie rezolvate cat mai repede si mai eficient.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu