Criteriul National

Ce puteți face pentru a vă obișnui câinele cu lesa?

Ce puteți face pentru a vă obișnui câinele cu lesa?
martie 15
20:02 2022

Majoritatea câinilor învață să folosească destul de repede o lesă. Totuși, unii câini se sperie atunci când sunt reținuți de acel obiect ciudat din mâinile stăpânului lor. Sunt și câini care mușcă lesa atunci când sunt scoși la plimbare. Pentru a vă ajuta câinele să se obișnuiască cu lesa, ar trebui să îi acordați câteva minute pentru a interacționa cu ea și pentru a o adulmeca.

Ce pași să urmați pentru a vă obișnui câinele cu lesa?

Apoi atașați lesa, dar nu începeți încă să o folosiți. Pur și simplu lăsați lesa liberă și distrageți atenția câinelui cu un joc, asigurându-vă că nu se împiedică de ea. Petreceți 10 minute făcând asta timp de aproximativ două zile. Apoi repetați procedura, dar ridicați lesa când vă jucați cu câinele. Trebuie să ignorați faptul că restricționați câinele și să continuați să vă jucați cu el. Totuși, asigurați-vă că nu aruncați jucăriile mai departe de raza de acțiune a lesei. Scopul nu este să vă opriți brusc câinele atunci când aleargă după o jucărie, ci să îl rețineți ușor pe măsură ce ajunge la capătul lesei. Sunt și câini care ignoră lesa și rămân în apropiere de stăpân și se joacă, așa că în acest caz ar trebui să lăsați lesa atașată, dar să încetați să vă mai jucați cu câinele. Din plictiseală sau din curiozitate, câinele va dori să vadă ce se întâmplă în altă parte, așa că va fi oprit de lesă când se va îndepărta prea mult.

În cât timp se obișnuiește un câine cu lesa?

Ar trebui să fie suficient să faceți acest exercițiu 5 până la 10 minute pe zi timp de două până la trei zile. Totuși, dacă observați că animalul de companie se sperie de lesă, ar trebui să îi acordați mai mult timp pentru a se obișnui, iar exercițiul zilnic ar trebui scurtat. Odată ce câinele se obișnuiește cu lesa, îl puteți scoate cu lesa atașată de zgardă. Pentru confort sporit, încercați să optați pentru o zgardă de calitate cât mai înaltă. Gama de zgărzi include zgărzi din piele naturală și piele ecologică, zgărzi textile, zgărzi tip cordelină, pe lângă zgărzile de antrenament ștrangulante sau reglabile. În timpul exercițiilor în care încercați să vă obișnuiți câinele cu utilizarea unei lese, ar trebui să utilizați o lesă obișnuită, asta însemnând o lesă cu o lungime de cel mult 2 metri. O lesă mai lungă i-ar permite câinelui să alerge și să prindă viteză înainte de a ajunge la capătul lesei. Acest lucru ar avea ca rezultat un impact puternic asupra gâtului, motiv pentru care nu este recomandat. După ce vă obișnuiți câinele cu lesă, puteți să optați pentru zgărzi mai variate, cum ar fi o zgardă retractabilă, deși specialiștii încurajează stăpânii de câini să folosească o zgardă ca accesoriu de identificare și un ham anti-tracție pentru a deține control asupra câinelui în timpul plimbărilor.

Dacă nu are o fobie, câinele va fi incredibil de fericit de fiecare dată când veți ieși la plimbare și va simți că el deține rolul principal și că poate prelua controlul, zgarda și lesa devenind deja accesorii de siguranță.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul