Criteriul National

CE SA FACI SI CE SA NU FACI ATUNCI CAND TE SPELI PE MAINI

CE SA FACI SI CE SA NU FACI ATUNCI CAND TE SPELI  PE MAINI
decembrie 02
12:53 2019

Spalatul mainilor se numara printre cele mai bune modalitati de prevenire a diferitelor boli si, prin spalarea corecta a mainilor, evitam raspandirea microbilor si germenilor de la o persoana la alta.

Spalatul mainilor stopeaza, de asemenea, raspandirea bacteriilor de la serviciu acasa si invers. Spalatul mainilor, corect, reprezinta unul dintre cele mai dezbatute subiecte in acest moment, dat fiind ca multe persoane nu isi spala mainile asa cum trebuie.

Cum ne spalam corect, dar si cum trebuie sa procedam atunci cand nu putem folosi apa si sapun, ce sa faci, dar, mai ales, ce sa eviti atunci cand iti speli mainile:

Daca te intrebi cand trebuie sa ne spalam pe maini, raspunsul este cat mai des. Spalatul pe maini ne ajuta sa ramanem sanatosi, mai ales daca efectuam aceasta banala procedura atunci cand suntem expusi bacteriilor din mediul inconjurator.

Insa, la fel de important este sa ne spalam mainile chiar si atunci cand noi putem sa raspandim bacterii catre cei din jurul nostru. Cand putem sa protejam integritatea si sanatatea noastra si a celor din jur, spalandu-ne pe maini sau, daca nu avem acces la apa si sapun, folosind dezinfectant maini? Atunci cand preparam mancarea: inainte si dupa; inainte de a manca; inainte sa intram in contact cu oamenii bolnavi si dupa, inainte de a bandaja sau intra in contact cu o rana si dupa – in acest caz este imperios sa utilizam si dezinfectant maini, pe langa apa si sapun; inainte si dupa folosirea toaletei, dupa stranut, tusit, etc.

Cum ne spalam corect pe maini? Umezim mainile cu apa curata, aplicam sapunul, frecam palmele, degetele, incheieturile, clatim cu apa curata, oprim robinetul cu cotul, stergem mainile cu prosoape de hartie, dar nu inainte ca apa sa se scurga inspre coate. Ulterior aplicam un dezinfectant maini pentru a fi siguri ca toti germenii au disparut. Cum eviti germenii infectiosi, dupa ce ti-ai spalat mainile? Niciodata nu atinge robinetul cu mainile proaspat spalate, deoarece risti sa te contaminezi din nou. Mainile se usuca tinand intotdeauna bratele ridicate, mai sus de nivelul coatelor. Nu atinge clanta sau alte obiecte atinse de mai multe persoane, mai ales daca urmeaza sa faci un act medical sau sa umbli cu alimentele.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Tandos

Tandos

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul