Criteriul National

Ce sa iei in considerare inainte de a rezerva un zbor cu avionul?

Ce sa iei in considerare inainte de a rezerva un zbor cu avionul?
iulie 12
12:29 2020

 

Chiar daca de abia astepti sa pleci in urmatoarea calatorie de afaceri sau de vacanta, este intotdeauna o idee inteligenta sa te gandesti la cateva lucruri importante inainte de a-ti rezerva zborul. Iata cateva sfaturi.

Gandeste-te la mai multe scenarii

Nu exista vreo reteta secreta pentru a obtine zborurile cu cele mai mici preturi. Este doar o chestiune de timp si de a utiliza cele mai bune resurse pentru a gasi zborul online. Verifica toate optiunile pentru urmatorul tau zvor inainte de a face rezervarea definitiva. Poti cauta pe internet informatii suplimentare despre destinatie si zboruri. Aflarea bugetului de zbor, te va ajuta sa afli cele mai bune preturi pentru zbor.

Analizeaza cat te costa biletele dus-intors si biletele doar dus, cu rezervare ulterioara pentru intors. Daca vrei sa marchezi cele mai ieftine oferte de zbor, te poti abona la diferite buletine informative.

Verifica toate lucrurile de doua ori

Verifica de doua ori detaliile atunci cand faci o rezervare pentru un zbor. De exemplu, verifica daca ti-ai scris corect numele si dacai ai introdus adresa ta corecta. Asigura-te ca datele pentru zbor sunt cele corecte si ca nu ai ales cel mai rau loc din avion.  Cele mai multe companii aeriene nu permit mai multe modificari dupa rezervare, asa ca, daca gasesti o greseala, contacteaza imediat operatorul ca sa eviti orice sanctiuni costisitoare.

Alte costuri

Gandeste-te la costurile adiacente calatoriei. Exista o multime de mici costuri care vin la pachet cu o calatorie: taxe, bacsis, gustari, sticle de apa din aeroport etc. Dar, exista si unele costuri mai mari pe care oamenii tind sa le treaca cu vederea.

Unele persoane se indreapta spre aeroport cu gandul de a lasa masina in parcarea aeroportului, fara sa ia in considerare ca poti opta pentru Parcare Otopeni, care este la 2 – 3 minute de aeroport si care este mai ieftina. Acest lucru iti poate manca din buget.
De aceea, iti recomandam sa faci rezervarea in avans pentru Parcare Otopeni si sa verifici preturile. Nu te gandi implicit la parcarea aeroportului, daca te-ai hotarat sa mergi cu masina pana la aeroport. In Parcare Otopeni masina ta va fi supravegheata permanent si la intoarcere o vei putea ridica imediat. Nu conteaza daca vei avea zbor cu aterizare dimineata sau seara. Poti prelua masina cu usurinta, fara sa astepti vreun prieten, un taxi, uber sau mijloace de transport in comun. E mai bine sa tii totul sub controlul tau.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul