Criteriul National

Ce sa vizitezi in Lisabona?

Ce sa vizitezi in Lisabona?
decembrie 20
11:19 2018

Portugalia este o tara mica, cu multe de vazut si de facut, facand-o relativ usor de explorat. De la orasul modern de la Lisabona pana la satele traditionale, vizitatorii vor gasi o gama variata de optiuni de calatorie. Daca calatoriti in vara, exista numeroase plaje care de care va puteti bucura, dar atractiile culturale si arhitecturale reprezinta o optiune pentru turisti pe tot parcursul anului.

Incepand din sud, multi isi incep vacantele la Lisabona. Aceasta este inima Portugaliei moderne si a centrului cultural al natiunii. Aici veti gasi multe dintre cele mai frumoase muzee si cladiri istorice din tara, impreuna cu cartierele ciudate. Vizitatorii pot umbla prin strazile si studiourile artistice din Barrio Alto sau pot face o vizita  obiectivelor turistice in atmosfera Cartierului Vechi.

Dupa ce ti-am descris un pic Portugalia, cred ca te intrebi ce sa vizitezi in Lisabona. Am pregatit cateva recomandari ce sigur iti vor fi de ajutor in viitoarea ta calatorie.


Castelo de Sao Jorge

Cea mai recunoscuta atractie majora din Lisabona, Castelul Sf. George comanda o pozitie glorioasa langa Alfama pe coroana unui deal cu vedere spre capitala portugheza. Aceasta este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Lisabona.

Cetatile sale impresionante, muzeul si fascinanta locatie arheologica este o combinatie ideala pentru a face castelul o experienta plina de satisfactii pentru orice calatorie in Lisabona.

 

Manastirea Jerónimos

Un punct culminant al oricarui tur al obiectivelor turistice de la Lisabona, manastirea Jerónimos din secolul al XVI-lea este unul dintre marile repere ale Portugaliei, un monument uimitor de o semnificatie istorica si culturala imensa.

Aproape de malul raului din cartierul atractiv Belém din Lisabona, manastirea, cunoscuta si sub numele de manastirea Ieroniti, a fost condusa  de regele Manuel I in 1501. Construita pentru a onora expeditia lui Vasco da Gama in India, Jerónimos este la fel de simbol al bogatiei in Epoca de Desscoperirilor, deoarece este o casa de cult (constructia a fost finantata in mare parte prin comertul cu mirodenii aduse de Da Gama).


Muzeul National de Arta Antica


Muzeul National de Arta Antica este una dintre marile atractii culturale ale Lisabonei si trebuie sa se „vada” pe orice itinerar turistic. Aceasta este galeria nationala a Portugaliei si gazduieste cea mai mare colectie de picturi portugheze din secolul al XV-lea si al XVI-lea din tara.

O afisare la fel de impresionanta a artei europene, orientale si africane se adauga la atractiile principale.

Muzeul este asezat la vest de centrul orasului, intr-un palat din secolul al XVII-lea, construit deasupra ramasitelor manastirii Saint Albert Carmelite, care a fost practic distrusa in timpul cutremurului din 1755. Din fericire, capela a supravietuit si este integrata in cladire.

 

Oceanariumul de la Lisabona

Oceanariumul de la Lisabona este unul dintre cele mai interesante acvarii din Europa si unul dintre cele mai mari din lume. Este, de asemenea, probabil, cea mai orientata spre familie atractie turistica din oras.

Proiectat de Peter Chermayeff si construit pentru expozitia mondiala Expo 98 intr-o zona cunoscuta acum sub denumirea de Parque das Nações, oceanarium-ul gazduieste o gama bogata de pesti si animale marine, inclusiv zeci de specii diferite de pasari.

 

Daca te simti pregatit sa vizitezi Lisabona si sa-i descoperi atractiile turistice, trebuie sa fii pregatit sa-ti lasi si masina personala intr-o parcare pe termen lung otopeni.

Cat tu vei fi ocupat sa descoperi capitala plina de istorie a Europei, masina ta va sta in siguranta in parcare aeroport otopeni.

Te vei intoarce in mai putin de 3 minute de la aeroport cu transportul gratuit oferite de aceasta parcare otopeni.

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu