Criteriul National

Ce se intampla in curtea ta pe timpul noptii? Iata ce au descoperit proprietarii de case care au sisteme de supraveghere

Ce se intampla in curtea ta pe timpul noptii? Iata ce au descoperit proprietarii de case care au sisteme de supraveghere
mai 03
19:38 2022

Ai o curte mare si multa natura in jur? Ai o curte eleganta, din care dispar lucruri? Apar semne ciudate in curte si nu stii de unde provin? Iata cele mai dragute povesti pe care le spun proprietarii de case care au camere instalate in curti. Daca vrei sa vezi si tu ce se intampla atunci cand lipsesti, primul si cel mai important lucru pe care va trebui sa il faci este sa iti instalezi camere de supraveghere, iar la comenzi.ro vei gasi sisteme pentru toate preferintele.

Un proprietar si-a gasit gradina cu susul in jos. Cine e vinovatul?

Atunci cand proprietarul a iesi in curte si a descoperit ca toata gradina lui arata ca dupa razboi, a incercat sa gaseasca explicatii logice. Uitandu-se pe camere, a descoperit vinovatii. Mai multi porci mistreti se distrasera toata noaptea in gradina lui, sapand tot si scotand din radacini plantele. Astfel, a inteles ca are nevoie de un gard puternic, care sa tina la distanta animalele ce veneau din padure.

O poveste de dragoste intre doua vulpi – sursa noptilor albe

Pentru ca in fiecare noapte sunetele pe care le auzea o familie, venind din curte, erau insuportabile si sinistre, si-au montat un sistem de supraveghere pentru a vedea cine sau ce produce astfel de zgomote. Astfel, au descoperit ca doua vulpi traiau o adevarata poveste de dragoste in gradina lor, iar sunetele respective sunt specifice vulpilor in perioada de imperechere.

Cine a scos arbustii din pamant?

In momentul in care, ajuns acasa, un proprietar a descoperit ca arbustii lui sunt scosi din radacini, a dat imediat vina pe vecinii cu care nu se intelegea sau pe intrusi. Verificand camerele a descoperit ca cei doi caini ai sai se distrasera toata ziua, sapand arbustii si scotandu-i din radacini. Astfel, a fost mai usor sa isi dea seama ca nimeni nu are nimic cu el, ci pur si simplu, cainii se plictisesc.

Cu ajutorul camerelor au fost facute proiecte interesante

Mai multi copii au dus la scoala filmulete cu viata nocturna suprinsa in propria curte sau gradina. Imaginile cu iepurasii care vin noaptea la morcovi, fluturii nocturi care zboara pe flori si ratonii care alearga printre legume sunt fascinante si surprind natura neregizata. Astfel de filmulete pot fi foarte educative pentru copii si poti sa ii inveti cu ajutorul lor, mai multe despre natura. In plus, poti surprinde si imagini mai putin accesibile cum ar fi cele cu bufnite sau lilieci, animale pe care nu le vezi in mod normal decat foarte greu.

Daca te intrebi de ce sa iti montezi camere, acestea sunt motive foarte bune. Nu tot timpul problemele din curte trebuie sa fie puse pe seama hotilor sau a celor care vandalizeaza. Uneori, vei descoperi ca dezastrul pe care il gasesti, nu are de fapt nicio legatura cu oamenii si sunt chiar animalele cele care iti strica gradina sau iti remodeleaza curtea.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul