Criteriul National

CE SE INTAMPLA INAINTE SI DUPA OPERATIA DE LIFTING FACIAL

CE SE INTAMPLA INAINTE SI DUPA OPERATIA DE LIFTING FACIAL
ianuarie 30
10:35 2019

Te gandesti sa-ti faci un lifting facial? Aceasta ramura a medicinii a evoluat foarte mult in ultimii ani. La inceput, liftigul facial doar intindea pielea; insa in prezent aceasta interventie face mult mai multe prin repozitionarea musculaturii, a pielii si a grasimii.

Cei mai buni candidati pentru operatia de lifting facial sunt persoanele care au semne de imbatranire insa si-au mentinut elasticitatea pielii. In general, in aceasta categorie sunt incluse persoanele cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani, atat femei cat si barbati, insa si persoanele cu varsta peste aceste interval sunt interesate de liftingul facial.

Inainte de a face liftingul facial, trebuie sa fii sanatoasa si sa ai asteptari realiste. Interventia nu te intinereste, stergand anii de pe chip, ci scopul este de a avea un chip proaspat, fara semne de oboseala si stres.

Prima consultatie cu doctorul specialist in lifting facial este foarte importanta. Odata ce te-ai decis sa faci operatia, stabileste o consultatie cu doctorul chirurg. In timpul consultatiei, principalul subiect de discutie se refera la asteptarile tale de la lifting. Spune-i chirurgului ce vrei sa schimbi si de ce. Veti vorbi, de asemenea, si despre starea ta prezenta de sanatate, despre istoricul medical, despre medicamentele si tratamentele pe care le faci, despre cat de activa esti si daca fumezi.

Doctorul chirurg va lua in considerare toti acesti parametri, iti va examina fata si va discuta cu tine despre optiunile disponibile si recomandarile potrivite tie. Este posibil sa nu ai nevoie de o interventie de lifting facial ci doar de o procedura minora care iti va aduce rezultatele dorite.

Tot in cadrul primei consultatii este posibil ca doctorul chirurg sa-ti sugereze cateva schimbari minore aditionale, cum ar fi implantul de barbie sau liftingul de spranceana. De asemenea, tot atunci ti se vor face mai multe poze din diferite unghiuri pentru a fi evaluata situatia, iar calculatorul este folosit pentru simularea schimbarilor solicitate pe chipul tau.

Acum este momentul potrivit sa discuti cu doctorul chirurg despre riscuri si costuri. Pune toate intrebarile pe care le ai pentru a intelege bine intreg procesul si impactul sau asupra activitatilor tale.

In continuare, toti pacientii sunt interesati, in primul rand, de potentialele complicatii ale operatiei. Riscuri exista, inclusiv riscul de infectie.

Dupa operatie, doctorul recomanda sa il contactezi imediat daca:

- ai febra mare

- curge ceva din rana chirurgicala, cum ar fi puroi

- simti durere intensa, sensibilitate, umflare sau inrosire a zonei operate

- cusaturile se desprind inainte de termenul la care trebuie scoase de doctor.

Doctorii sunt foarte sinceri cu privire la ceea ce se intampla in perioada post-operatorie. Este mai bine sa stii ca zona operata se va invineti si umfla timp de 2-3 saptamani. Unii pacienti se vindeca mai repede, altii mai lent. Nu iti programa sa iesi in public in perioada post-operatorie, chiar daca incepi sa te simti bine in primele zile dupa operatie.

La cateva zile dupa operatie, doctorul va scoate bandajele, de aceea este necesar sa te prezinti la toate programarile pentru a-ti fi monitorizat progresul. Vindecarea este lenta si progresiva, iar doctorul chirurg va verifica umflarea si invinetirea zonei, si va scoate firele de la operatie.

Rezultatele noii tale imagini vor fi vizibile timp de 5-10 ani. Timpul va lasa, in mod natural, urme pe tenul tau, insa tot vei arata cu 5-10 ani mai tanara decat daca nu vei fi facut liftingul facial.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Stefan

Stefan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei