Criteriul National

CE SE INTAMPLA INAINTE SI DUPA OPERATIA DE LIFTING FACIAL

CE SE INTAMPLA INAINTE SI DUPA OPERATIA DE LIFTING FACIAL
ianuarie 30
10:35 2019

Te gandesti sa-ti faci un lifting facial? Aceasta ramura a medicinii a evoluat foarte mult in ultimii ani. La inceput, liftigul facial doar intindea pielea; insa in prezent aceasta interventie face mult mai multe prin repozitionarea musculaturii, a pielii si a grasimii.

Cei mai buni candidati pentru operatia de lifting facial sunt persoanele care au semne de imbatranire insa si-au mentinut elasticitatea pielii. In general, in aceasta categorie sunt incluse persoanele cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani, atat femei cat si barbati, insa si persoanele cu varsta peste aceste interval sunt interesate de liftingul facial.

Inainte de a face liftingul facial, trebuie sa fii sanatoasa si sa ai asteptari realiste. Interventia nu te intinereste, stergand anii de pe chip, ci scopul este de a avea un chip proaspat, fara semne de oboseala si stres.

Prima consultatie cu doctorul specialist in lifting facial este foarte importanta. Odata ce te-ai decis sa faci operatia, stabileste o consultatie cu doctorul chirurg. In timpul consultatiei, principalul subiect de discutie se refera la asteptarile tale de la lifting. Spune-i chirurgului ce vrei sa schimbi si de ce. Veti vorbi, de asemenea, si despre starea ta prezenta de sanatate, despre istoricul medical, despre medicamentele si tratamentele pe care le faci, despre cat de activa esti si daca fumezi.

Doctorul chirurg va lua in considerare toti acesti parametri, iti va examina fata si va discuta cu tine despre optiunile disponibile si recomandarile potrivite tie. Este posibil sa nu ai nevoie de o interventie de lifting facial ci doar de o procedura minora care iti va aduce rezultatele dorite.

Tot in cadrul primei consultatii este posibil ca doctorul chirurg sa-ti sugereze cateva schimbari minore aditionale, cum ar fi implantul de barbie sau liftingul de spranceana. De asemenea, tot atunci ti se vor face mai multe poze din diferite unghiuri pentru a fi evaluata situatia, iar calculatorul este folosit pentru simularea schimbarilor solicitate pe chipul tau.

Acum este momentul potrivit sa discuti cu doctorul chirurg despre riscuri si costuri. Pune toate intrebarile pe care le ai pentru a intelege bine intreg procesul si impactul sau asupra activitatilor tale.

In continuare, toti pacientii sunt interesati, in primul rand, de potentialele complicatii ale operatiei. Riscuri exista, inclusiv riscul de infectie.

Dupa operatie, doctorul recomanda sa il contactezi imediat daca:

- ai febra mare

- curge ceva din rana chirurgicala, cum ar fi puroi

- simti durere intensa, sensibilitate, umflare sau inrosire a zonei operate

- cusaturile se desprind inainte de termenul la care trebuie scoase de doctor.

Doctorii sunt foarte sinceri cu privire la ceea ce se intampla in perioada post-operatorie. Este mai bine sa stii ca zona operata se va invineti si umfla timp de 2-3 saptamani. Unii pacienti se vindeca mai repede, altii mai lent. Nu iti programa sa iesi in public in perioada post-operatorie, chiar daca incepi sa te simti bine in primele zile dupa operatie.

La cateva zile dupa operatie, doctorul va scoate bandajele, de aceea este necesar sa te prezinti la toate programarile pentru a-ti fi monitorizat progresul. Vindecarea este lenta si progresiva, iar doctorul chirurg va verifica umflarea si invinetirea zonei, si va scoate firele de la operatie.

Rezultatele noii tale imagini vor fi vizibile timp de 5-10 ani. Timpul va lasa, in mod natural, urme pe tenul tau, insa tot vei arata cu 5-10 ani mai tanara decat daca nu vei fi facut liftingul facial.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Stefan

Stefan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei