Criteriul National

Ce se va întâmpla cu luptătorii Azov dacă se vor preda rușilor? Li se vor întâmpla lucruri „îngrozitoare”, explică un profesor de la University College London

Ce se va întâmpla cu luptătorii Azov dacă se vor preda rușilor? Li se vor întâmpla lucruri „îngrozitoare”, explică un profesor de la University College London
aprilie 13
15:22 2022

Dacă pușcașii marini ar capitula în masă, nu ar fi ceva surprinzător, spune Dr. Aglaya Snetkov, profesor de politică internațională la University College London, citată de BBC, declarația fiind dată după ce ministerul rus al apărării a spus, miercuri, că peste 1.000 de pușcași ucraineni s-au predat în Mariupol.

Echipament al batalionului AzovFoto: Twitter

„Proviziile lor s-au degradat, au rămas fără hrană, muniție și apă – soldații ucraineni au postat pe internet că singura lor opțiune este fie capitularea, fie moartea, dar autoritățile de la Kiev au închis respins această afirmație”, a spus ea.

Dar dacă mii de luptători din Azov vor fi forțați în mod similar să se predea, li se vor întâmpla lucruri „îngrozitoare” în mâinile soldaților ruși, a adăugat ea.

„Mulți vor fi uciși, iar mulți vor fi obligați să meargă în fața camerelor de televiziune rusești pentru a povesti ce au făcut. Va însemna sfârșitul batalionului Azov, care este o parte importantă a narațiunii rusești cu privire la motivul pentru care sunt angajați în ceea ce fac în Ucraina….pentru a lupta împotriva „naziștilor”.”

Obținerea controlului deplin asupra Mariupol ar fi și un câștig strategic major pentru forțele rusești. Acest lucru le-ar permite să redistribuie mii de soldați mai la est pentru a se concentra pe noua ofensivă planificată acolo.

Moscova a afirmat că 1.026 de luptători ai Brigăzii 36 de pușcași marini din Ucraina s-au predat în Mariupol, Kievul spunând că nu are informații în acest sens.

Într-un mesaj postat luni pe pagina lor de Facebook pușcașii din Mariupol au spus că li se termină muniția și sunt „„înconjurați” de armata rusă: „Este moartea pentru unii dintre noi și captivitate pentru restul”.

Potrivit unui oficial local ucrainean din Mariupol, rușii ar vrea să organizeze o paradă de Ziua Victoriei în orașul distrus de forțele de invazie.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul