Criteriul National

Ce sunt cicatricile si cum pot fi eliminate

Ce sunt cicatricile si cum pot fi eliminate
iunie 21
11:38 2018

Cicatricile sunt o parte din procesul de vindecare si pot sa apara atat in interior cat si in exterior. Pentru cicatricile exterioare se folosesc creme pentru operatii care sa ajute la procesul de vindecare. Cicatricile vizibile apar de obicei dupa ce testutul sufera o pierdere de substanta dar pot sa apara si pe organele interne atunci cand are loc o ruptura a muschilor sau o incizie in momentul interventiei.

Daca au lot traumatisme sau agresiuni, care duc la rupturi sau la pierderea substantei de la nivelul tesuturilor corpului, corpul se vindeca producand colagen. Acesta este o proteina care se sintetizeaza in zona regiunii traumatizate si ajuta la inchiderea plagii. Colagenul se acumuleaza in continuare in aceasta regiune pentru o mare perioada de timp de cand apare traumatismul si de aceea, toate cicatricile devin in mod treptat mai moi si mai netede. Cictraicile cutanate pot sa necesite pena la doi ani pentru a se estompa dar puteti folosi si creme pentru operatii pentru a ajuta organismul sa le elimine. Dupa doi ani este putin probabil ca cicatricile sa mai dispara.

Zonele corpului predispuse la cicatrici

Sunt unele regiuni ale cospului care sunt mai predispuse la aparitia cicatricilor prin comparatie cu altele. Pentru acestea este foarte important sa folositi creme postoperatorii care sa estompeze urmele rapid, pentru a nu ramane cu semne inestetice. Pielea inchisa la culoare este predispusa la aparitia cicatricilor. Genunchii si coatele sunt de asemenea predispuse la aparitia unor cicatrici mai vizibile pentru ca in timpul vindecarii zona se intinde inevitabil.

Ce sunt cicatricile anormale

Sunt acele cicatrici pe care chiar ar trebui sa le evitati utilizand creme postoperatorii sau creme pentru operatii pentru ca sunt inestetice. O cicatrice hipertrofica este lunga si se formeaza in momentul in care este distrusa o zona extrem de larga din tegument sau daca leziunea ajunge sa se infecteze.

Cicatricile cheloide au tesut in exces pentru ca este produs colagen in exces in zona traumatizata si cicatricea creste in continuare chiar daca zona lezata s-a vindecat. Si pentru genul acesta de cicatrici ar trebui sa folositi creme pentru operatii.

Semnele si simptomele generate de cicatrici

Cicatricile de la nivelul pielii apar in general in urma unui traumatism sau a unei taieturi. La inceput ele pot sa fie inflamate si rosii insa se vor estompa in timp. Atunci cand marginile plagii sunt unite perfect, datorita faptului ca traumatismul a fost ingust sau pentru ca au fost suturate marginile, in general cicatricile se vad ca linii palide.

Pentru cicatricile largi se folosesc creme postoperatorii. Atunci cand lipseste mult tegument este nevoie de mai mult tesut pentru ca deschizatura sa se inchida. Astfel semnul va fi de culoare inchisa si va avea un timp mai mare de vindecare.

Cicatricile nu sunt dureroase dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le acordati atentie. Folositi creme pentru operatii realizate din compusi naturali si plante pentru a ajuta mecanismele organismului sa funcioneze eficient in zona operatiei pentru a evita aparitia cicatricilor si semnelor mari si inestetice care va pot strica starea de spirit pentru mult timp.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Ionut Barbieri

Ionut Barbieri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul