Criteriul National

Ce sunt cicatricile si cum pot fi eliminate

Ce sunt cicatricile si cum pot fi eliminate
iunie 21
11:38 2018

Cicatricile sunt o parte din procesul de vindecare si pot sa apara atat in interior cat si in exterior. Pentru cicatricile exterioare se folosesc creme pentru operatii care sa ajute la procesul de vindecare. Cicatricile vizibile apar de obicei dupa ce testutul sufera o pierdere de substanta dar pot sa apara si pe organele interne atunci cand are loc o ruptura a muschilor sau o incizie in momentul interventiei.

Daca au lot traumatisme sau agresiuni, care duc la rupturi sau la pierderea substantei de la nivelul tesuturilor corpului, corpul se vindeca producand colagen. Acesta este o proteina care se sintetizeaza in zona regiunii traumatizate si ajuta la inchiderea plagii. Colagenul se acumuleaza in continuare in aceasta regiune pentru o mare perioada de timp de cand apare traumatismul si de aceea, toate cicatricile devin in mod treptat mai moi si mai netede. Cictraicile cutanate pot sa necesite pena la doi ani pentru a se estompa dar puteti folosi si creme pentru operatii pentru a ajuta organismul sa le elimine. Dupa doi ani este putin probabil ca cicatricile sa mai dispara.

Zonele corpului predispuse la cicatrici

Sunt unele regiuni ale cospului care sunt mai predispuse la aparitia cicatricilor prin comparatie cu altele. Pentru acestea este foarte important sa folositi creme postoperatorii care sa estompeze urmele rapid, pentru a nu ramane cu semne inestetice. Pielea inchisa la culoare este predispusa la aparitia cicatricilor. Genunchii si coatele sunt de asemenea predispuse la aparitia unor cicatrici mai vizibile pentru ca in timpul vindecarii zona se intinde inevitabil.

Ce sunt cicatricile anormale

Sunt acele cicatrici pe care chiar ar trebui sa le evitati utilizand creme postoperatorii sau creme pentru operatii pentru ca sunt inestetice. O cicatrice hipertrofica este lunga si se formeaza in momentul in care este distrusa o zona extrem de larga din tegument sau daca leziunea ajunge sa se infecteze.

Cicatricile cheloide au tesut in exces pentru ca este produs colagen in exces in zona traumatizata si cicatricea creste in continuare chiar daca zona lezata s-a vindecat. Si pentru genul acesta de cicatrici ar trebui sa folositi creme pentru operatii.

Semnele si simptomele generate de cicatrici

Cicatricile de la nivelul pielii apar in general in urma unui traumatism sau a unei taieturi. La inceput ele pot sa fie inflamate si rosii insa se vor estompa in timp. Atunci cand marginile plagii sunt unite perfect, datorita faptului ca traumatismul a fost ingust sau pentru ca au fost suturate marginile, in general cicatricile se vad ca linii palide.

Pentru cicatricile largi se folosesc creme postoperatorii. Atunci cand lipseste mult tegument este nevoie de mai mult tesut pentru ca deschizatura sa se inchida. Astfel semnul va fi de culoare inchisa si va avea un timp mai mare de vindecare.

Cicatricile nu sunt dureroase dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le acordati atentie. Folositi creme pentru operatii realizate din compusi naturali si plante pentru a ajuta mecanismele organismului sa funcioneze eficient in zona operatiei pentru a evita aparitia cicatricilor si semnelor mari si inestetice care va pot strica starea de spirit pentru mult timp.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Ionut Barbieri

Ionut Barbieri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu