Criteriul National

Ce sunt ferestrele pop-up?

Ce sunt ferestrele pop-up?
martie 14
21:02 2020

Ce este o fereastră pop-up?

fereastră pop-up este o forma de publicitate sau de reclamă on-line, foarte des utilizată oriunde navigăm pe internet. Scopul ei este acela de a atrage atenția, a aduce trafic pe un site și a capta adrese de e-mail. Aceasta se deschide automat când intrăm pe o anumită pagina sau se activează atunci când trecem cu mouse-ul peste ea. Există chiar și o variație de fereastră pop-up numite pop-under, care deschide încă o fereastră de browser, ascunsă sub fereastra activă.  Pop-under-urile nu întrerup imediat și sunt văzute abia după ce fereastra activa este închisă, făcând mai greu de detectat sursa care le-a deschis.

Ferestrele pop-up conțin reclame, care sunt generate de JavaScript-uri, prin accesare cross-site scripting (XSS) sau cu ajutorul Adobe Flash.

După cum aflăm de pe Wikipedia, anunțurile publicitare de tip pop-up au apărut pentru prima oară la sfârșitul anilor 1990, fiind utilizate pe site-ul web de gazduire a paginii Tripod.com. Ethan Zuckerman este cel care le-a scris codul din dorința de a crea ferestre separate pentru reclame, o soluție la plangerile existente, legate de forma de prezentare a reclamelor de tip banner. Intenția sa a fost de a găsi o alternativă de prezentare a reclamelor, mai puțin deranjanta pentru utilizatori. Dacă acest lucru i-a reușit observam singuri astăzi.

Ferestre pop-up pot fi plasate și pe site-ul propriu pentru a semnala reduceri, discount-uri, bonusuri, pentru a vă abona vizitatorii la noutăți și newsletter.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul

Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul