Criteriul National

Ce tip de pergola retractabila se potriveste pentru terasa ta? Iata care sunt variantele!

Ce tip de pergola retractabila se potriveste pentru terasa ta? Iata care sunt variantele!
martie 07
19:27 2022

Terasele reprezinta un aspect des intalnit in societatea actuala. Majoritatea pub-urilor de succes au in dotare o terasa special amenajata pentru a permite distractia si consumul de mancare sau bautura in aer liber. De asemenea, exista numeroase gradini in cadrul carora pot fi regasite mici terase, proiecate in asa fel incat sa permita relaxarea in natura.

Totusi, majoritatea proiectantilor experti cunosc faptul ca pergola reprezinta un factor cheie in ceea ce priveste rezultatul final dorit. Din acest motiv, este important sa se cunoasca care sunt tipurile de pergole disponibile, la momentul actual, pe piata.

Ce este o pergola?

Pentru necunoscatori, pergola reprezinta o structura realizata din aluminiu sau lemn, ce se poate atasa pe stalpi sau de un perete. Mai exact, reprezinta structura care joaca rol de acoperis pentru o terasa. In general, firmele care se ocupa cu producerea de astfel de produse, sunt cele de tamplarie din pvc sau aluminiu. 

Cate tipuri de pergole exista?

La momentul actual, pe piata se regasesc 4 tipuri de pergole cunoscute si apreciate, in primul rand, pentru eleganta si esteticul frumos de care dau dovada.

Pergola de tip Vault

La momentul actual, acest tip de pergola se bazeaza pe un nivel de cerere din ce in ce mai ridicat. Principalul motiv este dat de aspectul sau elegant, sub forma de semiluna. Din cauza ca reprezinta o structura independenta, ea poate fi plasata oriunde exista spatiu necesar disponibil. Exemple de acest fel pot fi intalnite in locatii amenajate pentru nunti, cununii sau botezuri.

Pergola de tip retractabil

Modelul de pergole retractabile este reprezentativ pentru terasele pub-urilor. Acestea sunt amenajate cu instalatii luminoase, pentru a putea crea un ambient cat mai optim unei seri petrecute in oras.

Pergola de tip flat

Aceasta este utilizata, cu precadere, pentru terasele amenajate pe plaja. Sunt realizate din aluminiu si se sprijina pe stalpi din acelasi material. De regula, au dimensiuni destul de mari.

Pergola de tip bioclimatic

Este utilizata in zonele cu multa zapada. Aceasta poate sustine o cantitate de cca. 200kg/mp.

In concluzie, este necesar sa se cunoasca ce tip de pergola se potriveste pentru fiecare terasa in parte.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul