Criteriul National

Ce tipuri de anvelope pentru biciclete exista

Ce tipuri de anvelope pentru biciclete exista
mai 15
10:53 2017

bicicleteAtunci cand iti propui sa-ti achizitionezi o bicicleta, este foarte important sa stabilesti care este scopul pentru care vrei sa faci aceasta investitie. Indiferent daca vrei sa o folosesti in mod profesionist, in plimbarile prin parc sau in drumul catre munca, trebuie sa alegi anvelopele potrivite, tinand cont de nevoile tale. Evident, anvelopa trebuie sa fie potrivita pentru dimensiunea jantei, insa exista si alte aspecte de care trebuie sa tii cont.

Pentru inceput, este necesar sa stabilim care sunt tipurile de anvelope pentru biciclete. Per ansamblu, acestea sunt adaptate pentru fiecare tip de biciclete in parte, astfel incat sa ofere o experienta completa atat celor care pedaleaza in drumul spre munca, cat si celor care participa in competitiile de ciclism.

 • Anvelope biciclete pentru mountain bike (MTB)
 • Anvelope pentru bicicletele de freeride si downhill
 • Anvelope biciclete de ciclism rutier si de curse
 • Anvelope biciclete trekking
 • Anvelope biciclete Cyclocross
 • Anvelope pentru MTB 29ers
 • Anvelope biciclete BMX
 • Anvelope biciclete slick – proiectate pentru biciclete rutiere, de oras
 • Anvelope de biciclete semi-slick – folosite pentru suprafete netede, dar si in unele situatii off-road.
 • Anvelope de bicicleta cu banda de rulare inversata – perfecte daca doresti sa pedalezi pe asfalt sau pe drumuri accidentate.
 • Anvelope de bicicleta ,,noduroase”: concepute pentru persoanele care se avanta pe un traseu accidentat. Din punctul de vedere al benzii de rulare “noduroase”, gasesti:

– Crampoane mici, care sunt mai rapide, potrivite pentru “singletrack”-uri in stare buna;
– Crampoane mai inalte, recomandate pentru terenul tehnic, ca de exemplu radacinile și pietrele;
– Anvelopele mai late cu ,,crampoane-zbaturi” masive pentru terenurile moi;
– Crampoanele care sunt mai late la baza vor permite “luarea coltului” (corner) bine pe “hardpack”;
– Anvelopele cu crampoane inalte, distantate – acestea se folosesc pe trasee libere si “hardpacked”.

 • Anvelope proiectate pentru noroi: crampoanele sunt larg-distantate pentru ca noroiul sa nu ramana pe anvelopa. In general, anvelopele de biciclete pentru noroi sunt mai inguste, pentru o inaintare mai usoara în terenul dificil.
 • Anvelopele rutiere

Astfel, este necesar sa alegi anvelopele potrivite in functie de modul tau de a pedala. De asemenea, este bine sa tii cont de anumite caracteristici ale acestora:

– Anvelope pliabile pentru biciclete: acest tip de anvelope sunt prevazute cu un talon compact cu fibre in locul obisnuitului talon de otel. Astfel, sunt mult mai usor de pliat pentru transport, dar si de depozitat. Acestea sunt disponibile atat pentru bicicletele de munte, cat si pentru ciclismul rutier. In general, sunt mai scumpe decat alte tipuri de anvelope.

– Anvelope de biciclete cu nituri: acestea sunt concepute pentru o aderenta mai mare pe zapada, insa au o rezistenta mai mica la inaintare. Sunt recomandate doar pentru teren inzapezit sau gheata.

– Anvelope de biciclete rezistente la intepaturi: nu sunt la fel de rapide precum cele standard, insa acest lucru nu se va resimti daca iti propui sa pedalezi in traficul urban, acolo unde nu ai nevoie si nici nu iti permiti viteza maxima. In general, sunt realizate prin intermediul unei centuri durabile de fibre aramide, care le sporesc rezistenta la intepaturi, dar sunt si modele care pur si simplu sunt mai groase.

– Anvelope pentru biciclete cu cauciuc moale sau tare: cel moale si lipicios este mai aderent, in timp ce cauciucul dur este mult mai rezistent.

 
Majoritatea ciclistilor opteaza pentru un anumit tip de anvelope pentru biciclete si in functie de bugetul pe care doresc sa-l aloce acestei investitii. In cazul in care nu stii ce alegere sa faci, cel mai bine ar fi sa apelezi la sfaturile unor specialisti in domeniu, precum consultantii Veloteca, magazin de biciclete din Bucuresti. Il gasesti atat online, cat si fizic, pe Sos. Iancului, nr. 100.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

iAgency

iAgency

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro