Criteriul National

Ce tipuri de linkuri exista si care este importanta lor in SEO?

Ce tipuri de linkuri exista si care este importanta lor in SEO?
martie 07
08:53 2017

Nu toate link-urile sunt create in acelasi scop; in momentul in care specialistii in SEO si in marketing vorbesc despre crearea de link-uri, acestia se pot referi la una dintre aceste tipuri:

  • Link-uri interne
  • Backlink-uri
  • Link-uri interne catre alte site-uri (de iesire)

Este bine de stiut ca unele dintre acestea sunt mai importante pentru strategia ta de marketing si SEO decat altele – avand in vedere, in special, modul in care acestea sunt structurate. Cu acestea fiind spuse, care este diferenta intre cele trei? De ce ar trebui sa le acordam atentie in strategia de optimizare SEO? Si, in cele din urma, cum stim care dintre cele trei tipuri de linkuri ofera cel mai bun rezultat?

Trebuie avut in vedere faptul ca exista o modalitate buna si o modalitate mai putin buna de a utiliza aceste linkuri. In momentul in care alegi calea corecta, iti ajuti site-ul sa-si imbunatateasca pozitia in clasificarea organica a motorului de cautare. In momentul in care nu reusesti sa te folosesti de aceste linkuri in maniera potrivita, orice munca depusa si planuri vor fi compromise.

 

De ce este important un link de iesire de calitate?

Un link intern catre alt site (de iesire) este un link pus pe site-ul tau care face trimitere catre alt site. Co-fondatorul HubSpot, Dharmesh Shah, a explicat importanta link-urilor de iesire in 2007, spunand faptul ca acestea ajuta ca lumea internetului sa fie rotunda, astfel incat este evident motivul pentru care Google a ales sa stimuleze un comportament care sa aduca rezultate mai insemnate, oferind chiar mai multa atentie site-urilor care se incadreaza. Dar, indiferent daca Google incorporeaza acest factor in algoritmii sai, link-urile de iesire ajuta mecanismele Google sa inteleaga la ce face referire site-ul de care esti conectat.
Cum ar trebui sa arate un link de iesire de calitate?

  • Text ancora relevant – De exemplu, textul ,,definitia unui link de iesire’’ va deveni mult mai reprezentativ prin prisma paginii la care va face referire, ajutand mecanismele Google sa identifice la ce face referire site-ul catre care ai creat un link.
  • Un cititor poate intelege mai repede un text precum ,,citeste definitia unui link de iesire’’ decat un simplu ,,cititi’’, putand sa-si dea seama mai usor despre ce va avea sa citeasca, avand in vedere ca acel simplu ,, cititi’’ poate sa faca referire la mai multe lucruri, ceea ce va determina un numar mai mic de accesari si o experienta a utilizatorului mai slaba.
  • Deschiderea intr-o noua fereastra a browser-ului – in momentul in care te conectezi catre un site extern, iti doresti sa ii oferi acestuia credit si sa ii cresti traficul, dar nu cu pretul scaderii traficului site-ului tau. A deschide un link intr-o noua fereastra a browser-ului va rezulta intr-o posibilitate mai redusa ca acesta sa abandoneze pagina ta de internet permanent in favoarea celei spre care ai creat link-ul.

 

Calitatile unui backlink de calitate

Cunoscute si ca „Sfantul Graal” in optimizarea SEO, backlink-urile reprezinta acele link-uri gasite pe alte site-uri, care fac trimitere catre site-ul tau.

Backlink-urile sunt importante intrucat sunt considerate a fi cel mai important factor de clasare a site-ului tau in Google, pe un anumit subiect. Cu cat mai multe backlink-uri existente din partea paginilor de internet de calitate, cu o autoritate mai mare, cu atat site-ul tau va creste in paginile de rezultate a motorului de cautare.

In continuare, ne propunem sa determinam cum arata un backlink bun, disecandu-l pe unul de o calitate inferioara, asa cum avem in imaginea de mai jos.

Poza 1 comunicat

In exemplul dat, nu exista un text ancora – un backlink cu un text ancora inexistent sau de o slaba calitate nu prezinta valoare pentru pagina de internet care primeste link-ul. De asemenea, veti observa ca acest link conduce cititorul catre prima pagina a site-ului, probabil cea mai putin efectiva pagina catre care sa trimitem vizitatorii. Ar fi mai preferabil sa facem trimitere catre, de exemplu, un post de blog care sa aiba legatura sau catre o pagina care sa ofere vizitatorilor posibilitatea de a descarca ceva. Pentru a observa de ce acest backlink nu este potrivit, priviti imaginea de mai jos:

Poza 2 comunicat
Aceasta este o pagina care anunta lansarea unei noi functionalitati a aplicatiei Facebook, ceea ce inseamna ca primul backlink evidentiat cu portocaliu este unul din alte cinci backlink-uri existente in aceasta postare. Si, cu cat exista mai multe backlink-uri, cu atat acel link va fi mai divizat. Cu alte cuvinte, daca un post va contine link catre un singur site, acela va primi 100% din beneficiile noului sau backlink; in schimb, daca mai exista alte cinci backlink-uri, fiecare pagina de internet va primi 20% din beneficii. De asemenea, cu cat este mai veche pagina de internet, cu atat backlink-ul va fi mai valoros.

In ciuda acestor link-uri divizate, exista doua calitati ale exemplului de mai sus. Pagina de internet data ca exemplu detine o popularitate mare, astfel incat link-urile prezentate de acesta reprezinta backlink-uri cu o autoritate mare.

De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca este un link relevant: link-ul se afla intr-o postare despre social media, pe o pagina de internet care vorbeste despre marketingul in social media des, trimitand catre un alt site care discuta acelasi subiect. Cu alte cuvinte, trebuie avut in vedere faptul ca relevanta si autoritatea sunt doua componente cheie in strategia SEO de construire de backlink-uri de calitate.

 

Calitatile unui link intern de calitate

Un link intern reprezinta un link care face trimitere catre o alta pagina a site-ului tau.
Link-urile interne sunt importante in strategia ta SEO deoarece, ca si backlink-urile, acestea ajuta la construirea autoritatii unei pagini pe site-ul tau, acest lucru fiind important pentru cresterea ta in paginile de rezultate ale motorului de cautare, link-urile interne fiind 100% sub controlul tau!

Pentru a observa un arata un link intern nepotrivit construit, avem exemplul de mai jos:

„Invata cum sa construiesti linkuri interne”
In primul rand, textul ancora nu este atat de puternic pe cat ar trebui sa fie. Asa cum am specificat anterior, textele ancora care includ cuvinte cheie si care arata mai clar ceea ce va contine link-ul sunt cele mai potrivite pentru robotii Google.

In al doilea rand, pentru a obtine cele mai bune rezultate din link-urile interne, selectati o pagina (cea mai buna pe care o aveti) pentru care incercati sa va cresteti pozitia pe paginile de rezultate a motorului de cautare prin intermediul unui cuvant cheie si asociati-va intotdeauna cu aceasta in link-urile voastre interne. Daca va veti asocia in continuare cu diferite pagini, veti dezbina orice autoritate de link intre doua pagini, facand ca link-ul vostru sa fie doar pe jumatate folositor. Puteti, in schimb, sa reformulati, ca de exemplu:

„De ce specialistii in optimizare SEO recomanda crearea unei strategii de linkuri interne
In aceasta versiune improvizata, textul ancora este mult mai relevant, oferindu-i lui Google indicii mult mai valoroase despre pagina la care face trimitere link-ul – cu alte cuvinte, pagina pe care dorim sa o urcam pe paginile de rezultate ale motorului de cautare. De asemenea, tot ceea ce se afla in jurul link-ului este imbunatatit. Instrumentele Google citesc textul ancora, dar si cuvintele din jurul sau. Astfel, vazand un cuvand precum SEO aflat in proximitatea link-ului, va ajuta la clarificarea lui Google ca pagina la care se face referire o sa fie relevanta si pentru cautari care includ linkuri interne si cuvantul SEO.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu