Criteriul National

Ce trebuie sa avem la noi cand merge intr-o vacanta?

Ce trebuie sa avem la noi cand merge intr-o vacanta?
mai 21
10:20 2019

Calatoriile au devenit in ziua de astazi mica escapada a oamenilor menita sa aduca acel strop de relaxare dupa multe luni de munca. Aproximativ o luna pe an au majoritatea romanilor vacanta, dar unii sunt putin mai norocosi, astfel ca vacantele sunt cel putin o data pe luna. Acesta este cazul modelelor din Romania pe care le putem vedea mereu in diverse destinatii exotice si extravagante.

Pentru ca modelele din Romania au devenit adevarate experte in calatorii, le-am intrebat pe acestea care sunt lucrurile pe care nu trebuie sa le uitam niciodata indiferent de locatie.

Ce trebuie sa avem la noi atunci cand mergem in vacanta?

  1. Haine in plus

Modelele ne-au explicat ca in timpul unei calatorii niciodata nu trebuie sa iti programezi hainele pe zile deoarece mereu poate sa intervina ceva neprevazut si ai nevoie de haine in plus. Spre exemplu poti sa iti rupi pantalonii sau poti sa iti murdaresti bluza. Asa ca nu uitati de haine extra.

  1. Haine diversificate

Chiar daca va duceti intr-o destinatie calda, fiti precauti si luati in bagaj si haine groase sau invers. Niciodata nu puteti sa stiti cum vremea se poate schimba brusc. Daca , spre exemplu, va aflati intr-o destinatie calda si aveti numai costume de baie, tricouri, rochite si vine o furtuna temperatura o sa scada brusc si nu vreti sa va treziti cu o gripa.

  1. Protectie solara

Soarele face ravagii cu pielea si accelereaza procesul de imbatranire. Astfel, crema cu protectie solara nu trebuie sa lipseasca din bagaj indiferent ca este vara sau iarna.

  1. Medicamente

Indiferent de locul pe care l-ati ales nu uitati sa puneti in bagaj pastile diversificate precum: medicamente impotriva durerilor de cap, de burta, de inima. Pe langa analgezice, este bine sa aveti in bagaj si plasturi, apa oxigenata, dezinfectant rani, fasa din tifon.

  1. Trusa de cusut

O mica trusa de cusut este ideala pentru bagaj. Aceasta trebuie sa contina un ac, o papiota si ac de siguranta.

  1. Aparat de epilat

Desi fiecare femeie se epileaza inainte de o vacanta, nu se smulg niciodata toate firele. Daca va duceti la o piscina si vedeti cateva fire rebele pe picioare care nu au fost indepartate, un mic aparat de epilat in geanta o sa salvez situatia penibila intr-o secunda.

In incheiere, modele au tinut sa ne ofere un sfat de top: Niciodata nu tineti toti banii intr-un singur loc! Ca exista oameni care fura nu este un lucru nestiut, de aceea este de preferat ca atunci cand plecati in vacanta sa aveti banii in locuri diferite – in cazul nefericit in care va lipseste geanta, sau bagajul in care se afla o parte din bani, macar aveti alt loc cu bani pentru a va putea bucura de vacanta in continuare.

Mai multe despre obiceiurile de vacanta, puteti gasi si pe acest site.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei