Criteriul National

Ce trebuie să faci după ce ai pierdut în greutate? 7 proceduri recomandate

Ce trebuie să faci după ce ai pierdut în greutate? 7 proceduri recomandate
februarie 28
16:59 2022

Se întâmplă uneori, după ce o persoană pierde mult în greutate, să fie nevoie de proceduri de lifting corporal, astfel încât să fie îndepărtat excesul de piele. În acest articol trecem în revistă procedurile de lifting corporal la care pacienții pot apela după slăbirea în greutate și de asemenea amintim care sunt regulile pe care ar trebui să le respectăm după ce am redus greutatea corporală.

 

Proceduri de lifting corporal la care se poate apela după pierderea în greutate

Cele mai importante operații de lifting corporal care se recomandă după o slăbire masivă în greutate sunt:

 

 • lifting facial/lifting la nivelul gâtului: există mai multe proceduri prin care se poate reduce pielea din zona gâtului, medicul chirurg fiind cel care propune modalitatea de intervenție chirurgicală. În funcție de tipul de operație, se va face și incizia. Suplimentar, pacientul poate beneficia de lipoaspirația gâtului și a gușii.
 • abdominoplastia: presupune îndepărtarea excesului de piele/grăsime din jurul ombilicului. Procedura presupune o incizie care se face de la un șold la altul, dar dacă este cazul, adică dacă excesul de piele există și pe spate, incizia nu se face numai în zona abdomenului. 
 • lifting corporal inferior total: medicul chirurg realizează o excizie a pielii din zona abdomenului, de jur împrejurul taliei. Se poate asocia lipoaspirația pentru eliminarea grăsimilor. 
 • lifting la nivelul brațelor (brahioplastie): remodelarea brațelor se realizează printr-o incizie pe partea internă a brațului, de la axilă și până la cot. Depinde foarte tare de cantitatea de piele în exces, dacă nu este multă medicul poate face o incizie limitată. 
 • lifting la nivelul coapselor: remodelarea corporală în zona coapselor se poate face prin procedura de lifting corporal inferior total. În cele mai severe cazuri, medicul poate face o incizie pe coapse, până la nivelul genunchilor. Rezultatul este vizibil: coapse mai tonifiate.
 • lifting mamar: pacientele pot să opteze pentru lifting mamar pentru că au sânii lăsați, asimetrici, sau aceștia și-au pierdut fermitatea în urma sarcinii sau alăptării. Există și paciente care doresc sâni mai rotunzi, sau mai mici. Locul inciziilor în zona mamară se stabilește în funcție de excesul de piele și de locul areolelor. Medicul chirurg trebuie să informeze pacienta cu privire la cicatricile care pot rămâne în urma intervenției. 
 • ginecomastia: dezvoltarea sânilor la bărbați poate fi supărătoare. În astfel de cazuri, medicul chirurg recomandă liposucția și îndepărtarea pielii în exces. Pot să rămână cicatrici, în funcție de cantitatea de piele care trebuie îndepărtată. 

 

Care sunt riscurile procedurilor de lifting corporal

Dacă intervenția chirurgicală este realizată de un medic specialist cu experiență, aceste proceduri nu prezintă complicații. Acest lucru nu înseamnă că astfel de intervenții nu au complicații, cele mai importante fiind următoarele:

 • reacții adverse la anestezie;
 • infecții;
 • schimbări în sensibilitatea pielii;
 • cicatrice vizibilă;
 • tromboze venoase;
 • rezultate nesatisfăcătoare a intervenției.

 

Sfaturi pentru perioada de după dietă

Există o serie de aspecte de care ar trebui ținut cont după o pierdere în greutate masivă:

 

 • nu renunțați la dietă brusc, alimentele suprimate în timpul dietei trebuie adăugate treptat în alimentație; 
 • nu renunțați la obiceiurile bune din timpul dietei (interdicția de a nu mânca noaptea de exemplu);
 • nu consumați multe produse de patiserie;
 • renunțați la mezeluri, sau la alimentele procesate;
 • consumați alimente care sunt bogate în fibre, fructe și legume;
 • nu renunțați la mișcare, măcar 30 de minute în fiecare zi;
 • mestecați bine mâncarea și încercați să mâncați la aceleași ore în fiecare zi;
 • nu vă înfometați și nu săriți peste mese;
 • cântăriți-vă cu regularitate, pentru că în acest fel aveți un control mai mare asupra greutății corporale.

 

Este recomandat să nu țineți dietă alimentară în lipsa sfaturilor unui medic nutriționist, cel mai în măsură să ofere cele mai bune sfaturi în funcție de istoricul medical al pacientului și de kilogramele pe care este indicat să le slăbească.

 

 

image2Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul