Criteriul National

Ce trebuie sa iei in considerare in crearea unui logo?

Ce trebuie sa iei in considerare in crearea unui logo?
septembrie 05
15:05 2017

Crearea unui logo care sa arate profesional si sa iti defineasca afacerea nu este deloc scump. Sa luam cazul celor mai renumite brand-uri – Coca Cola, Google, Microsoft – 0 $, apoi Twitter și Nike au cheltuit sub 40$.

Daca esti un antreprenor la inceput de drum, cu siguranta nu ai un buget de marketing prea mare care sa iti permita sa iti angajezi o companie de design. Insa urmatoarele noastre sfaturi iti vor conferi increderea ca procesul de crearea unui logo poate fi mult mai rapid decat te-ai astepta.

In primul rand, trebuie sa intelegi ca un logo este cartea de vizita a afacerii tale si ca acesta va fi afisat peste tot unde apare numele tau. Trebuie sa poata fi redimensionat, sa arate bine atat online, cat si pe diferite afise si brosuri de prezentare.

Pentru publicul larg un logo reprezinta un memento instantaneu al unei companii sau produs. Pentru clienti este punctul de plecare in recunoasterea unui brand, iar pentru noi, ca designeri, reprezinta provocarea de a incorpora ideologia si asteptarile clientilor unui brand intr-o reprezentare grafica unica.

Un logo reusit trebuie sa fie distinctiv, potrivit domeniului in care vei activa, sa aiba o grafica moderna, care sa transmita subtil un mesaj. Designul unui logo trebuie sa fie simplu. Astfel, in procesul de crearea unui logo trebuie sa iei in calcul versatilitatea, prin care oamenii vor asocia logo-ul cu numele tau.

Cu cat este mai simplu, cu atat va fi memorat mai repede. Astfel, un design eficace de logo ar trebui sa aiba in vedere aceasta caracteristica.

Apoi, in crearea unui logo trebuie sa se ia in considerare durabilitatea in timp. Alege elementele care sa nu fie afectate de timp si sa poate fi folosite chiar si peste 10 ani.

Logo-ul trebuie creat pentru publicul tau tinta. Pentru asta, trebuie sa iti intelegi consumatorii si, in concordanta, sa alegi un font, culori si elemente grafice potrivite.

Cauta inspiratie in cat mai multe locuri. Documenteaza-te si vizualizeaza logo-uri ale companiilor mari, vezi ce iti inspira si ce emotii starnesc.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo