Criteriul National

Ce trebuie sa stii cand cumperi un teren de casa

Ce trebuie sa stii cand cumperi un teren de casa
ianuarie 01
12:20 2017

Ce trebuie sa stii cand cumperi un teren de casa
Aspecte importante pe care trebuie sa le cunosti atunci cand cumperi un teren de casa
Sa te muti la casa reprezinta dorinta suprema a oricarei persoane. Dupa posibilitati unii aleg sa cumpere teren si sa construiasca de la zero locuinta mult visata, altii o cumpara deja construita si daca este cazul o restructureaza.

Iata cateva sfaturi utile pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a porni la drum.

Zona
Daca ati optat pentru varianta sa construiti casa de la zero, nu este suficient sa gasiti un teren cu un pret bun si care se afla in zona unde doriti sa construiti casa. Inainte de a cumpara un teren, discutati cu cei care locuiesc in acelasi cartier, interesati-va despre scolile si gradinitele din zona, daca nu aveti masina personala verificati daca prin zona trec autobuze, informati-va despre toate aspectele zonei, incercati sa cunoasteti viitorii vecini.

Daca optati pentru cartierele noi in care se construieste continuu, trebuie sa stiti ca in anii urmatori vor urma lucrari noi de constructii si veti avea parte de mult zgomot si praf.

Tipul terenului
Exista terenuri deja amenajate, nivelate, cu drum de acces construit, cu utilitatile trase si terenuri neamenajate care necesita lucrari de consolidare, terasare si nivelare, fara utilitati si fara drumuri de acces.

Evitati terenurile din apropierea strazilor circulate, curtile în apropierea aestora se umplu de praf si exista mult zgomot.

Proiecte de interes local
Aruncati o privire peste programul Primariei in ceea ce priveste proiectele ce va intereseaza in mod direct, infrastructura, sistemul de canalizare, apa, gaz, asfaltarea strazilor.

Cu utilitati trase sau nu?
Cu siguranta un teren fara utilitati costa mai putin, dar s-ar putea sa va creeze neplaceri pe parcurs datorita costurilor ridicate pe care le au lucrarile pentru a avea toate utilitatile. Daca terenul nu are utilitati, inainte de a incheia o intelegere cu proprietarul sau agentia, ideal ar fi sa mergeti la primiarie si sa va interesati daca in zona respectiva exista posibilitatea ca in perioada urmatoare sa ajunga minimul de utilitati gen sistemul de canalizare, apa, gaz, drum de acces construit, curent, cablu tv si internet. In functie de raspunsul lor puteti lua o decizie. De exemplu, verificati daca exista stalpi de curent cat mai aproape de teren, astfel racordarea la curent se face mai usoar si mai ieftin.

Apa
Daca exista puteti sa va racordati la reteaua de apa din zona pentru uz casnic, insa daca doriti sa va ocupati de gradina cel mai bine ar fi sa aveti propria sursa de apa. Pentru asta puteti apela la o firma de foraje puturi apa pentru a construi putul de apa. Daca terenul are deja un put, ideal ar fi sa-l curatati, sa-i faceti o denisipare pentru a da randament maxim. Sunt multe firme care se ocupa cu denisipari puturi apa, cereti parerea uneia din ele pentru a afla in ce stadiu este putul.

Pentru a face alegerea corecta, recomandam sa va faceti singuri verificarile, nu va lasati indrumati de agentiile imobiliare, interesul lor este sa vanda. Cercetati, informati-va si nu va pripiti in a lua deciziile.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

SmartSEO

SmartSEO

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro