Criteriul National

Ce trebuie sa stii cand cumperi un teren de casa

Ce trebuie sa stii cand cumperi un teren de casa
ianuarie 01
12:20 2017

Ce trebuie sa stii cand cumperi un teren de casa
Aspecte importante pe care trebuie sa le cunosti atunci cand cumperi un teren de casa
Sa te muti la casa reprezinta dorinta suprema a oricarei persoane. Dupa posibilitati unii aleg sa cumpere teren si sa construiasca de la zero locuinta mult visata, altii o cumpara deja construita si daca este cazul o restructureaza.

Iata cateva sfaturi utile pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a porni la drum.

Zona
Daca ati optat pentru varianta sa construiti casa de la zero, nu este suficient sa gasiti un teren cu un pret bun si care se afla in zona unde doriti sa construiti casa. Inainte de a cumpara un teren, discutati cu cei care locuiesc in acelasi cartier, interesati-va despre scolile si gradinitele din zona, daca nu aveti masina personala verificati daca prin zona trec autobuze, informati-va despre toate aspectele zonei, incercati sa cunoasteti viitorii vecini.

Daca optati pentru cartierele noi in care se construieste continuu, trebuie sa stiti ca in anii urmatori vor urma lucrari noi de constructii si veti avea parte de mult zgomot si praf.

Tipul terenului
Exista terenuri deja amenajate, nivelate, cu drum de acces construit, cu utilitatile trase si terenuri neamenajate care necesita lucrari de consolidare, terasare si nivelare, fara utilitati si fara drumuri de acces.

Evitati terenurile din apropierea strazilor circulate, curtile în apropierea aestora se umplu de praf si exista mult zgomot.

Proiecte de interes local
Aruncati o privire peste programul Primariei in ceea ce priveste proiectele ce va intereseaza in mod direct, infrastructura, sistemul de canalizare, apa, gaz, asfaltarea strazilor.

Cu utilitati trase sau nu?
Cu siguranta un teren fara utilitati costa mai putin, dar s-ar putea sa va creeze neplaceri pe parcurs datorita costurilor ridicate pe care le au lucrarile pentru a avea toate utilitatile. Daca terenul nu are utilitati, inainte de a incheia o intelegere cu proprietarul sau agentia, ideal ar fi sa mergeti la primiarie si sa va interesati daca in zona respectiva exista posibilitatea ca in perioada urmatoare sa ajunga minimul de utilitati gen sistemul de canalizare, apa, gaz, drum de acces construit, curent, cablu tv si internet. In functie de raspunsul lor puteti lua o decizie. De exemplu, verificati daca exista stalpi de curent cat mai aproape de teren, astfel racordarea la curent se face mai usoar si mai ieftin.

Apa
Daca exista puteti sa va racordati la reteaua de apa din zona pentru uz casnic, insa daca doriti sa va ocupati de gradina cel mai bine ar fi sa aveti propria sursa de apa. Pentru asta puteti apela la o firma de foraje puturi apa pentru a construi putul de apa. Daca terenul are deja un put, ideal ar fi sa-l curatati, sa-i faceti o denisipare pentru a da randament maxim. Sunt multe firme care se ocupa cu denisipari puturi apa, cereti parerea uneia din ele pentru a afla in ce stadiu este putul.

Pentru a face alegerea corecta, recomandam sa va faceti singuri verificarile, nu va lasati indrumati de agentiile imobiliare, interesul lor este sa vanda. Cercetati, informati-va si nu va pripiti in a lua deciziile.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

SmartSEO

SmartSEO

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo