Criteriul National

Ce trebuie sa stii cand inchiriezi o masina

Ce trebuie sa stii cand inchiriezi o masina
decembrie 12
08:35 2016

Inchiriatul unei masini nu este un lux , ci de cele mai multe ori o necesitate .Fie ca ai masina in service , iar deplasarea prin Bucuresti este o adevarata aventura , fie ca esti in vacanta in Romania si vrei sa redescoperi locurile minunate de aici , inchirierea unei masini este o buna optiune .
In cazul in care nu ati mai inchiriat masina de la firma respectiva , trebuie sa fiti atenti la cateva detalii :

   1. nu alegeti firma dupa cele mai mici tarife ; puteti avea surpriza ca masina sa nu fie noua , sa aiba multi kilometri la bord , sau  sa existe costuri suplimentare pe care sa le afli in momentul preluarii masinii , ca de exemplu : asigurari de platit , TVA care nu a fost inclus in pret sau kilometraj limitat .

  1. fiti atenti la disponibilitate si la modelul inchiriat, pentru a va asigura ca acesta corespunde nevoilor  tale : portbagaj incapator , locuri suficiente , sau tractiune 4×4 ( daca este cazul ). . Destinatia si motivul sejurului , este un factor important .Daca veti calatori intr-un oras mare ca Bucuresti sau Brasov , ideal va fi sa inchiriati o masina mica de oras , care va va ajuta in trafic sau in locurile de parcare .
  2. Nu uitati de anotimpul in care calatoriti , asa ca alegeti o masina cu aer conditionat in perioada de vara in Romania si daca dispuneti de bugetul necesar , o masina 4×4 in perioada de iarna .

4.Fiti atenti  la conditiile generale de rezervare ale societatii care inchiriaza: durata minima a inchirierii (cateva ore sau o zi), data de rezervare (aceasta poate ajunge de la cateva ore inaintea preluarii autovehiculului, pana la cateva luni inainte) in perioadele aglomerate de sarbatori sau in vacanta de vara), zona geografica acoperita (posibilitatea de a calatori intr-o alta tara decat cea din care am inchiriat automobilul)

  1. Atentie la contractul pe care il semnati. Trebuie sa intelegeti toate clauzele.O firma serioasa are contractul de inchiriere scris cel putin in limba romana si engleza .

6.Predarea si primirea masinii se face obligatoriu in prezenta unui angajat al societatii ; este cel mai bine pentru ambele parti , pentru a evita discutiile ulterioare referitaore la starea masinii , nivelul carburantului sau la elementele suplimenatre solicitate : GPS , scaun de copil , cutie bagaje .

  1. Majoritatea companiilor de inchiriere solicita  depunerea  unei garantii corespunzatoare cu masina  inchiriata . Aceasta suma va acoperi orice degradare a autovehiculului inchiriat si o vei primi inapoi la sfarsitul perioadei de inchiriere , daca bineinteles ai adus masina in stare buna.

8.Daca inchiriati pentru prima data de la firma respectiva  , asiguarati-va ca are un birou  , fie in oras , fie la aeroport unde sa mergeti sa semnati contractul de inchiriere 9. nu va lasati impresionati de siteul firmei ; un numar mare de masini pe site sau de locatii , nu inseamna ca daca ai o problema cu masina in perioada e inchiriere oriunde pe teritoriul Romaniei , firma respectiva are pe cineva care sa-ti sara rapid in ajutor .

Daca ai gasit firma de rent a car in care poti avea incredere , lucreaza in continuare cu ea ; avantajul va fi de ambele parti !!

Asa ca te asteptam la FRANCROCAR RENT A CAR  :www.francrocar.ro

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo