Criteriul National

Ce trebuie sa stii despre afectiunea cunoscuta sub numele de „piele uscata”

Ce trebuie sa stii despre afectiunea cunoscuta sub numele de „piele uscata”
iunie 17
10:01 2017

Pielea uscata este o afectiune foarte frecventa a pielii caracterizata prin lipsa cantitatii adecvate de apa in stratul superficial al pielii, epiderma. Pielea uscata afecteaza barbatii si femeile in mod egal, iar persoanele in varsta sunt, de obicei, mult mai predispuse la aceasta afectiune. La persoanele varstnice, pielea pierde din cantitatea de uleiuri si lubrifianti naturali. Zone cum ar fi bratele, mainile si, in special, partea inferioara a picioarelor tind sa fie mai afectate de uscaciunea pielii. Uscarea pielii este influentata de cantitatea de vapori de apa din mediul ambiant, de umiditate. Pielea uscata este, de asemenea, cunoscuta sub numele de xeroderma sau (dermatita xerozica).

Pielea uscata poate fi o afectiune usoara, temporara, care dureaza de la cateva zile pana la cateva saptamani. Pielea uscata poate deveni, de asemenea, o problema mai severa pe termen lung pentru anumite persoane. Simptomele pielii uscate includ disconfort din cauza etanseitatii pielii si a mancarimii. In plus, factorii externi, cum ar fi vremea, pot afecta severitatea acestei afectiuni. De exemplu, aerul rece sau uscat si vremea friguroasa de iarna pot agrava simptomele pielii uscate. Persoanele ale caror ocupatii necesita o spalare mai frecventa a mainilor pot suferi de aceasta afectiune a pielii uscate mult mai des. Pielea uscata poate fi, de asemenea, un efect secundar al unor medicamente.

Epiderma este in mod normal compusa din grasimi (lipide) si proteine. Portiunea lipidica a epidermei contribuie la prevenirea deshidratarii pielii. Cand uleiurile grase ale pielii sunt indepartate, pielea isi pierde protectia si isi pierde din umezeala mai usor. Pe masura ce pielea devine mai uscata, poate deveni si mai sensibila si predispusa la eruptii cutanate. Pielea uscata poate fi complet invizibila sau poate da un aspect fin si uscat al pielii, sub forma de pulbere. Netratata, aceasta afectiuni poate deveni iritata si se pot dezvolta eruptii cutanate de culoare rosie (xerodermita).

Masurile simple de prevenire si tratament sunt foarte eficiente in tratamentul pielii uscate. Pasii de baza pentru prevenirea pielii uscate includ evitarea sapunurilor dure si a detergentilor chimici. Tratamentul necesita, in general, aplicarea mai frecventa a anumitor emolienti si hidratanti. Pielea uscata netratata poate provoca complicatii, inclusiv eczema, infectii bacteriene secundare, celulita si decolorarea pielii. Din fericire, pielea uscata este, de obicei, o afectiune usoara si poate fi usor de tratat.

Salvează

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo