Criteriul National

Ce trebuie sa stii despre evaluarea locuintelor

Ce trebuie sa stii despre evaluarea locuintelor
noiembrie 21
13:02 2017

Cand va hotarati sa cumparati o casa, va ganditi la spatiul generos in care va veti amenaja dormitorul sau la spatiul pe care sperati sa il gasiti in noua bucatarie. Probabil ca nu te gandesti la evaluarea locuintei. Daca vindeti o casa, probabil ca deja visati la viitoarea locuinta in care urmeaza sa va mutati. Cu siguranta insa va preocupa pretul pe care il puteti obtine pe casa pe care o vindeti.

Indiferent daca vindeti sau cumparati o locuinta probabil ca nu va ganditi prea mult la procesul de evaluare a acesteia. Chiar daca nu este una dintre cele mai atractive parti a unei tranzactii imobiliare, totusi, daca maine ar disparea evaluarile locuintelor, piata imobiliara s-ar prabusi.

Deci, daca sunteti pe cale sa cumparati sau sa vindeti o casa si nu stiti mare lucru despre evaluari, acum este timpul sa va informati.

Evaluarea unei locuinte este o parere foarte avizata despre cat de mult valoreaza proprietatea dumneavoastra.

De ce sunt importante evaluarile caselor? Nici o institutie financiara credibila nu va va imprumuta bani pentru o casa daca aceasta nu a fost evaluata.

„Evaluarea permite unei banci sau oricarei altei institutii care iti poate imprumuta bani sa stie ce garantie are in cazul celui mai rau scenariu, adica daca nu vei mai fi capabil sa returnezi imprumutul. Evaluarea locuintei este practic garantia pe care banca o are”, spune Bart Jackson, evaluator din Charleston, Carolina de Sud, care este de asemenea un agent imobiliar.

Cu alte cuvinte, folosind un exemplu concret, banca nu vrea sa ramana blocata cu o locuinta pentru care te-a imprumutat cu un milion de dolari sa o achizitionezi si nu o va putea vinde (in cazul in care nu iti vei putea plati ratele) cu doar 100.000 de dolari, si asta pentru ca in realitate doar atat valoreaza casa. Bineinteles ca nici cel care cumpara o casa nu ar vrea acest lucru. De aceea avem nevoie de un evaluator.

Nu trebuie sa va faceti griji ca veti pierde timp cu evaluarea, astazi exista firme care asigura evaluare casa si teren online.

Ceea ce poate face din evaluarea locuintei un moment tensionat pentru toate partile este situatia in care vanzatorul locuintei si cumparatorul au negociat deja pretul tranzactiei. Deci, este in interesul tuturor ca evaluarea sa se apropie de pretul pe care vanzatorul si cumparatorul l-au convenit.

Acestea fiind spuse, in cazul in care se dovedeste ca esti pe cale sa cumperi o casa al carui pret este mult umflat, asta nu inseamna neaparat ca esti obligat sa o cumperi. Dar daca nu esti atent si nu apelezi la un evaluator, cum este evaluatorul imobiliar GMS, ai putea sa te pacalesti. Acordul de vanzare-cumparare ar trebui sa contina posibilitatea apelarii la un evaluator si sa puteti rezilia contractul sau sa renegociati pretul.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro