Criteriul National

Ce trebuie sa stii despre evaluarea locuintelor

Ce trebuie sa stii despre evaluarea locuintelor
noiembrie 21
13:02 2017

Cand va hotarati sa cumparati o casa, va ganditi la spatiul generos in care va veti amenaja dormitorul sau la spatiul pe care sperati sa il gasiti in noua bucatarie. Probabil ca nu te gandesti la evaluarea locuintei. Daca vindeti o casa, probabil ca deja visati la viitoarea locuinta in care urmeaza sa va mutati. Cu siguranta insa va preocupa pretul pe care il puteti obtine pe casa pe care o vindeti.

Indiferent daca vindeti sau cumparati o locuinta probabil ca nu va ganditi prea mult la procesul de evaluare a acesteia. Chiar daca nu este una dintre cele mai atractive parti a unei tranzactii imobiliare, totusi, daca maine ar disparea evaluarile locuintelor, piata imobiliara s-ar prabusi.

Deci, daca sunteti pe cale sa cumparati sau sa vindeti o casa si nu stiti mare lucru despre evaluari, acum este timpul sa va informati.

Evaluarea unei locuinte este o parere foarte avizata despre cat de mult valoreaza proprietatea dumneavoastra.

De ce sunt importante evaluarile caselor? Nici o institutie financiara credibila nu va va imprumuta bani pentru o casa daca aceasta nu a fost evaluata.

„Evaluarea permite unei banci sau oricarei altei institutii care iti poate imprumuta bani sa stie ce garantie are in cazul celui mai rau scenariu, adica daca nu vei mai fi capabil sa returnezi imprumutul. Evaluarea locuintei este practic garantia pe care banca o are”, spune Bart Jackson, evaluator din Charleston, Carolina de Sud, care este de asemenea un agent imobiliar.

Cu alte cuvinte, folosind un exemplu concret, banca nu vrea sa ramana blocata cu o locuinta pentru care te-a imprumutat cu un milion de dolari sa o achizitionezi si nu o va putea vinde (in cazul in care nu iti vei putea plati ratele) cu doar 100.000 de dolari, si asta pentru ca in realitate doar atat valoreaza casa. Bineinteles ca nici cel care cumpara o casa nu ar vrea acest lucru. De aceea avem nevoie de un evaluator.

Nu trebuie sa va faceti griji ca veti pierde timp cu evaluarea, astazi exista firme care asigura evaluare casa si teren online.

Ceea ce poate face din evaluarea locuintei un moment tensionat pentru toate partile este situatia in care vanzatorul locuintei si cumparatorul au negociat deja pretul tranzactiei. Deci, este in interesul tuturor ca evaluarea sa se apropie de pretul pe care vanzatorul si cumparatorul l-au convenit.

Acestea fiind spuse, in cazul in care se dovedeste ca esti pe cale sa cumperi o casa al carui pret este mult umflat, asta nu inseamna neaparat ca esti obligat sa o cumperi. Dar daca nu esti atent si nu apelezi la un evaluator, cum este evaluatorul imobiliar GMS, ai putea sa te pacalesti. Acordul de vanzare-cumparare ar trebui sa contina posibilitatea apelarii la un evaluator si sa puteti rezilia contractul sau sa renegociati pretul.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul