Criteriul National

Ce trebuie sa stii despre seifuri, daca doresti sa iti protejezi bunurile

Ce trebuie sa stii despre seifuri, daca doresti sa iti protejezi bunurile
martie 10
08:43 2017

Seifurile sunt dispozitive realizate din materiale robuste, prevazute cu sisteme speciale antispargere, care iti protejeaza banii, bunurile, valorile si bijuteriile de mici dimensiuni. Daca obisnuiesti sa utilizezi sume mari de bani cash, sau daca ai bunuri si bijuterii ce atrag atentia hotilor, este bine sa iei masuri pentru protejarea avutiei.

Fie ca ti place sa recunosti sau nu, proverbul care spune ca paza buna trece primejdia rea este cel mai bun mod de a te proteja de atacul inopinat al hotilor.

Daca ai decis ca seiful este modul cel mai eficient care sa iti avea grija de avutia acumulata, este bine sa iei in considerare cateva aspecte care sa te ajute sa cumperi modelul potrivit necesitatilor tale.

Dimensiunile sunt importante. Deci inainte de a cumpara un astfel de dispozitiv antiefractie, analizeaza care sunt bunurile pe care doresti sa le protejeze. Asadar, ia un model de dimensiune mare daca ai achizitionat multe valori, si unul de dimensiune medie daca bunurile pe le detii au dimensiuni reduse.

Tine seama seama de locul unde doresti sa il montezi. Anumite seifuri sunt concepute pentru a fi montate in perete, altele pot fi integrate usor in podeaua locuintei.

Analizeaza ce grad de siguranta doresti sa posede. Daca doresti sa protejezi bunurile doar impotriva incendiilor si a altor calamitati naturale, achizitioneaza un model simplu cu inchidere prin cheie. Daca doresti si protectie impotriva infractorilor, achizitioneaza un dipozitiv antiefractie cu elemente multiple de siguranta.

Ce sunt seifurile antiefractie si cum se monteaza

Modelele antiefractie sunt produse create special pentru a-i tine pe hoti la distanta. Au grad ridicat de siguranta, si trebuie montate de specialisti.

Aceste cutii sunt realizate din materiale foarte rezistente la socuri si atacuri mecanice repetate. Au de obicei pereti dubli, foarte robusti, si prezinta grad de siguranta ridicat. Conform directivelor europene standardul mediu de securitate pentru seifuri este EN 14450, iar cel mai inalt EN 1143-1 (cunoscut si sub denumirea de Eurograde).

Cele din  standardul  EN 14450 au doua clase de securitate:  Clasa 1 si Clasa 2. Cele din categoria EN 1143-1  pornesc de la clasa 0 de siguranta si merg pana la gradul VII (cel mai inalt grad de siguranta).

Toate tipurile incadrate in cele doua standarde au fost amplu testate si analizate de firmele specializate, deci protectia este garanta! Testele de rezistenta pentru  clasa EN1143-1 iau in considerare mai multi factori, cum ar fi tipul de instrumente utilizate pentru deschidere si timpul necesar pentru acces partial la dispozitiv.

Montajul este un alt aspect ce trebuie tratat cu responsabilitate maxima, pentru ca orice greseala de montaj poate avea ca efect functionarea necorespunzatoare a dispozitivului, asadar nici protectia bunurilor nu se va realiza conform asteptarilor.

Pentru un montaj reusit, specialistii recomanda respectarea urmatorilor pasi:

  1. Alegerea corecta a incaperii. Pentru o buna protectie, seiful nu trebuie montat pe pereti exteriori. Asigura-te ca in camera in care este montat exista si sistem de alarma functional. In acest fel poti spori gradul de protectie.
  2. Alege peretii relizati din materiale dure, pentru ca ancorele de arborare a dispozitivelor sa fie eficiente.
  3. Utilizeaza kitul de ancore metalice cu care vin produsele antiefractie.

Tipuri de produse destinate protectiei bunurilor personale de valoare

In functie de tipul de protectie pe care il ofera, pe piata se gasesc trei tipuri principale de seifuri: antifoc, antifurt si rezistent la apa. Daca nu doresti sa iti pierzi bunurile intr-un incendiu, alege un dispozitiv putin pretentios, care ofera protectie impotriva flacarilor. Daca locuiesti intr-o zona cu potential inundabil, alege un model cu inchidere etansa care nu permite patrunderea apei in interior. Daca vrei sa te protejezi de hoti, alege modelul antiefractie cu standarde ridicate de siguranta.

Sistemele de securizare sunt esentiale cand vine vorba de seifuri. In functie de tipul de inchidere, exista doua categorii: cu inchidere cu yala si cu inchidere cu cifru. Si cele cu cifru de impart in doua clase in functie de tehnologia utilizate: cifru mecanic si cifru electronic.

Aspectul, culoarea si designul sunt alte detalii personale importante de care trebuie sa  tii cont la achizitionarea unui seif. Pentru ca vei utiliza intens acest dispozitiv, este indicat sa cumperi unul care ofera un aspect placut ochiului, si poate fi usor de utilzat.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro