Criteriul National

Ce trebuie sa stii despre soarecii de casa

Ce trebuie sa stii despre soarecii de casa
aprilie 18
11:27 2020

Soarecii sunt unii dintre daunatorii care ne deranjeaza cel mai mult casele, putandu-ne cauza adevarate probleme: isi construiesc cuiburi, ne contamineaza alimentele, produc daune si raspandesc boli. Dar pentru a scapa de ei, trebuie sa intelegi ce fac si ce le place.

Capcanele si si aparatele ultrasonice sunt cele mai bune metode de indepartare a daunatorilor din case. Otrava nu este niciodata o solutie deoarece pune in pericol sanatatea copiilor si a animalelor de companie. Totodata, evitarea rezolvarii acestei probleme si lasarea soarecilor in pace poate duce la o dezvoltare uluitoare a acestora in interiorul casei, ceea ce cu siguranta nimeni nu isi doreste.

Iata cateva dintre lucrurile esentiale pe care ar trebui sa le stii daca vrei sa tii soarecii departe de casa ta:

Cum iti dai seama ca ai soareci in casa?

Daca nu ii vezi, nu inseamna neaparat ca nu ai soareci in casa. Exista o multime de alte semne care iti pot spune ca ai asemenea daunatori in interiorul casei. Acestea includ:

- gauri in izolatia casei, in pachetele de mancare, dezordine in camara, etc;

- resturi de mancare sau ambalaje ramase in urma, in special in colturile dulapurilor sau in alte locuri pe podea;

- urme de excremente de soareci;

- zgarieturi in partea de jos a peretilor si pe podea;

- miros specific de soarece.

De unde stii daca este vorba de soareci sau de sobolani?

Soarecii sunt mult mai mici decat sobolanii. Soarecii adulti au intre 4 si 12 cm lungime, in timp ce sobolanii adulti au aproximativ 14 – 16 cm lungime, lungimea cozii variind in functie de specie.

Ce mananca soarecii?

Cei mai multi soareci prefera sa manance cereale si plante, dar se vor hrani cu aproape orice. Ei sunt frecvent atrasi de alimentele uscate depozitate (si ambalate), inclusiv de alimentele destinate animalelor de companie.

Cat timp traieste un soarece?

Soarecele de casa rar traieste mai mult de un an in salbaticie, dar intr-un mediu protejat, cum este casa, unde are parte de mancare si apa, acesta poate trai pana la trei ani.

Unde ar trebui plasate capcanele de soareci?

Capcanele de soareci ar trebui plasate acolo unde s-au gasit urme de soareci, cum ar fi pete de urina, excremente, resturi de alimente, hartie maruntita, etc. Capcanele sunt disponibile in magazinele de casa si gradina, in unele magazine alimentare, dar mai ales in magazinele cu produse anti daunatori, cum este pestx.ro.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul