Criteriul National

Ce trebuie să ştii înainte de a-ţi cumpăra un motocultor pentru grădina ta

Ce trebuie să ştii înainte de a-ţi cumpăra un motocultor pentru grădina ta
decembrie 29
15:11 2021

Dacă te gândeşti să începi a cultiva una sau mai multe parcele de teren din curtea ta, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să sapi pământul. Bineînţeles că poţi oricând să pui mâna pe o sapă şi să începi lucrul, dar acesta poate fi un proces lung şi obositor. O modalitate mult mai bună de a face acest lucru este să investeşti într-un motocultor de grădină de bună calitate. Cu cât ştii mai multe despre aceste maşinării de săpat puternice, cu atât îţi va fi mai uşor să-l cumperi pe cel potrivit. Aici vom afla mai multe despre ele şi vom arunca o privire la câteva dintre cele mai populare motocultoare.

Există diferite tipuri de motocultoare

După cum probabil aţi observat, există o serie de stiluri diferite de motocultoare pe piaţă. Ele vin, de asemenea, într-o gamă largă de dimensiuni şi au întrebuinţări diferite. În cele ce urmează, ne vom îndrepta atenţia către cele operate manual ce pot fi folosite în grădini mici sau medii.

Motocultor cu freze montate frontal

La acest stil de motocultor, frezele sunt montate atât în ​​faţa motorului, cât şi a roţilor. În general aceste utilaje sunt de dimensiuni mici și au o greutate redusă. Sunt ideale pentru suprafețe de pământ mici. Aceste modele sunt adesea denumite motocultoare „mini” şi pot fi alimentate fie cu un motor în doi timpi, fie cu un motor în patru timpi.

Motocultor cu freze montate central

Acest tip de motocultor este cel mai des întâlnit. În această configurație frezele de pământ sunt montate în locul roților de cauciuc. Majoritatea au seturi de freze segmentabile, iar numarul de tronsoane per freză diferă în funcție de dimensiunea utilajului și puterea acestuia (2+1, 3+1+1, etc). De asemenea, puterea motorului și dimensiunile motocultorului sunt doi factori importanți și în determinarea suprafeței maxime de lucru – intre 2500 și 10000 de metri pătrați.

Motocultor cu freze tractabile, montate în spate

După cum sugerează şi numele, aceste motocultoare au frezele montate în spatele motorului şi al roţilor. Dacă sunteți interesat de un motocultor bine echilibrat, acest stil poate fi alegerea mai bună. Acest tip de motocultor este foarte ușor de manipulat, deoarece atât roțile de tracțiune cât și frezele de pământ ajută la deplasarea acestuia. Sunt ideale pentru a fi folosite de cei care au afecţiuni medicale uşoare, cum ar fi probleme de spate, genunchi şi umăr.

Concluzie

Acum că aveţi o idee mai bună despre ceea ce ar trebui să căutaţi atunci când cumpăraţi un motocultor de grădină, ştiţi cum să alegeţi ce este mai potrivit nevoilor voastre. Înainte de a vă cumpăra noul motocultor, asiguraţi-vă că luaţi în considerare dimensiunea grădinii voastre şi cât de des credeţi că va trebui să o cultivaţi. Nu există niciun motiv să cumperi unul care este mult mai mare decât sarcina în cauză, deoarece tot ceea ce vei face este să iroseşti banii.

Dacă v-aţi decis să investiţi într-un motocultor, accesaţi pagina de produse dedicată motocultoarelor de pe site-ul rotakt.ro şi alegeţi-vă produsul cel mai potrivit nevoilor voastre.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul