Criteriul National

Ce trebuie sa stiti despre camera celui mic?

Ce trebuie sa stiti despre camera celui mic?
octombrie 26
14:11 2019

Nu de putine ori se intampla ca parintii sa se intrebe de ce copilul lor nu isi pune jucariile la loc si nu lasa curatenie in urma sa. Primul lucru de care orice parinte trebuie sa tina cont este ca totul tine de exemplul personal. Va trebui sa va ganditi asadar si la cat de ordonati sunteti voi in general. Starile de spirit influenteaza foarte mult si actiunea celui mic. Pentru copil este foarte important sa vada ca va bucurati atunci cand faceti curat. Daca va va vedea ca faceti curat frustrati, suparati, dar si rapid sau superficial, el va prelua exemplul vostru.

O casa caracterizata prin lucruri aruncate, lucruri care aglomereaza, dar si jucarii aruncate este o casa care nu respira, iar persoanele care locuiesc intr-o astfel de casa pot deveni chiar irascibile. Prima regula pe care o puteti aplica este ca de fiecare data cel mic sa fie invatat ca atunci cand trece la o noua jucarie, sa o puna pe cea mica inapoi. Daca va repeta aceasta regula, alaturi de voi si va vedea ca nu este greu, el se va obisnui cu ea si o va aprecia.

Cel mai bun moment pentru a face curat este chiar seara inainte de culare. Toate jucariile aruncate prin casa sau uitate intr-un anumit loc „se duc” la culcare. Copilul trebuie sa va ajute si el in aranjarea jucariilor, astfel incat sa invete exact cum se procedeaza. Pentu a stimula copilul sa isi stranga jucariile, studiile arata ca dotarea camerei cu cutii depozitare jucarii ajuta in combatarea dezordinei.

Puteti organiza chiar un spatiu al copilului, acesta fiind un spatiu personal pentru el si anume un spatiu unde doar el va ajunge. Acesta poate fi un spatiu de joaca, o salteluta cu jucarii, dar si un colt de citit pentru el. Copilul trebuie sa respecte spatiul respectiv, cel putin acolo. El va fi invatat astfel ca spatiul respectiv trebuie mentinut in permanenta cat mai curat, dar si in ordine. Tinand cont de toate aceste lucruri, veti putea sa mentineti in permanenta spatiul celui mic in ordine.

Veti observa ca in cele mai multe dintre cazuri, copilul nu va pune la loc jucariile pe care le foloseste, dar alaturi de voi acesta poate invata cum sa puna la loc jucariile si astfel sa-si creeze un obicei foarte bun din acest lucru. Este important ca el sa stie inca de mic sa aprecieze curatenia si anume stersul prafului, asezatul hainelor, dar si alte activitati asemanatoare. El va ajunge in timp sa aprecieze astfel curatenia.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Claudiu

Claudiu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul