Criteriul National

Ce trebuie să știți despre epilarea definitivă cu IPL

Ce trebuie să știți despre epilarea definitivă cu IPL
august 26
11:56 2018

Prin procedeul de epilare definitivă se distrug foliculii de păr nedorit în proporție de 90-95% pentru femei și 70-75% pentru bărbați. Ce mai bună metodă este utilizarea de lumină intensă pulsată (fotoepilarea).

Ce este metoda IPL?

Epilarea realizată cu ajutorul unui echipament special care generează fluxuri diferite de lumină, în funcție de setare.

Dacă lămpile obișnuite utilizate în saloanele de frumusețe au o putere maximă de 10-15 J/cm pătrat, un echipament IPL poate genera un flux luminos chiar și de 5 ori mai puternic, mergând chiar până la 50 J/cm pătrat. Din acest motiv un asemenea dispozitiv special poate distruge foliculii de păr extrem de eficace, lucru pe care o lampă obișnuită cosmetică nu îl poate face.

Diferențe epilare IPL – epilare cu laserul

1. Epilarea definitivă cu un echipament IPL este mai rapidă, deoarece acoperă o zonă mai mare decât aceea a unui laser.

2. Disconfortul este minimal, deoarece opțiunea de răcire îndepărtează aproape total durerea.

3. Părul aflat la suprafața pielii nu trebuie să aibă o anumită lungime, deoarece se acționează direct asupra foliculilor.

Aparatul IPL funcționează prin crearea unui fascicul luminos extrem de intens și concentrat, cu anumite lungimi de undă, care este ghidat manual de către o persoană experimentată.

Pigmenții din firele de păr absorb energia termică respectivă, iar aceasta va distruge foliculii (celulele germinative responsabile de creștere).

Efectul epilării este vizibil chiar de la prima ședință și este unul ce durează până la 6 ani. Mai multe informatii pe MamiRelax.ro.

4. Durerea este mult mai mică decât în cazul epilării cu laser, electroliză sau depilarea clasică.

5. Se poate elimina prin această metodă părul nedorit de pe orice parte a corpului.  Femeile solicită în special îndepărtarea definitivă a părului din zona de deasupra buzei superioare, sprâncene, bărbie, bikini, de pe picioare și axile. Bărbați, mai ales de pe spate, piept sau umeri.

Pregătirea necesară înaintea unei proceduri de epilare definitivă cu un echipament IPL

1. Circa 4-6 săptămâni înainte de efectuarea acestei proceduri este bine să nu îndepărtați părul cu ajutorul unei creme depilatoare, folosind ceara sau un procedeu de electroliză. Se poate rade efectua depilarea cu ajutorul unui aparat de ras.

2.Evitați expunerea la soare măcar câteva zile înainte de ziua efectuării epilării.

3. Nu e bine a se folosi timp de o lună înainte de procedura cu IPL cosmetice active care fac pielea sensibilă la lumină intensă în zona în care intenționați să îndepărtați părul de prisos.

4.În ziua ședinței de epilare definitivă prin metoda IPL pielea trebuie să fie foarte curată, dar să nu se folosească produse de machiaj, creme, parfum etc., iar părul de la suprafața pe care se va acționa trebuie ras.

Recomandări ulterioare unei epilări definitive cu IPL

După procedura aceasta pielea poate deveni ușor roșie sau se pot înregistra mâncărimi. În circa 1-2 zile ele dispar.

Ca reguli generale:

1. Minim 2 zile nu trebuie ca pielea epilată să fie expusă la soare.

2. Trebuie evita a se face dușuri cu apă foarte fierbinte.

3. În zona epilată definitiv nu trebuie să se acționeze prin zgâriere, frecare, scărpinare.

4. Este bine a se evita a se face sport pentru a nu se răni pielea asupra căruia s-a acționat cu echipamentul IPL.

5. Produsele cosmetice nu trebuie folosite nici ele măcar 2-3 zile.

Epilarea definitivă cu lumină intens pulsatilă nu este scumpă, iar rezultatele îndelungate ce se obțin merită cu prisosință această investiție.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul