Criteriul National

Ce trebuie să ştiţi înainte de a merge în Turcia?

Ce trebuie să ştiţi înainte de a merge în Turcia?
aprilie 30
12:36 2020

Ce trebuie să ştiţi înainte de a merge în Turcia

Turcia este una dintre cele mai frumoase destinații de călătorie din lume. De la bucătăria diversă, plajele faimoase, până la istoria sa fascinantă, Turcia este o ţară interesantă de vizitat pentru orice călător. Fie că este vorba de un circuit de câteva zile sau o vacanţă în Turcia pentru relaxare, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a vizita țara.

Cel mai bun moment pentru a vizita Turcia

Clima Turciei este foarte variată, în urma poziţiei sale specifice, intre Europa şi Asia şi între cele trei mări.

Cea mai bună perioadă de a călători în Turcia, și în special pe coasta mării Egee sau Mediterane, este în timpul lunilor de primăvară, între aprilie sau iunie, vara, în timpul sezonului de vârf când vremea poate fi extrem de caldă dar și toamna, între septembrie și noiembrie, atunci când vremea este frumoasă și hotelurile nu sunt atât de pline.

Așadar, dacă plănuiți o vacanță Turcia pentru a vă plimba pe plajă și pentru a vă bronza este recomandat sezonul de vară, dacă doriţi să exploraţi ruine şi să vizitaţi ţara, atunci este indicat să mergeţi fie primăvara, fie toamna.

Planificați-vă vacanţa în Turcia

În Turcia exista atât de multe locuri de vizitat şi foarte multe lucruri de făcut încât poate fi greu în a alege vacanţa în Turcia.

Iată câteva întrebări pe care trebuie să vi le puneţi când vine momentul să vă planificaţi călătoria în Turcia:

  • Doriţi să exploraţi istoria Turciei și să vizitaţi sit-uri antice precum Hierapolis și Efes?
  • Doriţi să petreceţi mai mult timp în Cappadocia sauPamukkale?
  • Vreţi să exploraţi mai multe plaje?
  • Vreţi să petreceţi mai mult timp într-un oraş?

Răspunsul la aceste întrebări vă va ajuta să vă dați seama cum să vă împărțiți cel mai bine timpul. În funcţie de ceea ce vă doriţi, puteţi alege din multele oferte Turcia disponibile şi să aveţi o vacanţă de neuitat.

Alegerea unităţii de cazare

De la hoteluri pentru un buget redus până la apartamente de lux în hoteluri de 5 stele, totul este disponibil şi puteţi găsi multe oferte pentru Turcia de unde să alegeţi ce vi se potriveşte. Puteți opta pentru o cazare adecvată în funcție de comoditatea și bugetul dvs. Totuşi, dacă vă doriţi o vacanţă în Turcia pentru relaxare, alegerea unui hotel bun este una dintre principalele componente ale odihnei de succes.

Mâncarea turcească – un deliciu culinar

Bucătăria turcească este una dintre cele mai faimoase bucătării din lume. Este o combinație de preparate din Orientul Mijlociu şi preparate mediteraneene. Fiecare regiune din Turcia are propria cultură culinară, inclusiv ingrediente distincte și rețetele diferite. Ca atare, bucătăria turcească înseamnă mult mai mult decât kebab și baclava gustoase.

Nu rataţi baia turcească

Cu siguranță, aceasta este o experiență ce nu trebuie ratata dacă alegeţi o vacanţă Turcia. Baia turcească cunoscută sub numele de hamam, vă ajută să vă relaxați și să vă destindeți.

Plaje faimoase

Turcia se afla în topul ţărilor cu cele mai frumoase plaje, cu nisip fin şi o mare limpede. De asemenea, puteţi alege oferte Turcia cu servicii all-inclusive de cea mai bună calitate pentru o vacanţă perfectă.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul